En İyi 5 WordPress Dil Çeviri Eklentisi

Eğer global pazarı domine etmek sizin hedefinizse çok dilli bir web siteye sahip olmak yapılacaklar listenizin en başında olmalıdır. Neyse ki çok dilli bir WordPress web sitesi kurmak o kadar da zor değil. Bir WordPress dil çeviri eklentisi bunu kolaylıkla yapmanızı sağlayacaktır.

Bir dil çeviri eklentisi web sitenizi diğer dillere çevirmenize yardımcı olan bir araçtır. WordPress sitenizdeki her şeyi – içeriğiniz, menüleriniz, bileşenleriniz vb. – çevirmenize yardımcı olur.

Dikkat Etmeniz Gerekenler

Her WordPress dil çeviri eklentisi kendine ait farklı özelliklere sahiptir. Bu yüzden ilk önce neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekir.

Aşağıdaki iki aşamada bir WordPress dil çeviri eklentisi seçerken nelere bakmanız gerektiğini öğreneceksiniz.

  1. Hangi çeviri yönteminin size en iyi uyduğunu belirleyin. Bazı dil çeviri eklentileri elle çeviri gerektirirken bazıları otomatik çeviri yapar.
    Weglot gibi eklentiler daha doğru ve güvenilir sonuçlar elde etmek için iki yöntemi de kullanır.
  2. Bu eklentilerin ek özelliklerini ve ücretleme planlarını hesaba alın. Bazı eklentiler en baştan SEO dostu çeviriyi desteklerken öbürleri bu özelliği kullanmanız için pro versiyona yükseltmenizi gerektirebilir.

Uzman Önerisi: Bir dil çeviri eklentisi seçmeden önce WordPress temanızın çeviri hazır olduğundan emin olun. Bu çeşit bilgileri tema tanımında veya dökümanlarında bulabilirsiniz.

Hadi en iyi WordPress dil çeviri eklentisi listesine bir göz atalım.

En İyi 5 WordPress Dil Çeviri Eklentisi

1. Weglot Translate

Weglot Translate WordPress Dil Çeviri Eklentisi

Weglot çok dilli bir web site oluşturmak için en iyi araçlardan biridir. Bu eklenti 20 binden fazla sitede kullanılmaktadır. 5 yıldızlı puanlaması bu eklentinin ne kadar iyi olduğunun göstergesidir.

Weglot kullanıcı dostu arayüzünden ve kullanışlı özelliklerinden dolayı listemizin en başında geliyor. Ücretsiz versiyonunda 60’dan fazla dil seçeneği mevcut.

Ancak ücretsiz versiyonu sadece tek bir hedef dil seçmenize izin veriyor. Ekstra hedef diller sadece ücretli planlarda bulunmakta.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra Weglot’un otomatik çevirisi sizin için zor işi yapacak. Web sitenizdeki her kelimeyi seçtiğiniz dile çevirecektir.

In Context Editor tuşu ile en doğru sonuçları alabilmek için çevirileri elle kontrol edebilirsiniz.

En iyi yanıysa Weglot ayrıca SEO dostu URL yapısı üretir. Bu web sitenizin diğer hedef dillerde aranabilir olmasını sağlayacaktır.

Ücretsiz versiyonun diğer anahtar özellikleriyse:

  • Çoğu WordPress teması ve eklentisiyle tam uyumludur
  • Dil ve çeviri işlemini yönetmeniz için sezgisel kontrol paneli
  • Gerçek zamanlı çeviri
  • Özelleştirebilir dil değiştirme tuşu

Weglot’un ücretli planlarından elde edebileceğiniz ek özellikler:

  • Weglot’u birden fazla web sitede kullanabilmek
  • Sınırsız dil seçenekleri
  • 5 milyon kelimeye kadar çeviri
  • Başkalarından çeviri almak veya otomatik çeviri geliştirmek için çeviri uzmanlarına erişim
  • WPML veya Polylang eklentilerinden çeviri içe aktarımı

Ücretlendirme: 2000 kelimeye kadar tek bir dilde çeviri – ücretsiz. Ücretli planlar da mevcut.

2. GTranslate

gtranslate WordPress Eklentisi

GTranslate Google’ın otomatik çeviri hizmetini kullanır. Bu eklentinin puanlaması 4.8’dir ve 100 binden fazla aktif yüklenme sayısı vardır.

Bu eklenti kullanıcıların tercih ettikleri dilleri açılır listede bileşeninden seçmesine izin verir. %99’a kadar internet kullanıcısına ulaşmanızı sağlayacak yüzden fazla dil seçeneğine sahiptir. Şanslısınız ki tüm hedef dillerin kullanımı ücretsizdir.

GTranslate’in ücretsiz versiyonunun diğer özellikleri:

  • Fare üzerine geldiğinde oluşan efekt
  • Açılır liste bileşenlerinin stil ayarları
  • Bazı ülkeler için alternatif bayraklar
  • Menüdeki bayraklı dil çubuğu
  • WooCommerce ile uyumluluk

GTranslate’in ücretsiz versiyonu özellik konusunda oldukça zengindir. Ancak bazı sınırlamaları bulunmaktadır. GTranslate’i ücretli versiyonuna yükseltmek tam gücünden yararlanmak için akıllıca bir yatırım olacaktır.

Bazı GTranslate premium özellikleri:

  • Gerçekçi çeviri. İnsansı otomatik çeviri.
  • Çeviri sonucunu düzenleme
  • Hedef dillerde SEO dostu URL
  • Meta anahtar kelimeleri ve açıklamaların çevirileri
  • Google Analytics entegrasyonu
  • Dil barındırma. Hedef dili yerel olarak popüler olan bir alan adında barındırarak web sitenizin yerel arama motoru sonuçlarında daha yüksek sıralama elde etme şansı.

3. Polylang

Polylang WordPress Eklentisi

400.000’den fazla aktif yüklemeyle en popüler WordPress dil çeviri eklentisi olan Polylang listemizde olmayı hak ediyor.

Polylang çok geniş kapsamlı dil seçenekleri sunar. 100’den fazla hedef dillerden seçim yapabilirsiniz.

Polylang çevirilerinin elle yapılması gerekmekte. Ancak, Polylang’i Lingotek hizmetiyle entegre edebilir ve profesyonel çevirmenlerden yardım alabilirsiniz.

Polylang elle çeviri gerektirdiğinden çevirilmesini istediğiniz içerik üzerinde tam kontrole sahip olursunuz. Daha da fazlasıysa sistem fonksiyonlarını ve metinlerini Languages (Diller) -> Strings (Diziler) menüsüne erişerek çevirebilirsiniz.

Polylang’in basit özelliklerini ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Ancak premium versiyonunu satın alarak slug çevirisi ve premium destek gibi fonksiyonellikler elde edebilirsiniz.

4. TranslatePress

TranslatePress eklentisi

Hiçbir şey TranslatePress’in modern çeviri deneyimininin yerini alamaz. WordPress özelleştiriciye benzer biz arayüzü sunar. Tek yapmanız gereken hangi metni çevirmek istediğinizi işaretlemek.

Siz metinleri çevirirken TranslatePress back end’in çaresine bakacaktır. Bu eklenti çevirinizin SEO dostu olduğundan emin olacaktır.

Eğer elle çevirinin çok zaman aldığını düşünüyorsanız TranslatePress otomatik çeviriye sahip olmanıza da izin verecektir. Google Translation API‘ı ile enegre olan TranslatePress size yüksek kalite otomatik çeviri sağlar. Ayrıca çeviri sonuçlarını kendi çevirilerinizi iyileştirmek için düzenleyebilirsiniz.

Ücretsiz versiyonu harikadır. Ancak TranslatePress’i ücretsiz versiyonuna yükseltmekle aşağıdaki özelliklere elde edebilirsiniz:

  • SEO Paketi Uzantısı: Slug, meta açıklama, görsel alternatif metin vb. çevirileri
  • Özelleştirebilir dil değiştiricisi
  • Çevirmen hesap uzantıları: Yöneticinin izni olmadan kullanıcıların siteyi çevirmesini sağlama
  • Dil seçeneğine göre navigasyon: Farklı diller için farklı menü seçenekleri ayarlayabilme
  • Otomatik kullanıcı dili tespiti

5. Google Language Translator

Google Language Translator

Google Language Translator, Google Translate API’ın yardımıyla otomatik olarak web sitenizi çevirir. Bu işlem oldukça basittir.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra esas dilinizi ve hedef dilleri seçmeniz gerekir.

Daha sonra ise bu eklenti bileşen bölgenizde bir Çevir butonu yaratacaktır. Kullanıcılarınız her defasında sitenizi tercih ettikleri dilde görüntülemek istediğinde tek yapmaları gereken bu tuşa tıklamak olacaktır.

Bu eklenti ücretsizdir ve premium versiyonu yoktur. İşte bu eklentinin diğer özellikleri:

  • 80’den fazla seçebileceğiniz dil
  • Google logosunu gösterebilme/saklayabilme
  • Çeviri için belirli veya bütün dilleri seçebilme
  • Çeviri aracını herhangi bir yerde gösterebilmek için kısa kod ekleme

Bu eklenti oldukça basit olsa da bazı dezavantajları vardır. İlk olarak web sitenizi çevirirken SEO’nun faydalarından yararlanamazsınız. Bu eklenti SEO dostu değildir.

İkincisiyse çevirilen metni düzenleyemezsiniz. Bu eğer otomatik çeviri doğru değilse yapabileceğiniz bir şeyin olmayacağı anlamına gelir.

Sonuç

Eğer uluslararası ziyaretçilerinize hitap etmek istiyorsanız iyi çevirilmiş bir web siteye sahip olmak oldukça önemlidir.

Bunun için çok fazla para harcamanıza gerek yok. Web sitenizi çevirebilmek için size yardımcı olacak birçok WordPress dil çeviri eklentisi bulunmaktadır. Sizin kullandığınız eklenti bu listede değil mi? Aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşın!

Author
Yazar

Gökhan O.

Gökhan Hostinger’da YouTube Takım Lideri olarak çalışmakta. WordPress hakkındaki tecrübe ve bilgisini bu blogda paylaşıyor. Hostinger’ın adını YouTube içeriği üzerinden duyurmayı kendine görev edinmiştir. Hobileri arasında oyun oynamak ve futbol maçları izlemek vardır.