Mağazanız İçin Yılın 9 En İyi E-ticaret Sitesi Platformu

Mağazanız İçin Yılın 9 En İyi E-ticaret Sitesi Platformu

Sanal mağaza açmak ve e-ticaret sitesi oluşturmak çok emek isteyen bir iştir . Ödemeleri halletmeli, müşterilerle ilgilenmeli ve envanteri kontrol etmelisiniz. Ancak halletmeniz gereken ilk şey hangi platformu kullanacağınıza karar vermek. Eğer en iyi e-ticaret platformunu seçerseniz, envanter ve ödemelerle ilgilenme işlemi çok daha kolay olacaktır.

Bu rehberde derinlemesine inceleme yaparak, dükkanınız için en iyi platformu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız, örneğin:

Vakit nakittir diyelim ve hemen işe koyulalım.

Bir E-ticaret Sitesinde Hangi Özellikler Aranmalı?

E-ticaret, internetten para kazanma için harika bir yoldur. Bu terim, internet üzerinden ürün veya hizmet satan online dükkanlar için kullanılır. Abonelik, fiziksel ürünler ve hatta sanal ürünler satıyor olmanız fark etmez, bunların hepsi e-ticaret sitesi veya sanal mağaza olarak adlandırılır.

Herhangi bir kayda değer e-ticaret sitesi size envanter yönetim seçenekleri sunarak ödemeler alabilmenizi sağlamanın yanında ayrıca satış raporları hazırlar. Ancak bunlar e-ticaret konusu mevzu bahis olduğunda sadece temel özelliklerdir. En iyi e-ticaret sitesini ararken aklınızda bulunması gereken bazı diğer özellikler şu şekilde:

  • Ürün kategorileri oluşturabilme özelliği. Eğer birden fazla çeşit ürün satıyorsanız, işleri düzenli tutmalısınız.
  • Ürün sayfası özelleştirme seçenekleri. Her bir ürün için detaylı bilgi içeren ve harika görünen eşsiz sayfalar oluşturabiliyor olmalısınız.
  • Satış ve indirim işlevselliği. Müşteriler alışveriş yapmaya bayılır, ve bu sayede biraz ek gelir elde edebilirsiniz.
  • Çoklu ödeme yöntemi desteği. Çoğu kişinin kendine ait tercih ettiği bir ödeme yöntemi bulunuyor, dolayısıyla farklı seçeneklere sahip olmak iyi bir fikir.
  • Analitik bilgiler. Müşterilerinizi ne kadar tanırsanız, o kadar fazla satış dönüşümü sağlayabilirsiniz.

Günümüzde bir e-ticaret sitesi açmak her zamankinden daha kolay ancak bu bütün e-ticaret sitelerinin eşit olduğu anlamına gelmiyor. Örneğin, yeni işletmeler için uygun olan bir e-ticaret platformu orta ölçekli bir işletme için uygun olmayabilir. Bu yüzden de çeşitli e-ticaret hosting paketleri de vardır.

9 En İyi E-ticaret Sitesi İncelemesi

Anlatacak çok şeyimiz var. Çok fazla seçeneğimiz ve her birinin artılarıyla eksileri var. Bu bölümde, kendi ihtiyaçlarınıza göre en iyi e-ticaret sitesini seçmenize yardımcı olacağız. Son olarak, listemizin tamamının bir hosting gerektirdiğini unutmayın, dolayısıyla ayrıca bir hosting sağlayıcısı seçmelisiniz!

1. WooCommerce & WooCommerce Hosting

WooCommerce anasayfası

Listemizdeki diğerlerinin aksine, WooCommerce kendi başına bir e-ticaret platformu değil. Dünyanın en popüler İçerik Yönetimi Sistemi (CMS) olan WordPress üzerinde çalışan bir eklenti.

WooCommerce, platforma e-ticaret işlevi ekleme konusunda harika bir iş başarıyor. Bizim favori e-ticaret çözümlerimizden birisi, çünkü WordPress yönetici paneli yeni başlayanlar için de öğrenmesi oldukça kolay. Bunu, kapsamlı ve kullanıcı dostu e-ticaret işleviyle birleştirdiğinizde, sonuç almaya hazır oluyorsunuz.

WooCommerce, ürünleri satışa çıkarmak ve ödeme almak gibi temel bütün özelliklere sahip. Artı olarak yüzlerce özel uzantılar arasından dilediğiniz işlevi edinmeniz mümkün. Örnek olarak istediğiniz ödeme yöntemini ekleyebilir ve farklı platform türlerini kullanabilirsiniz.

Artılar:

  • WordPress CMS kullanarak online dükkan açabilme.
  • Özel WooCommerce uzantıları ve temaları kullanarak dükkanımızı kişiselleştirebilme.
  • WordPress’in devasa kullanıcı topluluğundan yardım alabilme şansı.

Eksiler:

  • Gelişmiş işlevler eklemek birden fazla uzantı gerektirebiliyor.

Eğer basit bir e-ticaret sitesi açmayı planlıyorsanız, WooCommerce eklentisinden iyisini bulmak zor. Ancak platformu genişletmek çeşitli uzantılar gerektiriyor. Ayrıca deneyebileceğiniz alternatif WordPress e-ticaret eklentileri mevcut.

2. PrestaShop

PrestaShop anasayfası

WooCommerce aksine, PrestaShop kendi başına bir e-ticaret platformu. Amacı olabildiğince hızlı bir şekilde güzel bir e-ticaret sitesi açabilmenizi sağlamak ve bu konuda oldukça başarılı.

Kullanımının kolay olmasının yanında, PrestaShop müthiş miktarda özelliğe sahip. Güçlü bir ürün yönetimi işlevinin yanında, çoklu ödeme yöntemi desteği, özelleştirilebilir sipariş sepeti gibi özelliklere sahip. Üstelik vergi yönetimine de yardımcı.

Dahili işlevlerinin haricinde platformu eklentiler ve temalarla güçlendirebilirsiniz. Bizim tecrübemize göre platform ihtiyacınız olabilecek her şeye sahip halde geliyor. Hatta herhangi bir harici modül gerekmeksizin analitik raporlar ve müşteri desteği sunuyor.

Artılar:

  • Gelişmiş ürün yönetimi ayarları.
  • Çoklu ödeme yöntemi desteği.
  • Sipariş tecrübesini kişiselleştirebilme.
  • Analitik verileri kullanarak müşteri davranışları hakkında bilgi.
  • Platform üzerinden müşteri desteği talepleri.
  • Ürün vergilerinin takibi.

Eksiler:

  • Çok sayıda özellik olduğundan öğrenmesi zaman alabiliyor.
    Muhtemelen farketmişsinizdir, bizler PrestaShop’un büyük hayranlarıyız. Eğer WordPress kullanmıyorsanız, en iyi e-ticaret sitesi olduğunu söyleyecek kadar iddialıyız. Birbirinden oldukça farklı iki tecrübe sunuyorlar ve ikisi de test etmeye değer.

3. Magento

Magento anasayfası

En iyi e-ticaret siteleri konusu açıldığında Magento sıklıkla adı geçen bir diğer isim. Önceki seçimlerimizin aksine, Magento genel olarak büyük ölçekli işletmeleri hedef alıyor.

Esneklik söz konusu olduğunda, Magento e-ticaret alanında rakiplerinin önüne geçiyor. Küçük ve büyük online dükkanlar açabilmenizi sağlayan güçlü bir platform. Ancak kullanabilmek için bir miktar web geliştirme tecrübesi sahibi olmalısınız.

Platform kullanıcı-dostu değil. Ancak arayı sahip olduğu özelliklerle kapatıyor. Örneğin, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) düşünülerek kurulduğundan, oldukça güvenli ve tema ile eklenti kullanabilmenize olanak tanıyor.

Artılar:

  • Büyük e-ticaret siteleri için muhteşem ölçeklenebilirlik.
  • SEO ve güvenlik düşünülerek kurulmuş.
  • Çoklu para birimi desteği ve vergi oranları.
  • İstediğiniz ödeme yöntemini kullanabilme.

Eksiler:

  • Platformu öğrenmesi zaman alabiliyor.
  • Eğer web geliştirme konusunda tecrübeniz yoksa kullanımı zorlayabilir.

Bize göre, Magento işletmeler için en iyi e-ticaret sitelerinden birisi. Harika esnekliğin yanında, ihtiyacınız olan bütün e-ticaret özelliklerine sahip ve geliştiricileri olan şirketler için harika bir seçenek. Ancak yeni başlayanlar veya basit bir dükkan planlayan kişiler için iyi bir çözüm değil.

4. OpenCart

OpenCart anasayfası

OpenCart‘ı tanımlamanın en iyi yolu, güç konusunda WooCommerce ile PrestaShop platformlarının tam arasında kalmasıdır. Kutudan çıktığı haliyle WooCommerce’dan çok daha fazla özellik sunuyor ancak PrestaShop’un biraz gerisinde kalıyor.

OpenCart platformunun en iyi olduğu alan, yönetici paneli. Oldukça sezgisel, modern bir görünüşe sahip ve e-ticaret sitenizin performansı hakkında bilgi veriyor.

Dahası, OpenCart dükkanını özelleştirmek, platformun modül sistemi sayesinde oldukça kolay. Modern sayfa oluşturucular kadar sezgisel olmasa da, daha önce hiç e-ticaret sitesi açmamış olsanız dahi anlamak oldukça kolaydır.

Artılar:

  • PrestaShop ve Magenta gibi platformlarla karşılaştırıldığında kullanımı çok kolay.
  • Dahili SEO özellikleri.
  • Uzantı ve tema desteği.

Eksiler:

  • Bazı platformlar kadar dahili özelliğe sahip değil.
  • Çoğu OpenCart teması oldukça eski görünüyor.

Eğer kullanımı kolay ve sayfa oluşturma sürecini kolaylaştıran bir platform arıyorsanız, OpenCart müthiş bir çözümdür. Diğer e-ticaret siteleri kadar özelliğe sahip olmayabilir ancak küçük işletmeler için biçilmiş kaftan.

5. AbanteCart

AbanteCart anasayfası

AbanteCart az bilinen ancak oldukça çok sayıda özelliğe sahip bir e-ticaret platformu.
Arayüz söz konusu olduğunda çok gösterişli değil, ancak tamamen yeni başlayanlar için bile öğrenmesi oldukça kolay.

AbanteCart’ın en sevdiğimiz yanı, paneli kullanarak dükkanınıza yeni ürün eklemenin kolaylığı. Tüm işlem birkaç dakika sürüyor ve platform her bir adımda size yardımcı olmak üzere ipuçları sunuyor.

Bu açık kaynak kodlu platform ayrıca tema ve uzantı desteğine sahip. Devasa bir dizine sahip değil ancak yine de kayda değer seçeneklere sahip.

Artılar:

  • Sezgisel panel sayesinde hızlı şekilde e-ticaret sitesi kurma.
  • Dakikalar içinde yeni ürünler ekleme.
  • Dahili SEO özellikleri.
  • Eklenti ve tema desteği.

Eksiler:

  • AbanteCart topluluğu nispeten küçük. Eklenti ve temaların sayısı sınırlı.

Eğer kullanımı kolay bir e-ticaret sitesi arıyorsanız, AbanteCart muhteşem bir seçim. Temalar konusunda eksik olsa da yine seçenekler mevcut, bu yüzden modern bir dükkan açmayı planlamamalısınız.

6. osCommerce

osCommerce anasayfası

osCommerce şimdiye dek göz attığımız diğer e-ticaret platformlarıyla çok benzerlikler taşıyor. Kurulumu kolay ve başlangıç için derinlemesine e-ticaret bilgisi gerektirmiyor.

osCommerce platformunu ilk çalıştırdığınızda panelinin biraz eski göründüğünü fark edeceksiniz. Görünümün aksine, çok sayıda standart ve gelişmiş işleve sahip, hemen hemen AbanteCart ile aynı seviyede.

osCommerce ayrıca aktif bir topluluğa sahip olmasıyla önemli bir avantaj elde ediyor. Binlerce ücretsiz uzantı ve tema kullanabilirsiniz. Bu da dükkanınızı özelleştirmeye yardımcı oluyor.

Artılar:

  • osCommerce aracılığıyla e-ticaret sitesi açmak çok kolay.
  • Platformun binlerce ücretsiz uzantı ve teması bulunuyor.
  • Herhangi bir hatayla karşılaşmanız durumunda yardıma hazır devasa bir kullanıcı topluluğuna sahip.

Eksiler:

  • Platform umduğumuz kadar iyi genişletilemiyor, dolayısıyla büyük dükkanlar için iyi bir çözüm değil.
  • Yönetici paneli biraz eski görünüyor.

Tecrübemize göre, osCommerce küçük işletmeler için oldukça iş görür. Ancak ürün kataloğunuz genişledikçe tökezliyor. Bazı durumlarda kötü hosting performansından kaynaklanıyor olabilir ancak platformda yaygın bir duruma benziyor.

7. CubeCart

CubeCart anasayfası

CubeCart görünüşün aldatıcı olduğunu kanıtlıyor. Yönetici paneline ilk girdiğinizde çok basit görünüyor. Ancak çok sayıda seçeceğe sahip.

Platform, başarılı bir e-ticaret sitesi için gerekli bütün özelliklere sahip. CubeCart kullanarak müşterilerinize sade haber bültenleri gönderebilirsiniz, bu sayede daha fazla satış mümkün olabilir.

CubeCart’ın harika bir platform olmasının sebepleri detaylarda gizli. Bir diğer harika örnek ise, admin panelinden kullanabileceğiniz temel resim düzenleme araçları. Bir Photoshop değil ancak resimlerinizi kesip, tekrar boyutlandırarak ürün sayfalarını geliştirebilirsiniz.

CubeCart ayrıca eklenti ve tema desteğine sahip. Çok fazla seçenek bulunmuyor ancak küçük ve orta ölçekli işletmeler için yeterli olacaktır.

Artılar:

  • Çok sayıda özelliğe sahip, kullanımı kolay bir platform.
  • Müşterilere haber bülteni gönderebilme olanağı.
  • Admin sayfasından resimleri düzenleyebilme.
  • Uzantılar kullanarak dükkanınızı özelleştirebilme.

Eksiler:

  • Uzantıların miktarı oldukça düşük.

CubeCart bizi oldukça şaşırttı. Bu e-ticaret platformu, benzer e-ticaret yazılımlarının sahip olmadığı önemli özelliklere sahip. Ancak çok fazla uzantıya sahip olmadığından, başlıca küçük işletmeler için tavsiye edebiliriz.

8. Open Real Estate

Open Real Estate anasayfası

En iyi e ticaret siteleri listemizin son üyesi, diğerlerinden biraz farklı. Open Real Estate başlı başına emlak ve konut alanına odaklanıyor.

Open Real Estate ile birden fazla para biriminde kiralık ev ilanı oluşturabilirsiniz. Artı olarak platform güçlü bir arama işlevine sahip, bu sayede potansiyel müşteriler kolaylıkla arama yapabiliyor.

Tahmin edeceğiniz üzere, platformun işlevlerini modüller ve temalar kullanarak arttırabiliyorsunuz. Modüllerin çoğu ücretli olsa da, ücretsiz ve profesyonel görünüme sahip çok sayıda tema bulabilirsiniz.

Artılar:

  • Kendi emlak web sitenizi kurabilme.
  • Birden fazla daire için kiralık veya satılık ilanı oluşturabilme.
  • Kullanıcıların ilanları gezinebilmek için kullanabilecekleri güçlü bir arama özelliği.
  • Modül ve temalar kullanarak web site işlevini arttırma.

Eksiler:

  • Çoğu modül seçeneği ücretli.
  • Fazla özel bir platform, sadece emlak siteleriyle çalışabiliyor.

Emlak siteleri oldukça nadir ve daha önce belirttiğimiz özellikleri bir araya getiren bir websitesi için servet ödemeniz gerekebilir. Bununla birlikte, platformu kullanmak oldukça kolay.

9. Joomla

Joomla anasayfası

Joomla genellikle en iyi içerik yönetim sistemleri listesinde yer alsa da, platformu kullanarak bir e-ticaret sitesi yapabilirsiniz. Tüm yapmanız gereken bir eklenti yüklemek, tıpkı WordPress’de WooCommerce eklentisiyle yaptığımız gibi.

Topluluk incelemelerine baktığımızda, J2Store bu işi gören en iyi ücretsiz eklenti. Ancak ücretli olan diğer seçenekler de mevcut.

Artılar:

  • Kullanımı ve yönetmesi kolay
  • Çeşitli ücretsiz e-ticaret eklentileri mevcut.
  • Tıpkı yazılar yayınlar gibi ürün ekleme olanağı.

Eksiler:

  • Ücretsiz uzantılar sınırlı sayıda
  • Tam donanımlı bir e-ticaret sitesiyle karşılaştırıldığında eksik kalabilir.

Genel olarak, Joomla kullanması ve öğrenmesi kolay bir platform. Ayrıca WordPress ve WooCommerce kombinasyonunun en büyük rakibi.

Sonuç

Günümüzde bir e-ticaret sitesi açmak her zamankinden daha kolay. En iyi e ticaret siteleri sayesinde saatler içinde işlevsel bir dükkan açabilirsin. Bize göre WooCommerce küçük işletmeler için en iyi e-ticaret platformu ancak ihtiyaçlarınıza göre tercih edilebilecek farklı seçenekler de mevcut. Bu sebeple, diğer tavsiyelerimize göz atarak size en uygun e-ticaret platformunu seçin.

En iyi e-ticaret yazılımı konusunda ne düşünüyorsun? Tecrübelerini aşağıdaki yorumlar bölümünü kullanarak bizimle paylaş!

Author
Yazar

Gürkan M.

Gürkan, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu ve Hostinger’da pazarlama asistanı olarak içerik yönetimi, dijital pazarlama ve çevirilerden sorumlu. Küçük yaşta tanışıp o günden bu yana hayatının büyük bir parçası olan internette web geliştirme ve özel olarak WordPress konularıyla yakından ilgileniyor. Ayrıca, pervasız bir gamer.