En İyi 5 WordPress Page Builder Karşılaştırması

En İyi 5 WordPress Page Builder Karşılaştırması

Page builderlar (sayfa oluşturucular) web sitenizin düzenini kolayca tasarlamanıza yardımcı olan yazılımlardır. Bu makalede en iyi 5 WordPress page builder karşılaştırması yapacağız.

Bu page builderlar ile HTML veya PHP dosyalarını düzenlemekle uğraşmak yerine sayfanızda element ekleyebilir ve yerlerini değiştirebilirsiniz. Bu yüzden page builderlara sıklıkla sürükle ve bırak web site kurucuları da denir.

Page Builderlar – Neden Kullanmalısınız?

Uzun bir süredir bir web site kurmak için iki seçenek sunulur: WordPress gibi bir CMS (Content Management System – İçerik Yönetim Sistemi) veya Weebly veya Wix gibi sayfa kurucular.

WordPress şu anda en popüler içerik yönetim sistemidir. Birçok göze hoş gelen premium tema sunar. Ancak düzene gelince bu içerik yönetim sistemi o kadar da kullanıcı dostu değildir. Kullanıcılar WordPress temalarını düzenlemeleri için kodlama bilgilerine ihtiyaç duyarlar. Öte yandan page builderlar ise sürükle ve bırak arayüzü sağlayarak kodlama bilgilerine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Bu türden kullanıcı arayüzleri kullanıcıların elementleri özgürce yerleştirmesine izin verir – yazılar, bileşenler veya sayfalarındaki araçlar. Ancak tek yararları bu değildir!

  • Ekstradan eklenti kullanmanıza gerek kalmaz. WordPress page builder kullanımı ile elde edeceğiniz sonuca ulaşmak için eklentiler yüklemeniz gereklidir (çoğu ücretlidir). Bu da WordPress’i istediğiniz web siteyi kurmak için daha pahalı bir seçenek kılar.
  • Kısa sürede bir profesyonel görünüm elde edersiniz. Web sitenizi tasarlamak için daha fazla özgürlüğünüz olacağından fikrinizi gerçeğe dönüştürmek daha az zaman ve efor gerektirecektir.
  • Değişiklikleri ön izleyebilirsiniz. Bir WordPress sitesini tasarlarken değişiklikleri gerçek zamanlı olarak göremeyiz. Bir page builder ile yaptığınız değişikliklerin sonucunu editörde anında ön izleyebilirsiniz.

Kullanım kolaylıklarından dolayı page builderlar git gide daha da popüler olmaktadır. Page builderlar uğraşmasız bir web site kurmak için harikadır. Ancak WordPress gibi bir içerik yönetim sistemi tam güçlü bir web site için hala en iyi seçenektir. Birçok WordPress kullanıcısı bu içerik yönetim sisteminin sürükle ve bırak yaklaşımına müsait olup olmadığını merak etmektedir.

WordPress, bu seçeneğe eklentiler sayesinde sahiptir. Eğer bu içerik yönetim sisteminin eklenti dizinine göz atarsanız birçok page builder bulabilirsiniz. Bunlar da bizim favorilerimiz:

En İyi 5 WordPress Page Builder

1. Elementor

Elementor WordPress Page Builder demo ekran görüntüsü

Elementor bugüne kadarki en popüler WordPress page builderlardan biridir. 2016’da piyasaya sürülmüş olsa da bu eklentinin şimdiden bir milyondan fazla aktif yüklemeyi geçmiştir.

Bu WordPress page builder ücretsiz bir versiyon sunar ancak premium versiyonu kadar fazla özelliği yoktur. Aralarından seçebileceğiniz üç adet plan mevcuttur: Personal, Business, ve Unlimited.

Elementor’un ücretsiz versiyonuyla 40 adet şablon ve 30 adet temel bileşen elde edersiniz. Ücretsiz bileşenler resim karuselleri ve özel HTML elementleri gibi iyi özellikleri içerir. Önemsiz gözüken ancak ücretsiz planında mevcut olmayan bazı elementlerse Facebook elementleri, fiyat ücretleri ve navigasyon menüleridir.

Eğer bir online mağaza açmayı düşünüyorsanız ücretli planlar sizin için daha iyi olacaktır. 22 adet pro bileşenle birlikte WooCommerce için de 18 adet bileşen elde edersiniz. Elementor’un MailChimp ve HubSpot gibi pazarlama entegrasyonlarına da erişebilirsiniz.

Yukarıdaki harika özelliklerin dışında Elementor’un bazı eşsiz özellikleri de bulunmaktadır. Mobil duyarlı sayfalar yeni bir şey değildir ancak Elementor ile sitenizin mobil versiyonunda elementleri bile saklayabilirsiniz.

Toplu düzenlemeyi kolaylaştırmak için Elementor bütün sayfalarda mevcut olan elementleri aynı anda düzenlemenize izin verir. Bu şekilde bu elementler için her sayfayı değiştirmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca zaman kazanmak için başlık ve alt bilgi şablonları da yapabilirsiniz.

Bir page builder’ı devre dışı bıraktığınızda genelde geriye kısa kodlar bırakır – bileşenleriniz için olan kodlar. Elementor bunların hiçbirini bırakmaz. Ancak metinlerinizin stillerini tutar.

2. Page Builder by SiteOrigin

SiteOrigin WordPress page builder demo ekran görüntüsü

SiteOrigin, Elementor’a göre oldukça hafif ve sade bir page builder eklentisidir. Yine de bir milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğundan en öne çıkan page builder eklentilerinden biridir.

SiteOrigin o kadar da basit değildir. Premium versiyonu sunsa da kullanması ücretsizdir. Ücretsiz versiyonu 23 bileşene (yazı karuseli, görsel ve video kaydırgacı ve ücret tablosu) ve 25 adet şablona sahiptir. Bazıları SiteOrigin’in sunduğu bileşenlerin az olduğunu düşünür. Ancak çoğu WordPress bileşeniyle uyumludur.

Premium versiyonu bir defaya mahsus ödemeye sahiptir. Premium versiyonu satın aldığınızda 17 adet ek bileşen, eposta desteği ve ücretsiz gelecek güncellemeler elde edersiniz. Ek bileşenlerden bazıları ücretsiz olanların gelişmiş olanlarıyken diğerleriyse premium versiyona özeldir. Bunlardan bazılarıysa paralaks görsel kaydırgacı, özel yazı tipi kurucusu ve bileşen animasyonudur.

SiteOrigin’in eşsizliği ise editöründe gizlidir. Diğer birçok page buildera kıyasla iki adet editörü bulunmaktadır. İlk olarak değişiklikleri gerçek zamanlı olarak görmenizi sağlayan canlı editör mevcuttur. Bunun dışında WordPress backendi üzerinden sayfalar ekleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Canlı editörün iki adet çerçevesi vardır – editör ve önizleme. Önizleme çercevesinde düzenleme yapamazsanız ancak SiteOrigin ile diğer page builderlarda olmayan geri al ve yinele özelliklerine sahip olursunuz.

Eğer CSS’den (Cascading Style Sheets – Basamaklı Stil Şablonları) anlıyorsanız SiteOrigin’in daha da iyi olduğunu göreceksiniz. CSS, HTML elementlerinin görünüşünü değiştiren programlama dilidir. Her bileşenleri düzenlediğinizde CSS stilini düzenleyebilir veya ekleme yapabilirsiniz.

Ne yazık ki SiteOrigin devre dışı bırakıldığında hiçbir şeyi temizlemez ve bazı tuşlar genellikle bir kısa kod bırakır.

3. Beaver Builder

Beaver Builder WordPress Page Builder demo ekran görüntüsü

Önceki iki WordPress page builder kadar aktif indirme sayısı yüksek olmasa da Beaver Builder bu alanda yeni bir isim değildir. Bugünlerde 500 binden fazla WordPress web sitesi bu page builder’ı kullanmaktadır.

Beaver Builder’ın iki versiyonu bulunmaktadır: lite ve paid. Lite versiyonun ücretsiz olması ve hatta bazı kullanışlı özellikleri içermesine rağmen sadece beş adet bileşene sahiptir – metin editörü, fotoğrag, video, kenar çubuğu ve HTML elementi. Bu son özellik WordPress bileşenleri yerleştirmeniz için kısa kodlar kullanmanıza izin verir. Lite versiyonda herhangi bir şablon bulunmaz.

Beaver Builder’ın ücretli versiyonu ise üç adet yıllık abonelik planına sahiptir: Standard, Pro, and Agency. Bunların hepsi Beaver Builder’ın sınırsız sayıda web sitede kullanabilmenize izin verir. Ancak Pro planı çoklu site özelliğini ekler ve Agency planı ise çoklu-site ağ ayarlarına ve beyaz etiketleme özelliğine sahiptir.

Çoklu site özelliği her yeni site yarattığınızda tasarımı birkaç tıklamayla yeniden yapılandırmanıza izin verir. Eğer bu yetmezse çoklu site ağ ayarları size aynı gücü bir ağ için verir.

Beyaz etiketleme özelliği web site tasarımı şirketleri için oldukça iyidir. Bununla Beaver Builder’ı kendi hizmetiniz olarak kullanabilir, yani herhangi bir Beaver Builder yazısı veya logosunu kendi yazı veya logolarınızla değiştirebilirsiniz.

Ücretli versiyonunda 24 adet ilaveten bileşen bulunmaktadır. Bunlardan bazıları yazı karuseli, yazı kaydırgacı ve bir abone formudur. Üstelik başlangıç için 56 adet şablon da elde edersiniz.

SiteOrigin gibi Beaver Builder CSS özelleştirmeyle yaratıcı olmanıza izin verir. Bunun dışında görsel editörde sitenizin önizlemesinde oynamalar yapabilirsiniz. Hatta direkt olarak içindeki metinleri bile düzenleyebilirsiniz.

Beaver Builder devre dışı bırakıldıktan sonra herhangi bir kısa kod bırakmaz.

4. Live Composer

Live Composer WordPress Page Builderr demo ekran görüntüsü

Live Composer’ın popüler olmaması sizi yanıltmasın. Kesinlikle denemeniz gereken bir araçtır. 50 binden fazla aktif yükleme sayısı vardır ve WordPress eklenti dizinindeki puanı oldukça yüksektir.

Büyük bir bütçesi olmayanlar için Live Composer harika bir seçenektir. Bu WordPress page builder neredeyse tamamiyle ücretsizdir. Fonksiyonel bir sürükle ve bırak kurucuya sahiptir. Kurucu mobil duyarlı web tasarımını destekler ve canlı önizlemeye sahiptir, üstelik tamamiyle ücretsiz olarak.

Ücretsiz versiyonu size sekmeler, akordiyon menü, müşteri görüşü kutusu ve benzeri gibi 40 adet bileşen sunmaktadır. Buna ek olarak bir portföy web sitesi şablonu ve boş şablon elde edersiniz.

Özel yazı tipi ve önce/sonra resim kaydırgaçları gibi 12 adet premium bileşene sahip uzantı paketi bulunmaktadır. Ücret site sayısına göre değişmektedir.

Uzantı paketi dışında WooCommerce uzantıları da bulabilirsiniz. Bu paket de standart uzantı paketiyle aynı ücretlendirmeye sahiptir ve tam ehliyetli bir alışveriş sitesi oluşturmanıza yardımcı olur. Ürün sayfaları için eşsiz şablonlar, ücretsiz bir ürün liste örgüsü, ödeme sayfası ve müşteri hesabı için eşsiz şablonlar elde edersiniz.

Bunların dışında Live Composer çoğu WordPress temasıyla aynı anda kullanılabilir ve devre dışı bırakıldığında kısa kod bırakmaz.

5. Responsive Landing Page Builder by PluginOps

PluginOps WordPress Page Builder

Adından da anlayabileceğiniz gibi bu bir WordPress iniş sayfası kurucusudur. İniş sayfası kullanıcıların herhangi bir hyperlink veya reklama tıkladıktan sonra “indiği” sayfadır. Bu sayfa sadece web siteniz hakkındaki en önemli bilgileri içermeli ve kullanıcıların sitede kalmalarını ve daha fazla bilgi almalarını teşvik etmelidir. Pazarlamayı geliştirmek için bu çok önemlidir.

PluginOps eklentisinin üç adet planı vardır. Beginner, Advanced ve Business planıdır.

Advanced ve Beginner planları arasındaki fark ise onay alma özelliğidir. Advanced ile ziyaretçileriniz için hem popup hem de tam sayfa formlar oluşturabilirsiniz.

Bunların dışında bu WordPress page builder listedeki diğerleri gibi sürükle ve bırak düzeni olan bir görsel editör sunar. Hangi planı kullanırsanız kullanın özel JavaScript, CSS ve kısakod bölgeleri elde edersiniz.

Sonuç

Artık bir WordPress page builder kullanarak bir WordPress sitesi oluşturmaya hazırsınız. Çoğu, listemizdekiler gibi, canlı editör özelliği ve çeşitli ücretlendirmelerle farklı bileşen paketleri sunar. Bundan dolayı ihtiyaçlarınıza en iyi uyanını seçmelisiniz. Eğer herhangi bir sorunuz varsa veya bu listede olmayan bir WordPress page builder önermek isterseniz lütfen aşağıdaki yorumlar kısmında bir yorum bırakın!

Author
Yazar

Gökhan O.

Gökhan Hostinger’da YouTube Takım Lideri olarak çalışmakta. WordPress hakkındaki tecrübe ve bilgisini bu blogda paylaşıyor. Hostinger’ın adını YouTube içeriği üzerinden duyurmayı kendine görev edinmiştir. Hobileri arasında oyun oynamak ve futbol maçları izlemek vardır.