Giriş
Birçok kişi emaillerini yönetmek için Outlook kullanıyor. Outlook herhangi bir web tarayıcısını açmadan veya bir tür Webmail servisine giriş yapmadan kullanıcıların email gönderip almasını mümkün kılıyor. Bu rehberde, Outlook mail kurulumu yapmayı öğreneceğiz.
Bu rehberde, Hostinger kontrol panelinden oluşturulmuş bir email hesabı kullanılıyor. Ancak benzer adımlar diğer email sağlayıcıları için de geçerlidir.
İçerikler
Nelere ihtiyacınız olacak?
Bu rehbere başlamadan önce aşağıdakilere ihtiyacınız vardır:
- Bilgisayarınızda kurulu Outlook
- Bir email sağlayıcısından alınmış aktif email hesabı
- Email servis sağlayıcınızın POP3/IMAP ve SMTP bilgileri
Adım 1 — POP3/IMAP ve SMTP bilgilerini öğrenmek
İlk olarak Outlook mail kurulumu için kullanmak istediğiniz email adresinin mevcut email sağlayıcısından POP3/IMAP ve SMTP bilgilerini öğrenmelisiniz. Aşağıdaki adımlar Hostinger kontrol panelinde bu bilgilere nasıl ulaşabileceğinizi gösteriyor.
- Hostinger kontrol panelinize giriş yapın ve E-Posta Hesapları kısmına ulaşın.
- Outlook mail kurulumu yapmak istediğiniz email hesabının yanındaki Yönet ve ardından da açılan kısımdaki Bilgi butonuna tıklayın.
- Outlook mail kurulumu için gerekli bütün email detaylarını içeren bir pencere açılacaktır.
- Bu bilgileri bir yere not edin veya bilgisayarınızdaki bir metin düzenleyicisine kopyalayın. Bir sonraki adımda bu bilgilere ihtiyacınız olacaktır.
Adım 2 — Outlook mail kurulumu
Bu örnekte Outlook 2013 kullanacağız. Fakat tüm bu adımlar diğer sürümüler için de geçerlidir.
- Eğer Outlook’u ilk kez çalıştırıyorsanız, Başlangıç mesajı görmelisiniz. Devam’a tıklayın.
- E-posta hesabı yapılandırmak istiyor musunuz? Sorunu görmelisiniz. Evet’i işaretleyip Devam’a tıklayın.
- (Tercihi) Eğer bu Outlook’u ilk çalıştırmanız değilse ve burada yapılandırılmış email hesaplarınız zaten bulunuyorsa, yeni hesap eklemek için sol üst köşedeki Dosya butonuna tıklamalısınız.
- Sonra yeni email hesabı yapılandırmak için Hesap Ekle butonuna tıklayın:
- (Tercihi) Eğer bu Outlook’u ilk çalıştırmanız değilse ve burada yapılandırılmış email hesaplarınız zaten bulunuyorsa, yeni hesap eklemek için sol üst köşedeki Dosya butonuna tıklamalısınız.
- Bu sayfada 2 seçenek bulacaksınız. Biz Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır seçeneğini kullanacağız.
İlk seçeneğin otomatik olarak email adresinizi yapılandırmaya çalışacağını aklınızda bulundurun. Sunucu bilgilerinizi girmeniz gerekmeyecek ve yalnızca email adresi ile şifre sorulacak. Ancak, çoğu durumda, yapılandırmanın doğru olması için email hesabını el ile kurmanız önerilir.
- Şimdi yapılandırdığınız email hesabı için servis seçmelisiniz. POP veya IMAP’ı seçin ve Devam’a tıklayın.
- Bu adımda 1. Adım’da öğrendiğiniz sunucu bilgilerini girmeniz gerekir.
- Adınız – Bu ad alıcılara mesaj gönderdiğinizde gösterilecektir. Bunu kendiniz seçebilirsiniz.
- E-posta Adresi – Kurulumunu yaptığınız email adresi
- Hesap Türü – Bu seçenek size bağlıdır. Çoğu email/hosting sağlayıcısı POP3 ve IMAP arasında seçim yapmanıza olanak sağlıyor ve biri yanlış, öteki doğru değildir. Kendi kullanımınıza göre tercih yapabilirsiniz. POP3 ve IMAP arasındali fakları öğrenmek için buraya göz atabilirsiniz: POP3, SMTP, IMAP portları ve protokolleri nedir?. Fakat, normal bir kullanıcı için çok büyük bir fark bulunmuyor. Bu örnekte POP3 kullanacağız.
- Gelen ve giden posta sunucusu için 1. Adım’daki host adresini (mx1.hostinger.web.tr) yazın.
- Oturum Açma Bilgileri kısmına da email hesabınızın bulunduğu sağlayıcıdaki kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın.
- Her seferinde şifrenizi tekrar tekrar girmemek için Parolayı anımsa kutusunu işaretlemeyi unutmayın.
ÖNEMLİ! Henüz Devam’a tıklamayın! Öncesinde ek sunucu seçeneklerini yapılandırmalıyız. Diğer Ayarlar …’a tıklayın.
- Açılan pencerede Giden Sunucusu’na tıklayın.
Bu pencerede yapmanız gerekenler:
- Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor seçeneğini işaretleyin. Bu email/hosting sağlayıcınız SMTP yetkilendirmesi gerektiriyorsa seçilmelidir.
- Oturum açarken kullanılacak: seçeneğini işaretleyin. Email sağlayıcınızın verdiği kullanıcı adınızı ve parolanızı girin.
- Şifrenizi her seferinde tekrar girmemek için parolayı anımsa kutusunu da işaretlemeyi unutmayın.
- Artık bu pencere aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi tamamlanmış olmalıdır. Hazır olduğunuzda Gelişmiş’e tıklayın.
- Bu adımda hem gelen hem de giden sunucu portlarını girmelisiniz. (Bu bilgileri 1. Adımda edinmiştiniz.)
- Gelen sunucusu kısmına gelen sunucu portunu giriniz. (Seçtiğiniz hesap türüne -POP3 veya IMAP- değişiklik gösterecektir.)
- Giden sunucusu (SMTP) kısmına da giden sunucu portunu giriniz.
ÖNEMLİ! Eğer email sağlayıcınızdan aldığınız Güvenli SSL/TLS ayarlarını kullandıysanız, Bu sunucu şifreli bir bağlantı (SSL) gerektirir kutusunu işaretleyin ve Aşağıdaki şifreli bağlantı türünü kullan kısmından SSL’i seçin.
Alternatif olarak, eğer Güvenli olmayan ayarları kullandıysanız bu seçenekleri değiştirmeden bırakın.
(Tercihi) Teslim kısmının altından, orijinal sunucudaki email’lerle ilgili ayarları değiştirebilirsiniz. İletinin bir kopyasını sunucuda bırak seçeneğini işaretleyerek orijinal sunucuda her email’in bir kopyasının bırakılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece her email’den iki kopyaya sahip olacaksınız: biri Outlook’da ve biri email sağlayıcısının platformunda.
- Gelen sunucusu kısmına gelen sunucu portunu giriniz. (Seçtiğiniz hesap türüne -POP3 veya IMAP- değişiklik gösterecektir.)
- Herşeyi doldurduğunuzda Tamam butonuna tıklayın.
- Daha sonra bir önceki sayfaya geri gelmiş olacaksınız. Devam butonuna tıklayın.
- Outlook şimdi yapılandırdığınız email hesabından otomatik olarak hem email göndermeyi hem de email almayı deneyecek. Eğer iki test de başarılıysa sonuç şu şekilde olacaktır:
Eğer testlerin başarısız olduğuyla ilgili mesaj alırsanız, lütfen yapılandırmanızdaki detayları tekrar kontrol ediniz. Tamamen doğru olduğundan emin olduğunuzda eğer hala hata mesajı alıyorsanız, destek için hosting/email sağlayıcınızla görüşün.Eğer testler başarılıydıysa Kapat butonuna tıklayın.
- Email hesabınızın Outlook’a başarılı yapılandırılmasının ardından aşağıdaki pencereyi görmelisiniz.
Şimdi Son butonuna tıklayabilirsiniz ve email hesabınızı Outlook’da kullanmak için hazırsınız.
Sonuç
Artık orijinal email sağlayıcınızın platformu yerine Outlook kullanarak ile email gönderip almak için gerekli outlook mail kurulumu işleminin nasıl yapıldığını öğrendiniz.
İphone ve Android Telefonlar içinde bir anlatım yaparmısınız ?
Merhaba,
Burada Android için bir video rehbere ulaşabilirsiniz. Bu videoda gösterilenden farklı olarak, port numaralarını kontrol panelinizdeki gibi giriniz. 🙂
fena değil