En İyi 10 WordPress Menü Eklentisi

WordPress hosting ile kurduğunuz bir web sitesindeki menü çubuğunun tek görevi sadece içerik görüntülemek değil ayrıca ziyaretçilerin dikkatini de çekmektir. Bir başka deyişle tam fonksiyonlu bir menü görüntülemek yeterli değildir. Menü çubuğunuzu daha ilginç kılmak için ona estetik bir element eklemeniz gerekebilir.

Şanslısınız ki WordPress için seçebileceğiniz birçok menü eklentisi mevcuttur. Birçoğu ana görevleri sitenizin yol haritası olarak işlev görmek olan görevden taviz vermeden harika özelleştirme seçenekleri ve güzel görüntüler sunar.

Bu makalede sizin için en iyi 10 WordPress menü eklentisi listemizi paylaşacağız.

WordPress Menülerinin Önemi Nedir?

Menü sadece bağlantılara giden basit yazılar veya ikonlar gibi görünse de web sitenizi optimize etmekte önemli bir rol oynarlar.

Tıpkı bir yol haritası gibi menü de kullanıcılar için açık ve anlaşılabilir navigasyon ve kesinlik sunmalıdır. Menünüz ne kadar karışık olursa kullanıcılar da menünüzü o kadar sinir bozucu ve karışık bulacaktır. Bu kötü deneyim de kullanıcılarınızın web sitelerinde kalmalarını ve gezinmelerini engelleyecektir.

Menüler Hemen Çıkma ve Dönüşüm Oranınızı Nasıl Etkiler?

Kötü bir menünün web sitenizdeki gerçek etkisini merak edenler için söyleyeceğimiz şey hemen çıkma ve dönüşüm oranınızı kötü biçimde etkileyeceğidir!

Hemen çıkma oranı web sitenizi sadece tek bir sayfa açtıktan sonra terk eden ziyaretçilerin yüzdesidir. Örneğin bir ziyaretçiniz web sitenizi arama motorundan bulduysa web sitenizin ana sayfasını açar ve daha sonra ise “hemen çıkarak” arama motoruna geri döner veya başka bir web siteye gider.

Yüksek hemen çıkma oranı web sitenizde aradıklarını bulamayan birçok insan olduğu anlamına gelir.

Bu eğilim özellikle web sitenizden para kazanmak için dönüşüm oranına ihtiyacınız varsa sizin için bir felakete dönüşebilir.

Basitçe dönüşüm oranı web sitenizde ödemeli işlem yapan ziyaretçilerin yüzdesidir.

Düşük bir dönüşüm oranı en az para kaybetmek kadar kötüdür.

Bunun sebebi değişebilir olsa da kötü organize edilmiş bir menü ana sebep olabilir. Bu yüzden doğru menü eklentisini kullanarak web sitenizin daima güzel tam fonksiyonlu bir navigasyona sahip olduğundan emin olun.

Neden Varsayılan Menüyü Kullanmamalısınız?

Hepsi olmasa bile çoğu WordPress temasında kullanılabilir varsayılan bir menü bulunmaktadır. Ne yazık ki fonksiyonları ve özelleştirme seçenekleri sadece hiç de ilginç veya pratik olmayan jenerik temel fonksiyonları içerir.

Ancak bir WordPress menü eklentisi çok daha fazla pratik fonksiyonlar ve daha iyi görüntü özelleştirme seçenekleri sağlar. Hatta bu eklentilerden bazıları web sitenizin hızını artırmak için bile optimize edilebilmektedir.

Resmi Eklenti Dizinini Kullanarak WordPress Menü Eklentisi Yükleme

Basitçe bir WordPress eklentisi yüklemenin üç yöntemi bulunmaktadır. Ancak biz sadece kolay olduğundan dolayı resmi eklenti dizinini kullanarak yüklemeyi göstereceğiz.

Bir başka yöntemse bir FTP istemcisi veya Dosya Yöneticisi kullanmaktır ancak bu yöntem özellikle de acemiyseniz zor olabilir.

WordPress menü eklentisi yüklemenin adımları:

  1. WordPress kontrol panelinize girin ve daha sonra ise Eklentiler‘i seçin.
  2. Yeni ekle seçeneğini seçin.
  3. Şimdi WordPress’deki bütün eklentileri görebilirsiniz. En alakalı sonuçları alabilmek için menü eklentisi anahtar kelimesiyle arama yaptığınızdan emin olun (her türden eklentiyi arayabilirsiniz, tek yapmanız gereken anahtar kelime kutusuna alakalı anahtar kelimeyi girmektir).
  4. Tercih ettiğiniz eklentide Hemen yükle‘yi tıklayın. Eklenti otomatik olarak yüklenecektir. Tek yapmanız gereken sadece birkaç saniye beklemektir.
  5. Şimdi ise eklentiyi etkinleştirmeniz gerekiyor. Yeni bütün eklentiler kurulumdan sonra inaktif olarak ayarlanmışlardır. Bu yüzden Etkinleştir‘e tıklamanız gerekmektedir.
Eklentinizi etkinleştirmeyi unutmayın

En İyi 10 WordPress Menü Eklentisi

Daha önce de belirttiğimiz gibi tonlarce WordPress menü eklentisi bulunmaktadır. Her birini kıyaslamak değerli vaktinizden fazlasıyla süre alacaktır. Şanslısınız ki bunu sizin için yaptık.

Aşağıdaki en iyi WordPress menü eklentisi listemizdeki eklentiler fonksiyonelliklerine ve özelliklerine göre seçilmiştir.

1. Max Mega Menu

Max Mega Menu otomatik olarak WordPress varsayılan menünün yerini alabilir

Max Mega Menu, WordPress temanızın varsayılan menüsünün yerini otomatik olarak alabilir. Bu WordPress menü eklentisi çeşitli menü özelleştirme seçenekleri sunar ve kullandığınız menüye Google Maps veya satış formları gibi çeşitli interaktif elementleri eklemenize izin verir.

2 KB JavaScript’ten daha da azını kullanan mobil duyarlı ve hızlı bir menü sağlar. Üstelik yapılandırması da tek yapmanız gereken birkaç seçeneğe tıklamak olduğundan oldukça kolaydır. Her şey kullanıma hazır olacaktır!

Max Mega Menu ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Ancak ücretli versiyonunu yıllık $26 ile $99 arasında değişen fiyatlarla alabilirsiniz.

Ücretli versiyonu size Google Fonts, özel ikonlar ve WooCommerce entegrasyonunu kullanma esnekliğini verir. Ayrıca eklentiler web sitenizde kullanıldığında optimize olmalarını sağlayacak sıkça güncelleme ve öncelikli destek alırsınız.

2. Responsive Menu

Responsive Menu WordPress menü eklentisi

Responsive Menu, birleştirerek size uyan bir fonksiyon yaratabileceğiniz 150’den özelleştirme seçeneği sunar. Bu eklenti kullanması WordPress acemileri için bile kolay olan hafif ve basit bir arayüz kullanır.

Bu eklentinin premium versiyonu menünün görünüşünü geliştirmeniz için metin, arkaplan ve kenar renk özelleştirmesi sunar. Ayrıca menüyü görüntülemek için kullanılan animasyonu seçebilir ve bununla birlikte her menü ikonu için kendi logonuzu yükleyebilirsiniz.

Responsive Menu iki adet farklı ömür boyu plan sunar: tek lisans ($14.99) ve çoklu lisans ($49.99). İkinci seçenek yaşam boyu öncelikli destek sağlar ve eklentiyi aynı anda 100 sitede kullanmanıza izin verir.

3. QuadMenu

QuadMenu WordPress takvim eklentisi

QuedMenu, kullandığınız WordPress temasında çeşitli menüler yapabilmenize yardımcı olmak için hızlı entegrasyon sağlar. Bu WordPress eklentisi fazla şey değiştirmez ancak WordPress’deki varsayılan menü ayarlarını geliştirebilir.

QuadMenu, WordPress sitenizin davranışını ve görünüşünü tonlarca özellik ve filtreyle donanmıştır.

Otomatik çekirdek entegrasyonuna, yüzlerce ücretsiz menü temasına ve menü görüntüsü için özel animasyona sahiptir. Ayrıca Font Awesome ikonlarını, alt temaları ve görsel sürükle & bırak fonksiyonunu da destekler.

QuadMenu ücretsizdir. Bununla beraber, ömür boyu lisans için $15 ile $60 arasında bir ücret ödeyerek premium plana yükseltebilirsiniz. Premium plan size karusel menü kurucu gibi birçok ek özellikler, geliştiriciden kişiselleştirilmiş destek ve ömür boyu ücretsiz güncelleme sağlayacaktır.

4. WP Mobile Menu

WP Mobile Menu WordPress menü eklentisi

Web site menüsünü mobil cihazlar için optimize etmek isteyenlere WP Mobile Menu en iyi çözümdür. Bu eklenti özellikle sitenizin mobil cihazlardaki deneyimini artırmak için tasarlanmış hızlı, sade ve mobil duyarlı menü sunar.

WP Mobile Menu eklentisi bloglar, e-ticaret siteleri ve işletme web siteleri için harika bir araçtır. Menüler, metin ve logo markalama için ücretsiz özelleştirme stilleme ve 3 kademeli menü seviyeleri gibi çoklu destek özelliklerine sahiptir.

Ücretsiz olmasına rağmen aylık $4.99 ile $29.99 fiyatları arasında değişen premium planlardan birini almanızı tavsiye ederiz. Bu planlar eklentinin kullanılabilirliğini bir üst seviyeye çıkaracak harika bir teklif sunar.

Alacağınız premium özelliklerden bazıları tam WooCommerce desteği (menü sepet ikonu, ödeme sayfası, çizelge butonları dahil) canlı arama ve binlerce ücretsiz yazı tipi ve animasyonlu ikonlardır.

Üstelik ilk olarak eklentinin paranıza değip değmediğini görmek için premium versiyonu 14 gün deneyebilirsiniz.

5. WP Mega Menu

WP Mega Menu WordPress menü eklentisi

WP Mega Menu eklentisi ile tam fonksiyonlu sıradışı bir mega menu kurmak çok daha kolaydır. Bu araç WordPress’in boş ve sönük duran varsayılan menülerini iyileştirmek için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir.

WP Mega Plugin logo markalama, sosyal ikonlar ve ücretsiz WordPress temaları gibi birçok özelleştirme seçeneğine sahiptir. Ayrıca size istediğiniz gibi sınırsız biçimde ikon stilleme sağlayabilecek Dashicons ve Font Awesome Icon’u destekler.

WP Mega Menu ücretsiz kullanılabilir ancak tonlarca ekstra özellikli ve profesyonel destekli pro versiyonuna da sahiptir. Pro versiyonu yıllık $19‘dır.

6. Nextend Accordion Menu

Nextend Accordion Menu WordPress menü eklentisi

Nextend Accordion Menu “akordiyon” türdeki menünüzü bir üst seviyeye çıkarmaya hazırdır. Bu muhteşem eklenti varsayılan temasını kullanarak size özel menü ikonları ve davranış yaratma özgürlüğünü verir (ayrıca bu eklentinin ücretli versiyonunu kullanarak üç adet harika tema elde edersiniz).

Nextend Accordion Menu rakiplerinden çok daha iyi olduğunu iddia ettikleri çeşitli özellikler sunar.

Bu eklentinin en harika özelliklerden bazıları Google Fonts entegrasyonlu yazı tipi yöneticisi, Next Accordion Menü eklentisinin varsayılan teması için tam özelleştirme seçenekleri ve Java ve CSS kodlamada önbellekleme yöntemleridir (web sitenizin hızını artırabilir!).

Bu eklenti hem ücretsiz, hem de ücretli versiyona sahiptir. Ücretli versiyonu kişisel plan için $30 (bir yıllıktır ve yıllık $10 yenileme ücretine sahiptir), işletme planı için $50 (bir yıllıktır ve yıllık $10 yenileme ücretine sahiptir) ve ömür boyu plan içinse ücret $100‘dır ve yıllık yenileme ücreti ödemeniz gerekmez.

7. Advanced Sidebar Menu

Advanced Sidebar Menu WordPress menü eklentisi

Advanced Sidebar Menu web site menünüzün iyi organize olmasını sağlar. Ana ve alt menü yaratmanıza, değiştirmenize ve yönetmenize izin verir ve kenar çubuk menülerinizin görüntüsünü özelleştirmenize yardımcı olacak birçok kullanışlı seçenek sağlar.

Bazı ana özellikleri aralarına virgül koyarak kategorileri veya sayfaları ayırabilme, bir bileşende tek bir yazı kategorisi göstermek ve hızlı alt kategori entegrasyonudur.

Bu eklenti ayrıca özelleştirilebilir bir bileşen stilleme verir. Ancak fonksiyonlar ücretsiz versiyonunda çok sınırlıdır. Özel arkaplan stilleme, imli listeleme stili ve akordiyon menü optimizasyonları gibi gelişmiş özelleştirme seçeneklerini kullanabilmek için $54‘a Advanced Sidebar Menu Pro’yu satın almanız gerekmektedir.

Üstelik pro versiyonu size ayrıca öncelikli destek ve ücretsiz güncellemeler verecektir.

8. WP Responsive Menu

WP Responsive Menu WordPress menü eklentisi

Bu eklenti minimalist WordPress temaları için harika olan sade bir menü görüntüsü sunar. Ancak minimalist bir görüntü demiş olsak da kaydırılan menü, değiştirilebilir ikonlar ve hoş gözüken menü çubuğu gibi birçok özelleştirme seçeneği elde edeceksiniz.

WP Responsive Menu size ek ayar veya kodlamaya ihtiyaç duymadan hızlı, mobil duyarlı bir menü çubuğu verir. En basit türden H-Code gibi en sofistike olana kadar bütün temalarla uyumludur.

WP Responsive WordPress menü eklentisi ücretsizdir. Ancak fiyatı yıllık $25 ile $149 arasında değişen pro versiyonu da mevcuttur. Pro versiyonu kaydırma hareketi, mobil menü için duyarlı arama kutusu ve daha da fazla tasarlama seçenekleri gibi çok sayıda ek özellikler verir.

Ek olarak ayrıca bir yıllık özel geliştirici desteği alırsınız.

9. UberMenu

UberMenu WordPress menü eklentisi

UberMenu WordPress 3.0 ve üstü için kullanıcı dostu bir menü eklentisidir. Bu araçla menünüzü arkaplanı, ikonları, düzeni ve kategorileri dahil tamamiyle özelleştirebilirsiniz. Hatta menü alt kategorisine kendi resimlerinizi bile ekleyebilirsiniz.

Üstelik UberMenu istediğiniz özel CSS3 kodlarınızı girmenize yardımcı olacak bir akıllı stil üreticiyle donatılmıştır.

Web sitenizin genel görünüşünü iyileştiren eşsiz, düzgün çalışan bir tasarım oluşturmanızı sağlayan şablonlarından birini kullanabilir veya düzenleyebilirsiniz.

UberMenu ücretsiz değildir. Yıllık ücreti $20 olan premium bir eklentidir. Aboneliğiniz size ekstra $5 ödeyerek altı ay daha uzatabileceğiniz altı aylık destek sağlayacaktır.

10. Slick Menu

Slick Menu WordPress menü eklentisi

Slick Menu çok seviyeli itmeli menüler sunar: bir takım belirli seçenekler web sitenizin sayfasının kenarlarından belirli bir ikona veya yazıya tıklama sonucu otomatik olarak açılacaktır.

Bu eklenti size birçok animasyon etkisi ve ikon verir. Ancak ücretsiz değildir. İki ücretli plandan birini seçmelisiniz: normal ($39) ve gelişmiş ($99).

Slick Menu’nün birçok harika özelliği bulunmaktadır. Bunlardan en öne çıkanlarıysa gerçek zamanlı olarak yaptığınız herhangi bir değişikliği görmenizi sağlayan Canlı Özelleştirici özelliğidir.

Bu araç WordPress menünüze her ufak bir değişiklik yaptığınızda tek tek kontrol etmeniz gerekmeyeceğinden vaktinizden tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Bu eklentinin aradığınız eklenti olup olmadığını görmek için ilk önce canlı demosunu denemenizi tavsiye ederiz.

Sonuç

Web siteniz için kusursuz WordPress menü eklentisi bulmak kolay değildir. Ancak yukarıdaki seçenekler arayışınızı oldukça kolaylaştıracaktır.

Hepsini özetlemek için işte listemizdeki en iyi WordPress menü eklentisinin anahtar özellikleri:

  • Max Mega Menu – kullandığınız WordPress temasına çeşitli interaktif elementleri eklemenize izin veren harika bir eklentidir.
  • Responsive Menu – bu eklenti birleştirerek size uyan bir fonksiyon yaratabileceğiniz 150 adet özelleştirme seçeneği sunar.
  • QuadMenu – otomatik çekirdek entegrasyonuna, yüzlerce ücretsiz menü temasına ve menü görüntüsü için özel animasyonlara sahip olan harika bir menü eklentisidir.
  • WP Mobile Menu – web sitenizi mobil cihazlar için optimize edebilmek için en iyi WordPress eklentisidir.
  • WP Mega Menu – çok sayıda özelleştirme seçenekli harika bir mega menu sunar.
  • Nextend Accordion Menu – “akordiyon” menünüzü üst seviyeye çıkarabilecek en iyi eklentidir.
  • Advanced Sidebar Menu – web sitenizin iyi organize olmasını sağlayan muhteşem bir eklentidir.
  • WP Responsive Menu – minimalist WordPress temaları için harika olan bu eklenti çeşitli ayarlar ve özellikler sunar.
  • UberMenu – bu eklenti yeni özelleştirme seçenekleri oluşturmanızı sağlayan akıllı bir stil üreticiyle donatılmıştır.
  • SlickMenu – gerçek zamanlı olarak yaptığınız herhangi bir değişikliği görmenizi sağlayan Canlı Özelleştirici özelliğine sahiptir.

Son olarak listemizdeki bütün eklentilerirn ücretsiz canlı demosunu denemenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle de premium olanların. Bu şekilde eklentinin paranıza değip değmeyeceğini görebilirsiniz.

Listemizdeki hangi WordPress menü eklentisi size göre? Hangisini tercih edeceksiniz? Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın! Sıradaki rehberimizde görüşmek üzere!

Author
Yazar

Gökhan O.

Gökhan Hostinger’da YouTube Takım Lideri olarak çalışmakta. WordPress hakkındaki tecrübe ve bilgisini bu blogda paylaşıyor. Hostinger’ın adını YouTube içeriği üzerinden duyurmayı kendine görev edinmiştir. Hobileri arasında oyun oynamak ve futbol maçları izlemek vardır.