En İyi 8 WordPress PDF Eklentisi

PDF dosyaları ne kadar popüler olsa da WordPress hala PDF yerleştirmeye izin vermiyor. Şanslıyız ki bunun için bir WordPress PDF eklentisi var.

Varsayılan olarak WordPress, yazılarınızda PDF dosyalarınızı indirebilir linkler olarak gösterecektir. Bu demek oluyor ki ziyaretçiler dosyayı okumak için web sitenizi terk etmek zorunda kalacak. Ziyaretçilerinizi tabii ki de web sitenizde tutmak istersiniz, değil mi?

Bir eklenti yüklemek bu konuda yardımcı olacaktır. Ama kısa süre içinde bir başka sorunla karşılaşacaksınız: “Yüklenebilecek en iyi WordPress PDF eklentisi hangisidir?”. Mevcut olarak bir sürü WordPress PDF eklentisi bulunduğundan, doğru olanı seçmek pek de kolay olmayabilir.

Şanslısınız ki bu makalede sizin için en iyi 8 WordPress PDF eklentisini listeledik.

En İyi 8 WordPress PDF Eklentisi

1. PDF Embedder

PDF Embedder WordPress PDF Eklentisi

100.000’i aşkın aktif yüklemesi olan bu eklenti oldukça popülerdir. Kolay bir sürükle-bırak methoduyla çalıştığı için popülerliği hiç de şaşırtıcı değil. PDF Embedder PDF dosyalarını yerleştirmek için JavaScript kullanmaktadır. Bu da PDF Embedder’ın dökümanları görüntülemesindeki esnekliğini sağlar.

Eğer ücretsiz versiyonu yetersizse, aşağıdaki özellikleri içeren premium versiyonunu alabilirsiniz:

  • İndirme tuşuna sahip olma
  • Belirli bir sayfa numarasına gitme
  • Tam işlevsel hyperlinkler
  • Toplam indirme ve görüntüleme kayıtlarına sahip olma
  • Tam ekran modu

Bu eklentiyi kullanmak için WordPress kontrol panelinize giriş yapın ve eklentiler menüsüne gidin. PDF Embedder yazarak arayın, yükleyin ve aktif edin.

2. Google Doc Embedder

Google Doc Embedder WordPress Eklentisi

Google Doc Embedder PDF de dahil birçok dosya formatını destekler. Bu eklentinin 80.000’den fazla aktif yüklemesi vardır ve WordPress 3.5 versiyonu veya daha üstüyle uyumludur.

Bu eklentiyi yüklemek PDF dosyalarınızı direkt olarak yerleştirmenize izin verir. Adından da belli olduğu gibi bu eklenti gücünü Google Docs Viewer’dan alır. Dosyalar karşıya yüklediğinde, onları herkese açık yapabilirsiniz. Bu eklenti ayrıca dökümanınızı tercüme edebilir ve bunun bir sonucu olarak daha fazla kişiyi sitenize çekebilir.

Not: Bu eklentinin WordPress versiyonuzla uyumuna dikkat edin.

3. PDF Viewer

PDF Viewer WordPress Eklentisi

Sıradaki eklenti ise zaman içinde kendini kanıtlamış olan PDF Viewer. En son 4 yıl önce güncellenmiştir. Buna rağmen 20.000’den fazla aktif yüklemesi var ve derecesi 4 yıldız. Kullanıcı incelemeleri varken söze ne hacet!

Bu eklenti JavaScript kullanarak kullanıcılarına sorunsuz bir okuma deneyimi sağlar. Sayfalar arasında kolayca atlayabilir, yakınlaştırabilir, yer işaretleri ekleyebilir ve daha da fazlasını yapabilirsiniz! Anahtar kelimeler için arama da yapabilirsiniz.

Bu eklentiyi kullanmak için WordPress’e giriş yapın, PDF Viewer‘ı eklenti menüsünde bulun ve aktif edin. Ayarlara gidip PDF Viewer’ı varsayılan yapmayı unutmayın. Daha sonra ise yazılarınızı yaratırken [pdfviewer]…[/pdfviewer] kısa kodunu kullanabilirsiniz.

4. Flowpaper

Flowpaper WordPress Eklentisi

Eğer PDF dosyalarını çekici yapmak istiyorsanız bu eklenti sizin içindir. Bu eklenti göze hoş gelen animasyonlarla adeta bir çevirmeli defter gibi! Eklentinin üreticisi uyumlu dijital yayınlamada bir uzman olduğu için ziyaretçileriniz sitenizden harika bir fomatta değerli bilgiler alabilir. Üstelik bu eklenti sıklıkla güncellenmektedir!

Bu eklentiyle HTML5 formatını kullanarak kataloglar veya broşürler yerleştirebilirsiniz. Ayrıca özelleştirmeye de müsaittir. Yüksekliği, genişliği, teması ve hatta dökümanınızın kapağını bile ayarlayabilirsiniz.

FlowPaper bulutu olmadan karşıya yükleyebileceğiniz en büyük dosya boyutu 15 MB idir. Çoğu döküman için bu yeterli olacaktır.

Bu eklentiyi kullanmaya başlamak oldukça kolaydır. Eklentiyi yükledikten sonra aktif edin. Daha sonra ise her ne zaman içeriğinizi yayınlamak isterseniz bir kısa kod kullanın. Bu kısa kod ise: [flipbook pdf=”https://flowpaper.com/Paper.pdf”]

5. PDF.js Viewer Shortcode

PDF.js Viewer Shortcode WordPress Eklentisi

Merak etmeyin, adı biraz karmaşık gözükebilir ancak eklentinin kendisi kesinlikle öyle değil! Mozilla’nın PDF.js görüntüleyicisini yazılarınıza ekleyerek PDF sayfalarını görüntüler. WordPress kullanıcıları tarafından 10.000’den fazla aktif yükleme bu eklentinin güvenilir bir tercih olacağının güçlü bir göstergesidir.

Bu eklentinin WordPress sitenizi güçlendirecek bir takım özellikleri vardır. Bu özellikler:

  • Özelleştirilebilir tuşlar
  • Gelişmiş arama
  • Şifre koruma
  • Gelişmiş Yakınlaştırma
  • Mobil dostu
  • Çok daha fazlası

6. Vanilla pdf embed

Vanilla PDF Embed WordPress Eklentisi

Bu eklentiyi kullanmanın en büyük yararı kullanımının kolay olmasıdır. Vanilla-pdf-embed 10 binden fazla aktif yüklemeye sahiptir.

Bu eklenti tıpkı öbür eklentilerdeki gibi benzer özelleştirme sunar. Yerleştirilmiş bir çerçevede yükseklik, genişlik, başlık ve yönetme gibi PDF parametrelerini ayarlayabilirsiniz.

Medya kütüphanenize dosyaları yükledikten sonra, WordPress Görsel Editör’e eklentinin kendi satırında ek sayfası için URL’yi girmeniz gerekmektedir. Ancak dosyalar başka web sitelerde barındırılıyorsa olmayacaktır. Dosyalar sadece WordPress Medya Kütüphanesinde barındırılabilir.

Bunu yapmak için vanilla-pdf-embed.php‘yi the /wp-content/plugins/ dizinine yükleyin ve daha sonra ise yüklediğiniz eklentiyi aktif edin.

7. DK PDF

DK PDF WordPress Eklentisi

DK PDF, sayfaları PDF’lere dönüştüren yazı-dönüştürücü tuşu ile tanınan bir WordPress eklentisidir.

Bu eklenti özelleştirmeyle adeta oynamanıza izin verir. Tuşu, PDF’lerin görünme şeklini, ve dosyaların başlıklarını DK PDF Ayarlar sekmesinde kişiselleştirebilirsiniz.

PDF Tuş sekmesini ayarlarken, boşluğa istediğinizi yazarak tuş metinini değiştirebilirsiniz. Yazı tipleri ayarlayabilirsiniz: yazı, sayfalar, ek ve dökümanlar. Daha sonra ise Action seçeneği dökümanlarınızın yeni pencerede açılmasına veya indirilmesine izin verir. Son olarak, tercih ettiğiniz hizalamayı seçebilir ve tuşun içerikten önce veya sonra olmasını ayarlayabilirsiniz.

Sıradaki kurulum sekmesi ise PDF’in yatay veya dikey konumlandırılmasını seçmenize izin verir. Tercih edilen yazı tipi ve döküman kenar boşluklarını ayarlamak için seçeneklere de sahiptir. Ayarlanabilecek bir başka şey ise üst bilgi ve alt bilgidir. Üst bilgi logosu için bir görsel yükleyin, üst bilgi ve alt bilgi başlığını ve sayfa numaralandırmasını göstermeyi aktif edin.

Not: Bu eklentinin WordPress versiyonuzla uyumuna dikkat edin.

8. WP Advanced PDF

WP Advanced PDF WordPress Eklentisi

Eğer rehber ve benzeri içerikleri paylaşmak projeniz için önemliyse bu eklenti sizin için muhteşemdir. Bu eklenti ziyaretçilerinizin blog yazılarınızın PDF’lerini oluşturmalarına izin verir. Render etmek için TCPDF sınıfını kullanan bu eklenti güvenilir bir eklentidir.

WP Advanced PDF’in birçok ücretsiz özelliği vardır:

  • PDF içeriği ve başlığı için özel yazı tipleri
  • Özel madde işareti stili
  • Kenar boşluğu ve hizalama
  • Filigran
  • PDFler için varsayılan blog başlığı

Eğer bu eklentiyi kullanmak isterseniz: WordPress kontrol panelinizin Eklentiler kısmından arayın, yükleyin ve aktif edin.

Not: Bu eklentinin WordPress versiyonuzla uyumuna dikkat edin.

Sonuç

Artık bu en iyi 8 WordPress PDF eklentisi listesini okuduğunuza göre ihtiyaçlarınıza en iyi uyanı – basit bir görüntüleyici veya canlandırılmış çevirme defteri olsun – seçebilirsiniz. Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Dünya ile bilgi paylaşımına devam edin ve hiçbir engelin sizi durdurmasına izin vermeyin – mutlu yüklemeler!

Author
Yazar

Gökhan O.

Gökhan Hostinger’da YouTube Takım Lideri olarak çalışmakta. WordPress hakkındaki tecrübe ve bilgisini bu blogda paylaşıyor. Hostinger’ın adını YouTube içeriği üzerinden duyurmayı kendine görev edinmiştir. Hobileri arasında oyun oynamak ve futbol maçları izlemek vardır.