Bu Yılın En İyi 15 WordPress Alternatifi
WordPress açık ara en popüler içerik yönetimi sistemi (CMS) ve bunun haklı sebepleri var. Ancak arayüzü hoşunuza gitmediyse veya arzuladığınız işlevselliği edinmek için sürekli olarak eklentiler yüklemek canınızı sıkıyorsa muhtemelen WordPress alternatif CMS var mıdır diye düşünüyor olabilirsiniz. İyi haber, WordPress alternatifi oldukça çeşitli seçenekler mevcut.
Bu rehberde WordPress alternatif olabilecek en iyi 15 platformu keşfedeceğiz. Bu platformların güçlü yanlarını inceleyerek, ne tür siteler kurmak için uygun olduklarından bahsederek maliyetlerin de üzerinde duracağız. Yazımızı okumayı tamamladığınızda, geliştirdiğiniz web sitesi için en iyi seçimi yapabilecek bilgi birikimine sahip olacaksınız!
1. Joomla!
Joomla ödüllü ve açık kaynak bir CMS’dir. İnanılmaz esnek bir arayüze, sezgisel menü oluşturma sistemine ve bir çok çeşitli Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) aracına sahip. Ayrıca Joomla sitenizin işlevselliğini, WordPress eklentilerine benzer uzantılarla arttırmanız mümkün.
Joomla en popüler WordPress alternatiflerinden birisidir ve bunun sebebini anlamak çok da zor değil. Platform size içerik akışı ve taslak görünümleri üzerinde muazzam kontrol sağlıyor ve bu sayede Joomla sitenizin görünümünü WordPress temalarına benzer şekilde düzenleyebiliyorsunuz.
Başlıca Özellikler:
- Güçlü bir PHP uygulama-oluşturma sistemi içeriyor.
- Dahili önbellek yönetimi özelliği sayesinde Joomla sitenizin hızını ve performansını arttırabiliyorsunuz.
- 15 özel alan türü bulunuyor, bu sayede siteniz için hızlı şekilde içerik türleri oluşturabiliyorsunuz.
- Aşırı derecede sıkı core güvenliği sağlıyor.
Fiyatlandırma:
Joomla CMS tamamen ücretsiz ancak bazı premium uzantılar için ücret ödemeniz gerekebilir.
Özet:
Eğer kodlama ile fazla uğraşmadan büyük ölçekli veya kompleks bir web sitesi kurmak istiyorsanız, Joomla ideal bir seçimdir. Yönetim ve geliştirme söz konusu olduğunda platform WordPress’e nazaran biraz daha avantajlı durumda. Örneğin iş birliğini arttırmak üzere dahili bir messenger sistemine bile sahip. Eğer Joomla! web sitesi kurmayı düşünüyorsanız, Joomla! rehberimize göz atabilirsiniz.
2. Ghost
Ghost, tarz sahibi blog siteleri veya online yayıncılığa yönelik tasarlanan bir başka popüler açık kaynak CMS’dir. Sayfa görünümü özelleştirme, gönderi zamanlama, analitik kod ekleme oldukça çok amaçlı özelliklere sahip. Ghost aynı zamanda birden fazla dağıtım kanalı üzerinde içerik üretmenize yardımcı olarak okunma oranınızı arttırmaya yardımcı oluyor.
Ghost’un bir diğer başlıca avantajı ise aşırı derecede geliştirici dostu olması. API entegrasyonu ve tema geliştirme üzerinde tam kontrol sunmanın yanında, otomatik içerik yedekleme sistemine sahip (bu sayede içeriğinizin herhangi bir hata veya kaza sonucu ortadan kaybolmasının önüne geçebiliyorsunuz).
Başlıca Özellikler:
- Abonelik yönetimi ve RSS besleme özelliklerine sahip.
- İçeriğinizi, biçimlendirilmiş HTML’e çevirmeye olanak sağlayan, gelişmiş bir metin format syntax’i olan Markdown kullanıyor.
- Rol ve yetki atamak üzere basit kullanıcı-yönetici araçları sunuyor.
- Entegre AMP desteği sayesinde mobil cihazlarda yüklenme süresini azaltarak arama motoru derecesini arttırıyor.
Fiyatlandırma:
Ghost planları, temel Kişisel seçeneğinden başlayarak (bir blog için 19$) Kurumsal plana (50 site için 200$) kadar devam ediyor.
Özet:
Eğer içerik oluşturmak için güçlü ancak minimalist bir arayüz arıyorsanız ve sitenizi eklentilerle doldurmak istemiyorsanız, Ghost oldukça güçlü bir WordPress alternatifidir. Eğer çeşitli SEO özelliklerine sahip güçlü ancak sade bir blog sitesi kurmayı planlıyorsanız yine iyi bir seçim olacaktır.
3. Textpattern
Listemizde nispeten daha hafif WordPress alternatiflerinden biri olsa da, Textpattern yine de güçlü bir seçenek. Sade ancak güçlü etiket-bazlı taslak dili kullanılarak oluşturulan Textpattern, içerik oluşturmak için oldukça farklı yollar sunuyor. Arayüz yeni başlayanlar için anlaması oldukça kolay ve sahip olduğu detaylı rehber ile destekleniyor.
WordPress’de olduğu gibi, Textpattern de sürekli olarak güncellenen eklentiler sayesinde işlevselliği arttırılabiliyor. Ayrıca çeşitli front ve back-end temalar sayesinde özel ihtiyaçlarınıza uygun şekilde şekillendirilebilir.
Başlıca Özellikler:
- Ücretsiz modifikasyonlara, temalara ve eklentilere sahip.
- Modernleştirilmiş yorum yönetimi ve ziyaretçi kaydı özelliklerine sahip.
- Özelleştirilebilir abonelik özellikleri sayesinde sitenizin ziyaretçilerine tercihlerine uygun şekilde besleme olanağı sağlıyor.
Fiyatlandırma:
Daha güçlü, desteklenen ve çok amaçlı bir WordPress alternatifi olmasına rağmen, Textpattern tamamen ücretsizdir.
Özet:
İster HTML ve CSS kodlama için sade bir platform arayan bir geliştirici olun, isterseniz WordPress arayüzünden daha sade birşey arayan blogger, Textpattern kesinlikle düşünmeye değer bir seçimdir. Detaylı bir rehberle desteklendiğinden dolayı, hızlı bir şekilde öğrenebileceğiniz bir platform arıyorsanız ayrıca iyi bir çözümdür.
4. Tiki Wiki
Diğer çoğu WordPress alternatifinin aksine, Tiki Wiki üçüncü parti uzantılar yerine ağır yüke dayanılıklı çekirdek özelliklere odaklanan bir sistem. Daha güçlü, güncellemesi kolay bir çekirdeğe odaklanmış olduğundan, Tiki Wiki iş birliği gerektiren projeler veya güçlü sosyal medya bileşenine sahip siteler için kusursuz bir sistemdir.
Tiki Wiki’nin kurulumu kolaydır ve detaylı rehbere sahip olmakla birlikte dünyadaki en geniş açık-kaynak destekleme ekiplerinden birisine sahiptir. Platform ayrıca oldukça güvenlidir ve ön güvenilir teknolojiler (MySQL ve Bootstrap dahil) kullanılarak oluşturulmuştur. Bu özellikler Tiki Wiki’yi bütün web geliştiriciler için güçlü bir seçim haline getiriyor.
Başlıca Özellikler:
- Oldukça çeşitli içerik türleri için (wiki sayfalarından, etkinlik takvimlerine, online anketlerden, quizlere kadar) modernleştirilmiş bir arayüz kullanıyor.
- Raporlar oluşturma ve hata saptama için kullanışlı bir veritabanı takip sistemine sahip.
- İçerik düzenleme ve yönetim için çeşitli özellikler sunuyor.
- Üyelik yönetimi ve ödeme kolaylaştırma özellikleri içeriyor.
Fiyatlandırma:
Tiki Wiki en güvenilir ücretsiz ve açık kaynak WordPress alternatifleri arasında sayılabilir.
Özet:
Eğer iş birliği gerektiren bir proje veya e-learning sitesi için yönetimi kolay bir CMS platformu arıyorsanız, Tiki Wiki ideal bir seçim olabilir. Ancak görünüm açısından WordPress kadar fazla özelleştirme seçeneği sunmuyor ancak eklenti uyumluluk sorunlarını tamamen ortadan kaldırıyor.
5. WebsiteBaker
WebsiteBaker geliştiriciler ve tasarımcılar için harika bir CMS çözümüdür. Sade arayüzü sayesinde XHTML, CSS ve jQuery kullanarak özel görünüm taslakları oluşturmak oldukça kolay. Aynı zamanda dahili What You See Is What You Get (WYSIWYG) editörü sayesinde kodlamada yaptığınız değişikliklerin sitenizde nasıl görüneceğini anında görebiliyorsunuz.
WebsiteBaker işlevselliği indirilebilir modüller sayesinde arttırılabilir. Resim galerileri, abonelik formları, etkinlik takvimleri için modüller bulunuyor. Aynı zamanda indirdiğiniz modülleri çeşitli admin araçları kullanarak düzenleme seçeneğine sahipsiniz. Artı olarak WebsiteBaker sitenizin görünümü için çeşitli indirilebilir taslaklar sunuyor.
Başlıca Özellikler:
- Sunduğu portable sürümü sayesinde geliştiricilere tek tıklama ile yerel test ortamı sağlıyor.
- Sitenize toplu dosya yükleme için modernleştirilmiş dosya yönetim sistemine sahip.
- Güvenli kullanıcı yönetimi ve admin sistemlerine sahip.
- Çoklu dil desteği mevcut.
Fiyatlandırma:
WebsiteBaker ücretsiz WordPress alternatifleri arasında olsa da, kullanıcıların platforma bağış yapma seçeneği bulunuyor.
Özet:
WordPress kadar özellik açısından zengin olmasa da, WebsiteBaker platformu hız konusunda biraz önde. Ayrıca WebsiteBaker’ın devrimsel ‘droplet’ sistemi sayesinde, sitenizin herhangi bölümüne PHP kodu ekleyerek WordPress platformunda sahip olmadığınız esnekliğe kavuşuyorsunuz.
6. Jekyll
Jekyll’i diğer WordPress alternatiflerinden ayıran, sahip olduğu sadelik. Eklenti, tema ve veritabanı yönetimi ihtiyaçlarını kaldırarak, sade bir terminal pencere arayüzü sunuyor. Eğer geniş kapsamlı kodlama ile uğraşmak istemiyorsanız, Jekyll sizin aradığınız WordPress alternatifi olmayabilir.
Jekyll bir statik-site oluşturucudur, klasörlere eklenmek üzere metin dosyaları şeklinde içerik oluşturmanıza olanak sağlar. Dosyalarınız oluşturulduğunda, Jekyll sitenizin shell’ini oluşturabilmenizi sağlar. Jekyll içeriğinizi shell ile donatır ve bütün sunucu türlerine yüklenmeye hazır bir statik site haline getirir.
Başlıca Özellikler:
- Muhteşem blog taşıma yeteneğine sahiptir.
- Çeşitli taslak seçenekleri içerir.
- Hızlı-başlama rehberi sayesinde platformun temel özelliklerini öğrenebilirsiniz.
Fiyatlandırma:
Bu WordPress alternatifi tamamen ücretsizdir.
Özet:
Jekyll, üçüncü parti sağlayıcılardan eklentiler indirmekle zaman harcamanız gerekmeden hızlı, güvenli ve ölçeklendirilebilir bir site oluşturmak için idealdir. Ancak diğer WordPress alternatifleri kadar sezgisel değildir.
7. CMS Made Simple
Bu çok yönlü CMS sunduğu tasarım özgürlüğüyle WordPress alternatifleri arasında öne çıkıyor. Smarty taslak sistemiyle oluşturulan CMS Made Simple aşırı derecede geliştirici dostudur ve herhangi web site türü için özel modüller oluşturmayı oldukça kolay hale getiriyor.
Modernleştirilmiş bir sürükle-bırak arayüzünün yanında CMS Made Simple yönetimsel görevleri oldukça basitleştiriyor. Bu platform, geliştiricilere web site görünümü üzerinde kontrol sağlamak için sunduğu veritabanı taslakları sayesinde kendini WordPress’den ayırıyor.
Başlıca Özellikler:
- İşlevselliği arttırmak için oldukça fazla modül ve eklentiye sahip.
- Shortcode aracılığıyla web sitenizini özelleştirebiliyorsunuz.
- Detaylı rehberlere sahip ve geliştirici dostu.
Fiyatlandırma:
CMS Made Simple ücretsiz bir platformdur.
Özet:
Eğer genişletilebilir ve esnek bir CMS arıyorsanız bu seçenek listenizde olmalı. WordPress’in sunduğu avantajların yanında, geliştiricilerin kullanabileceği bazı ekstra araçlara sahip.
8. Serendipity
WordPress alternatifi olarak en iyi blog siteleri arasında Serendipity önemli bir seçenek. Gücünü tamamen PHP’den alıyor ve açık kaynak. Serendipity, daha hızlı sayfa oluşturma için dinamik önbelleğe sahip ve güvenilir anti-spam özelliklerinin yanında kullanıcı dostu arayüzü var. Aynı zamanda oldukça ölçeklendirilebilir ve birden fazla blog için kullanılabilir.
WordPress’de olduğu gibi, Serendipity’nin de işlevselliği çeşitli eklentilerle arttırılabilir. Ancak WordPress’in aksine, front-end ve back-end eklentiler için ayrı kategorilere sahip. Bu sayede eklenti aramaları daha efektif olabiliyor. Temalar da aynı şekilde ayrılmış.
Başlıca Özellikler:
- Oldukça fazla tema ve eklenti sunuyor.
- Girdi kataloglama ve etiketleme özelliklerine sahip.
- Birden fazla blog için tek bir kod kullanmak üzere yapılandırılabilir.
Fiyatlandırma:
Serendipity tamamen ücretsiz bir WordPress alternatifidir.
Özet:
Eğer güvenilir destekle birlikte hafif bir blog platformu arıyorsanız, geniş işlevselliğin yanında zengin uzantılar ile Serendipity kesinlikle listenizde olmalı.
9. Grav
Grav arayüzü fazlasıyla WordPress’e benzese de bazı açılardan farklı. Geliştirme esnekliğini sadeleştiren güçlü bir API’a sahip. Ayrıca yüksek performans için gelişmiş bir önbellek sistemi bulunuyor.
Grav aynı zamanda içeriğinizin görünümünü zahmetsizce özelleştirebilmeniz için gelişmiş formlara sahiptir. Sitenizdeki tüm sayfalar için özel alanlar oluşturabilirsiniz. Artı olarak markdown editörü ve ‘package-yöneticisi’ ile eklenti arama ve indirme işlemi oldukça kolaylaştırılmış.
Başlıca Özellikler:
- Gelişmiş medya işleme ve görsel düzenleme özellikleri.
- Güçlü içerik filtreleme sistemi, bunlara sınıflandırma, etiketler, kategoriler dahil.
- Güvenilir ve kullanıcı dostu site yedekleme ve restorasyon özelliği.
Fiyatlandırma:
Grav ücretsiz ve açık kaynak bir CMS’dir.
Özet:
Grav en çok övgü toplayan açık kaynak WordPress alternatiflerinden birisidir ve çeşitli ödüller kazanmıştır. Eğer WordPress’e benzer ancak daha sade bir CMS arıyorsanız, Grav muhteşem bir seçimdir.
10. Craft CMS
Craft CMS, özellik açısından zengin, açık kaynak bir platformdur. HTML ve içerik API oluşturma için pürüzsüz bir arayüze sahiptir. Craft CMS sayesinde sitenizde yapacağınız değişiklikleri gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz. Craft CMS aynı zamanda tek bir kurulum üzerinden birden fazla site çalıştırarak yönetebilmenizi sağlar ve çoklu dil desteğine sahiptir.
Craft CMS’yi diğer WordPress alternatiflerinden ayıran bir diğer şey ise Matrix alan türü oluşturucusudur. Bu sistem sayesinde yazılarınızı çoklu bloklara bölerek (küçük içerik parçaları) sade bir sunum için hazırlayabilirsiniz. Çoğu kullanıcı bu modern yöntemi tercih etmektedir.
Başlıca Özellikler:
- Modernleştirilmiş yönetim sistemi sayesinde dosyalarınızı buluta yüklemeye olanak sağlayarak ihtiyacınız olduğunda yükleme yapabiliyorsunuz.
- Arttırılmış işlevsellik için eklenti kütüphanesi bulunuyor.
- Güçlü bir ilişki motoruna sahip, bu sayede etiketleri, kategorileri etkili bir şekilde bağlayabiliyorsunuz.
Fiyatlandırma:
Craft CMS’nin ücretsiz sürümü küçük ölçekli siteler için uygundur. Pro sürümü ise 300$’dır (yıllık güncellemeler için ayrıca 59$).
Özet:
Craft CMS front-end özelleştirme için oldukça fazla özgürlük sağlamaktadır. Ayrıca içerik biçimlendirmeyi kolaylaştıran arayüzü sayesinde ideal bir seçimdir.
11. Statamic
Statamic, WordPress’den nasıl farklılık gösterilebileceğinin gerçek bir örneği. Başlıca farklılığı, veritabanı kullanmak yerine tüm herşeyi yerel dosyalarda depolamasıdır. Statamic ayrıca son teknoloji PHP framework sistemi Laravel ile oluşturulmuştur ve WordPress’in sahip olduğu güvenlik açıklarını ortadan kaldırır.
Statamic sunucunuz üzerinde çalışıyor olsa da, iş birliği gerektiren projeler için idealdir. Kotnrol paneli içerik yüklemeyi ve kategorilere ayırmayı oldukça kolaylaştırır.
Başlıca Özellikler:
- Oldukça geniş işlevsel uzantılara ve tema seçeneklerine sahiptir.
- Dahili sınırsız form yönetimi içerir.
- Muhteşem görsel düzenleme özellikleri bulundurur.
Fiyatlandırma:
Statamic lisansı web sitesi başına 200$ karşılığında alınabilir, bu fiyata üç aylık doğrudan destek dahildir.
Özet:
Statamic güçlü bir WordPress alternatifidir. Özellikle de esneklik ve güvenlik açısından. Eğer dosyalarınızı yerel olarak depolamak istiyorsanız, öncelikli seçiminiz olmalıdır.
12. ExpressionEngine
Eğer kompleks siteler için modernleştirilmiş iş akışı arayan bir geliştiriciyseniz, ExpressionEngine ideal bir seçimdir. Bu CMS aynı zamanda çoklu kanallar üzerinde içerik yayınlamak ve özel içerik alanları oluşturmak için harika bir seçimdir.
Dahası, ExpressionEngine içeriğinizi mobil ve tablet cihazlarda zahmetsizce yönetebilmenize yardımcı olur. Ayrıca oldukça genişletilebilirdir.
Başlıca Özellikler:
- Özelleştirilebilen görünüm taslakları sunar.
- Çeşitli SEO araçlarına sahiptir.
- Üst kalite güvenlik sağlar.
- Esnek topluluk oluşturma ve yetki-yönetimi özelliklerine sahiptir.
Fiyatlandırma:
Özellikleri sınırsız ücretsiz versiyonu vardır ancak CMS’nin tam sürümü 299$’dır. Uzantılar ve ekstra destek paketleri ayrıca satın alınabilir.
Özet:
Eğer WordPress’in iş akışı için sunduğu özellikler sizi tatmin etmiyorsa veya içerik arası ilişkiden memnun değilseniz, ExpressionEngine keşfetmeye değer.
13. Subrion
Responsive, genişletilebilir ve özelleştirilebilir WordPress alternatifleri söz konusu olduğunda, Subrion kaydadeğer bir çözümdür. WordPress’in aksine, Subrion harika SEO özellikleri ve debugging araçlarıyla gelir. WordPress gibi ücretsiz ve açık kaynaktır.
Subrion sitenizin görünümünü ve işlevselliğini taslaklar ve eklentilerle özelleştirmek oldukça kolaydır. Back end bölümünde ise Subrion kullanıcı aktivitesini gerçek zamanlı takip edebilmenizi sağlayan sezgisel bir admin paneline sahiptir.
Başlıca Özellikler:
- Oldukça geniş özelleştirilebilir alanlar içerir.
- Sitenizle para kazanmak için dahili ödeme sistemleri sunar (eklenti gerektirmez).
- Güçlü bir sürükle bırak içerik oluşturma arayüzü içerir.
Fiyatlandırma:
Subrion ücretsizdir ancak satın alınabilen bazı premium taslaklar ve eklentiler mevcuttur.
Özet:
Subrion kişisel bir blog sitesinden, e-learning profiline veya online dükkana kadar herhangi bir uygulama oluşturabilmek üzere güçlü bir araçtır. Eğer bazı ekstra özelliklerin dahil olduğu, WordPress hissiyatını koruyan bir alternatif arıyorsanız Subrion kesinlikle denemeye değer.
14. Shopify
Shopify, çoklu satış kanalları üzerinde ürün satma işlemini kolaylaştıran e-ticaret odaklı bir CMS’dir. Sitenizin görünümünü ve hissini kolaylıkla oluşturabilmenin yanında, Shopify aynı zamanda Point of Sale (POS) çözümü sunar. Aynı zamanda takip tamamlama işlemlerini otomatik hale getirmek üzere çeşitli kargolama uygulamalarıyla entegrasyon sağlar.
Eğer e-ticaret siteniz için WooCommerce gibi eklentilere bağımlı olma fikrini sindiremiyorsanız veya tamamen e-ticaret için donatılmış bir arayüz ile çalışmak istiyorsanız, Shopify kaydadeğer bir çözümdür.
Başlıca Özellikler:
- Muhteşem genişlikte nakit akışı yönetimi ve ödeme geçidi çözümlerine sahiptir.
- Oldukça geniş, ücretsiz kurumsal araçlar.
- 7/24 müşteri desteği.
Fiyatlandırma:
Shpify’ın standart planı Basic yeni işletmeler için gerekli araçlara sahiptir ve aylık 29$’dır. Shopify planı (aylık 79$) iş büyütme için bazı ekstra özellikler içerir. Son olarak Advanced Shopify (299$) özellik açısından en zengin plandır ve 15 hesaba kadar destek içerir.
Özet:
Eğer hızlı bir şekilde online dükkan açmak ve zahmetsiz şekilde yönetmek istiyorsanız Shopify ideal bir seçimdir. Ancak WordPress’le karşılaştırıldığında, maliyeti biraz yüksektir çünkü WordPress’de ücretsiz dükkan için WooCommerce eklentisi kullanabilirsiniz.
15. Drupal
Son olarak Drupal, büyük ölçekli kompleks siteler oluşturmayı planlayan (özellikle de oldukça fazla müşteri verisi yönetimi gerektiren) geliştiriciler arasında oldukça popüler bir WordPress alternatifidir. Drupal hızlı yüklenen, iyi desteklenen, güvenli ve platformdur ve neredeyse sınırsız özelleştirme seçeneklerine sahiptir.
Drupal, yeni başlayanlar için WordPress kadar kolay anlaşılabilir olmasa da, endüstriye özel siteler başlatmak üzere bazı avantajlara sahip. Örneğin, Drupal kar amacı gütmeyen organizasyonlar, sağlık sektörü, devlet bakanlıkları, üniversite siteleri için önceden hazırlanmış çözümlere sahiptir.
Başlıca Özellikler:
- Oldukça zengin özel alan türlerine, modüllere, taslaklara ve diğer site kurma öğelerine sahiptir.
- Esnek proje geliştirme ortamı.
- Zengin tema seçenekleri ve işlev arttırıcı modüller.
Fiyatlandırma:
Drupal ücretsiz ve açık kaynak bir CMS’dir.
Özet:
Güçlü mimarinin esneklikle birleştiği Drupal, pazarlamacılar, geliştiriciler ve yaratıcı profesyoneller için uygundur. Öğrenmesi WordPress’e nazaran biraz zaman alsa da, bu platform performans ve ölçeklendirilebilirlik açısından arayı kapatıyor. Bu CMS ile ilgili daha fazla bilgi için Drupal rehberimize göz atabilirsiniz.
Son Söz
Web site projenizde kullanmak üzere CMS seçmek önemli bir karardır, özellikle de WordPress kullanmamaya karar verdiyseniz. Arayüz seçenekleri, uzantı ve eklenti sunumu, kodlama imkanı ve sunum taslakları konusunda ciddi araştırma yapmanız gerekiyor. Ancak gördüğümüz üzere son kararı vermeden önce göz atabileceğiniz bir çok WordPress alternatifi mevcut.
Eğer WordPress alternatifleri hakkında herhangi bir sorunuz varsa veya Hostinger‘ın seçtiğiniz CMS açısından neler sunabileceğini merak ediyorsanız, aşağıdaki yorumlar bölümünden bize ulaşabilirsiniz!
Yorum
Ekim 14 2021
Merhaba, 2017'den beri wordpress premium üyesiyim. Amatörce grafik tasarlayıp eğitime destek için ücretsiz paylaşıyorum. Yapmak istediğim bazı şeylere paket izin vermiyor. Mesela üyelere özel dosya paylaşımı, misafir yazar vs. Eklenti için hep kurumsal pakete yönlendiriyor. Ticari bir beklentim olmadığından da bu paket benim için çok külfetli. Yazınız sayesinde pek çok alternatif olduğunu fark ettim. Öncelikle teşekkür ederim. Fakat benim ihtiyacıma hangisi uygun, hangisiyle şimdiki gibi rahat yazı ve pdf paylaşabilirim ayırt etmek çok zor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Birde mevcut sitemi taşıma işini ben yapabilir miyim? Destek almak mı lazım?
Ekim 18 2021
Merhabalar Ayşegül Hanım, Müşteri Başarı ekibimiz size bu konuda yardımcı olacaktır. tr@hostinger.com adresinden bize erişebilirsiniz. Taşıma işleminde ise ekibimiz tam destek sunacak.