En İyi 10 Şirket İsmi Bulma Aracı

En İyi 10 Şirket İsmi Bulma Aracı

Bir firma veya şirket açmak istiyorsanız, ilk adımızın şirket isimleri bulmaktır. Ardından şirket sitesi adı alma sürecine ve marka yaratmaya geçebilirsiniz.

Tüm bu adımları, şirket ismi bulmak, yazı tipi seçmekten renk skalası belirlemek gibi doğru şekilde yapmalısınız. Ancak bu listede şirket-firma ismi bulma önceliklerinizin en başında gelmelidir. Sonuçta marka isimleri müşterin dikkatini ilk çeken noktadır. Belirlediğiniz şirket ismi, marka, host, logo ve hedef gibi unsurlarla işletmenizi büyütürsünüz.

Ancak uygun bir marka ismi bulmak zor olabilir. Şanslısınız ki ilham alabileceğiniz birçok şirket ismi bulma aracı bulunuyor.

Bu rehberimizde size kesinlikle göz atmanız gereken 10 adet çok faydalı isim bulma aracı sunacağız. Umarız bu şirket isimleri işletmenizin geleceğini parlak yapar!

1. Zyro’nun Şirket İsmi Bulma Aracı

Zyro Şirket Bulma Aracı
Zyro Şirket İsmi bulma aracı anasayfası

Listemizdeki ilk marka isimleri bulmanıza yarayacak araç Zyro’nun Yapay Zekâ ile güçlendirilmiş şirket ismi bulma aracıdır. Bu araç ile girdiğiniz anahtar kelime ile hızlıca birçok şirket ismi önerisi alabilirsiniz. Üstelik, daha spesifik sonuçlar elde etmek için birden fazla şirket ismi de girebilirsiniz.

Eğer çok seçeneğe sahip olmak sizi korkutuyorsa işletmeniz için kusursuz olanı seçmenize yardımcı olacak ipuçları mevcuttur. Bu tür ipuçlarını Zyro’nun Şirket İsmi Bulma Aracı sayfasının alt kısmında bulabilirsiniz.

Markanız için ayrıca bir logo ve web sitesi oluşturmayı mı düşünüyorsunuz? Zyro size yardımcı olabilir. Güçlü bir logo yapma aracı ve site kur aracı ile işletmeniz kitlenize profesyonel ve çekici görünecektir.

En iyi yanıysa, bu özelliklerin ücretsiz olarak da kullanılabilmesidir. Şirket ismi örnekleri veya marka ismi arıyorsanız, kesinlikle bakmalısınız!

2. Shopify Şirket İsmi Bulma Aracı

shopify marka isimleri bulma aracı

Eğer bir online mağaza açmak istiyorsanız Shopify Şirket İsmi Bulma aracı sizin için uygun bir araç olacaktır. Size kıyafet, mücevherat, butik ve mobilya gibi istediğiniz mağaza türünü seçme olanağı sağlar.

Bundan dolayı ise şirket ismi önerileri seçtiğiniz endüstriye odaklı olacaktır. Tek dezavantajı ise arama sonuçlarını somutlaştırmak için birden fazla anahtar kelime giremiyor olmanız.

Shopify İsim Bulma Aracı takas pazarı adlı bir başka harika özelliğe de sahiptir. Bu pazarda şirket adıyla birlikte adını duyurmuş bir mağaza alabilirsiniz.

Eğer mağazanıza sıfırdan başlamayı düşünmüyorsanız bu platform size kolay ve hızlı bir çözüm sunabilir.

3. BusinessNameGenerator.com – Şirket İsimleri Üretici

BNG Business firma ismi bulma aracı giriş sayfası

Endüstri Filtresi ve Sonuç Filtresi Şirket İsmi Üretici’yi öne çıkaran iki özelliktir. Arama tercihlerinizi düzenlemenize izin vererek en alakalı önerileri elde etmenizi sağlar.

Ancak, bu özelliklere erişim sağlamanız için ilk önce üret (Generate) butonuna tıklamanız gerekir.

Bu aracın sağladığı en büyük kolaylık ise her sonucun tıklanabilir olması ve de aynı anda domain kullanılabilirliğini de görebiliyor olmanızdır. Sayfanın aşağı kısmında ise satın alabileceğiniz kullanışlı premium isim ve logolar bulunmaktadır. Şirket isimlerinin alan adı haklarının müsait olması eleme işlemi sırasında büyük kolaylık sağlar.

Güçlü ve kullanışlı özelliklerine rağmen Şirket İsmi Üretici çok fazla reklam görüntülediği için herkesin hoşuna gitmeyebilir.

4. Oberlo İsim Üretici – İşletme ve Şirket İsimleri Üretici

Oberlo isim üretici giriş sayfası

Diğer araçlar çok fazla filtre sunar ancak Oberlo Marka İsmi Üretici her şeyi kolay ve açık tutmaya çalışmaktadır. Tek yapmanız gereken anahtar kelimelerinizi girmek ve üret butonuna tıklamaktır. Sonuç olarak ise sayfalarca işletme ismi önerileri elde edeceksiniz.

Ancak bu aracın en büyük dezavantajı ise elde edeceğiniz her sonuçta rastgele kelimeler eklenmiş gibi sıradan şirket isimleri oluşturuyor olmasıdır.

5. Namelix Business Name Generator – Şirket İsmi Üretici

Namelik şirket ismi bulma aracı

Namelix Şirket İsmi Bulma Aracı üret tuşuna tıkladıktan sonra sonuçları göstermek yerine ilk önce birkaç filtre uygulamanızı gerektirir. İsim uzunluğun konusunda karar vermeli ve Markalanabilir isimlerKafiyeli kelimelerBirleşik kelimeler ve daha fazlası gibi isim stilleri arasında seçim yapmalısınız.

Her seçeneğin yanında iki adet örnek görüntülendiği için elde edeceğiniz sonuca dair daha iyi bir fikre sahip olursunuz. Sonuçlar çıktıktan sonra isimlerin yanında ücretli veya ücretsiz logolar da görebileceksiniz.

Bununla birlikte, bu sonuçlar hepsinin bir işletme ismi olarak kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Kullanılabilirlik durumunu kendiniz kontrol etmelisiniz.

6. Novanym – Şirket İsimleri Üretici

Novanym firma ismi bulma

Novanym ile seçtiğiniz stille endüstriye göre işletme ismi önerileri ve logolar elde edeceksiniz.

Bu araç her ne kadar güzel gözükse de bazı dezavantajlara da sahiptir. Örneğin, sonuçlar her zaman girdiğiniz anahtar kelimeyi içermez. Logoların pahalı olduğunu ve diğer araçlar kadar iyi gözükmediğini de belirtmeden geçmeyelim.

Ancak en azından bütün işletme isimleri kullanılabilirdir ve eğer kullanıma müsaitse .com domain uzantısıyla da domain alabilirsiniz.

7. SquadHelp – Şirket İsmi Üretici

Squadhelp görsel isim aratma

SquadHelp’in en iyi yanı sonuçları elde etmeden önce işletme kategorisi, domain uzantısı, kelime ve hece uzunluğu, duygu ve stil gibi birçok arama filtresi uygulayabilirsiniz.

İşletme ismi fikirleri ve logoların hepsi premium’dur ve fiyatları yaklaşık $4000‘ı bulabilir. Şanslısınız ki sonuçları en düşük fiyata göre sıralayabilir ve üç veya altı aylık kurulum planlarından birini seçebilirsiniz.

Üstelik, her isim domain kayıt ücretlerini ve ücretsiz logo tasarımlarını içermektedir.

SquadHelp kitle testi yapmanıza da izin verir. Bu özellik sayesinde aynı tasarımın farklı varyasyonlarını test edebilir ve hangisinin hedef kitleniz tarafından tercih edildiğini görebilirsiniz.

8. Dot-o-mator

Dot-o-mator size alınmış veya kullanılabilir isimleri gösterir

Dot-o-mator işletme isimleri üretmek için farklı bir yaklaşım kullanır. Baştaki ve sondaki kelimeleri yazmanızı ister ve daha sonra ise bu kelimeleri birleştirerek fazla sayıda öneri sunar.

Daha sonra ise Dot-o-mator size kullanılabilir veya alınmış isimleri gösterir. Eğer kullanıma müsaitse domain sağlayıcısından alabilirsiniz.

Dot-o-mator güvenilir ve eşsiz bir işletme ismi bulma aracıdır ancak kusursuz değildir. Kullanıcı arayüzü eskidir ve mobil uygulaması sadece iOS cihazlarıyla uyumludur.

9. Company Name Generator – Şirket İsmi Üretici

Company Name Generator giriş sayfası

Konu sadeliğe gelince Company Name Generator fazlasıyla iyidir. Web sitelerinde hiçbir reklam, filtre veya ipucu yoktur. Tek bulacağınız şey bir arama çubuğu ve altında yüzlerce rastgele öneridir.

Şaşırtıcı bir şekilde Company Name Generator bir anahtar kelime girmediğinizde bile çalışır.

Company Name Generator karmaşık olmayan bir araç arayanlar için uygundur. Ancak, eğer daha gelişmiş özellikler arıyorsanız bu araç sizin için iyi bir tercih olmayacaktır.

Yine de direkt olarak bir domain adı alabilmek veya endüstri türünü seçebilmek bu aracı fazlasıyla iyi yapmaktadır.

10. NameMesh – Firma İsmi Bulma Aracı

Name Mesh şirket ismi bulma aracı

Bu şirket ismi bulma aracının iki farklı üreticisi vardır. İlki iki veya üç anahtar kelime girmenize izin verirken ikincisinde ise üç ile dört kelime arasında kullanabilirsiniz.

Ancak NameMesh temelde bir domain adı üreticisi olduğu için eş zamanlı olarak kullanılabilir domainlere göre işletme isimleri önerecektir.

Üret tuşuna bastıktan sonra NameMesh Company Name Generator önerilerini 8 farklı grupta sunar:

  • Genel — Girilen anahtar kelimeleri birleştirir ve onları .com, .net gibi meşhur alan adı uzantıları ile kullanır.
  • Yeni — Kullanılabilir isimler için arama yaparken .shop.online.space, xyz vb. gibi yeni GLTD (Jenerik Üst Düzey Alan Adları) kullanır.
  • Kısa — Şirket adınızı son iki kelimesini bir domain uzantısına dönüştürerek kısaltır (ör: fir.in).
  • Ekstra — Şirket adınıza .biz.asia gibi daha az popüler bir domain uzantısı ekler.
  • Benzeri — Eşsiz bir isim oluşturmak için girilen anahtar kelimeleri benzerleri ile değiştirir.
  • SEO — İşletme adınızı optimize ederek arama motorlarında kolayca bulunmasını sağlar.
  • Eğlence — Girilen anahtar kelimeleri yeniden düzenleyerek sıradışı şirket adları önerir.
  • Karışık — Anahtar kelimelerinize ekler ekleyerek değişik olmalarını sağlar.

İyi Bir Şirket Adı Nasıl Olur?

Yukarıda listelediğimiz bütün marka üreticileri size sınırsız şirket adı önerecektir ancak hangisini seçeceğiniz size bağlıdır. Doğru tercihi yaptığınızdan emin olmak için işte işinize yarayacak bazı ipuçları:

  • Kullanılabilirliğini kontrol edin — Adın, sosyal medya kullanıcı adının ve de domainin alınmadığından emin olun. Marka adını elle Türk Patent Marka Araştırma Aracı’nı kullanarak kontrol edebilirsiniz.
  • Hatırlanabilir olsun — Akılda kalıcı ve iyi bir izlenim bırakacak kısa ve orijinal bir isim bulun (ör: Amazon, Apple, Facebook…).
  • Niche’inizi düşünün — Özellikle de niche’iniz oldukça dar ise kitlenize ne sattığınızı belirtmek için şirket adınızı kullanın. Şirket isimleri sattıkları ürünü veya hizmeti ne kadar yansıtıyorsa müşterilerin akıllarında kalma olasılığı ve arama sonuçlarında çıkma ihtimali o kadar artar.
  • Yabancı pazarlara dikkat edin — Şirket adınızın hedef müşterilerinizin dilinde herhangi bir olumsuz anlama sahip olmadığından emin olun. Aksi takdirde, markanızın adı zarar görecektir.
  • Sade kalın — Kusursuz şirket adını bulmak için çok fazla düşünmeyin. Eğer favori adınız yukarıdaki bütün kriterlere uyuyorsa tercihinizi yapmışsınız demektir.

Eğer şirketiniz için yeni pazarlama yöntemleri arıyorsanız size dropshipping nedir yazımızı öneririz. Ayrıca en çok satan ürünler listemiz de kesinlikle işinize yarayacaktır!

Sonuç

Kusursuz bir şirket ismi seçimi yeni bir firma kurarken en önemli adımlardan biridir. Bu işlem genelde zor olsa da, size bu konuda yardımcı olabilecek birçok şirket ismi bulma aracı bulunmaktadır.

Bu rehberimizde, sizin için en iyi şirket ismi bulma araçlarını listeledik. Hadi bu araçları kısaca özetleyelim.

  • Zyro’nun Şirket-Firma İsim Bulma Aracı — ücretsiz logo tasarımı, slogan bulma ve site kurma aracı da sunan yapay zeka ile güçlendirilmiş şirket ismi bulma aracı
  • Shopify Business Name Generator — online mağazanızın adı için öneriler almak için mükemmel bir araç
  • BusinessNameGenerator.com — güçlü filtreleme özelliklerine sahiptir ve web sitesinde premium logolar satmaktadır
  • Oberlo Name Generator — ücretsiz logo sunarak işletme türünü seçmenize izin veren kolay bir araç
  • Namelix Business Name Generator — bir isim stili seçebilir ve ücretsiz logoyla birlikte bir şirket adı bulabilirsiniz
  • Novanym — .com uzantısıyla kullanılabilen şirket isimleri bulur ancak logo için ödeme yapmanız gerekmektedir
  • SquadHelp — bir takım filtrelere sahiptir ancak sadece premium şirket adları görüntüler
  • Dot-O-Meter — girdiğiniz çoklu ilk ve ikinci kelimelere dayalı olarak şirket isimleri üretir
  • Company Name Generator — bir anahtar kelime olmadan çalışabilen minimalist bir firma ismi bulma aracıdır
  • NameMesh Firma İsmi Bulma Aracı — şirket isimleriyle birlikte domain adları da önerir ve onları amaçlarına göre sekiz farklı gruba ayırır.

Bütün araçların güçlü ve zayıf yanlarını bildiğinize göre artık bir şirket ismi bulma ve sonra şirketinizi açma vakti! Unutmayın, marka isimleri müşterilerin dikkatini ilk çeken ve akıllarında kalan en önemli şeylerden birisidir!

Author
Yazar

Gökhan O.

Gökhan Hostinger’da YouTube Takım Lideri olarak çalışmakta. WordPress hakkındaki tecrübe ve bilgisini bu blogda paylaşıyor. Hostinger’ın adını YouTube içeriği üzerinden duyurmayı kendine görev edinmiştir. Hobileri arasında oyun oynamak ve futbol maçları izlemek vardır.