WordPress Üyelik Sistemi İçin En İyi 5 Eklentisi

WordPress Üyelik Sistemi İçin En İyi 5 Eklentisi

İçerik satmak pek de yeni bir endüstri değil. İnternet’in sağladığı kolaylıkla, bugünlerde herkes bir üyelik web sitesi yaratabilir. Bu makalede en iyi 5 WordPress üyelik sistemi eklentisini, onların avantajlarını, dezavantajlarını ve dikkat etmeniz gereken özelliklerini paylaşacağız.

WordPress Hosting planlarımızın hepsine Ücretsiz SSL sertifikası dâhildir!

Hemen incele

Üyelik web sitesine sahip olmanın yararları

İster bir içerik yaratıcı olun, ister ürün veya hizmet sunan biri, üyelik web sitesine sahip olmak kullanışlıdır. Birçok işletmenin online ortama geçtiği bugünlerde eğer aynı yaklaşımı kullanmazsanız çok nadiren keşfedilirsiniz.

Online dersleri örnek alalım. Sadece büyüyen bir endüstri değil, ayrıca daha önce sadece yakınlarındaki insanlarla bilgilerini paylaşabilen özel hocalar için de bir iletişim aracıdır. Bir üyelik web sitesinin yardımıyla sadık takipçiler kazanırlar ve karlı bir ek iş başlatırlar.

Sağlam bir hayran kitlesine sahip olmak halkın size olan güvenini arttırır. Diyelim ki bir Asya mutfağı blogu yürütüyorsunuz ve yazılarınızdan en iyi tarifleri ve bilgileri içeren bir kitap yazdınız. İnsanlar blogunuzu gördüğünde sizi belli bir konuda uzman olarak sayacaktır.

Üyelik web sitesi için hangi platformu seçmeliyim

İnsanlara yardım etmek ve takipçiler kazanmak için ilk önce bir web sitesi yaratmanız gerek. Eğer üyelik üretebilen bir site istiyorsanız, onu yapmak için WordPress en iyi platformlardan biridir. Bir üyelik sitesi yaratmak için WordPress’de başka herhangi bir web site kurucusundan çok daha fazla eklenti bulabilirsiniz.

Hangi üyelik özelliklerine dikkat etmeliyim

Birçok WordPress üyelik sistemi eklentisi harika özelliklerle gelmektedir. Hangisini seçmelisiniz? Sizi bu karmaşadan kurtarmak için bir WordPress üyelik sistemi eklentisinde mutlaka olması gereken özellikleri listeleyeceğiz.

  • Üyelik seviyeleri
    Çoğu web sitesi premium veya ücretsiz kullanıcılara sahiptir, ama belki de daha çok rütbeye sahip olmak isteyebilirsiniz. Bu, bir online kursun değişik ücretleme planları için harikadır. Ayrıca ücretsiz kullanıcıların neler yapabileceklerini kontrol etmek için kullanışlıdır.
  • İçerik kısıtlama
    Eğer bazı üyelik seviyelerindeki kullanıcıları belirli içeriklere erişimlerini kısıtlamak istiyorsanız, bu özelliğe ihtiyacınız vardır. Birçok WordPress üyelik sistemi eklentisi buna sahiptir, ancak içerik kısıtlama üzerinde ne kadar kontrole sahip olacağınız kararınızda önemli bir faktör olabilir.
  • İçerik damlatmak
    Bu terim bütün içeriği anında yayınlamak yerine planlı biçimde parça parça yayınlamak anlamına gelir. Bu özelliğin esnekliğini bilseniz iyi olur.
  • Entegrasyonlar
    WordPress eklentileri genellikle başka hizmetleri entegre eder. Yaygın bir özellik ise eposta pazarlaması ve ödeme hizmetleridir. Bu arada, bazı şeyler kullanışlı olmayabilir. Bu yüzden uygun özelliklere sahip olan bir eklenti seçmek isteyebilirsiniz.
  • İndirim kuponları
    İndirim kuponları kullanmak dönüşümleri arttırmak için kullanışlı bir araç olabilir. Farklı eklentiler farklı seçenekler sunar – yüzde veya sabit fiyat indirimleri. Ayrıca bir eklentinin kuponları teker teker veya bir ürünle paket olarak satıp satmayacağını seçebilirsiniz.
  • Gönderim/aktarım özelliği
    Bazı nedenler sizi başka bir WordPress üyelik sistemi eklentisine geçmeye itti. Kullandığınız eklentinin veri çıkarmaya izin verip vermediğini bilmek gereklidir. Tabi bu özelliğe ihtiyacınız olursa.

En iyi WordPress Üyelik Sistemi Eklentileri

Artık neye dikkat etmeniz gerektiğini bildiğinize göre, işte en iyi ücretsiz ve ücretli WordPress üyelik sistemi eklentileri.

1. Restrict Content Pro

WordPress üyelik sistemi eklentisi olan Restrict Content Pro.

Restrict Content Pro en tanınmış WordPress üyelik sistemi eklentilerinden biridir. Easy Digital Downloads, içerik satmak için olan bir başka popüler WordPress eklentisinin yaratıcısı tarafından yapılmıştır. Restrict Content Pro ayrıca kullanım kolaylığı için tanınır. Restrict Content’in ücretsiz versiyonu resmi WordPress eklenti dizininde mevcuttur.

Restrict Content Pro ile, sınırsız sayıda üyelik seviyesi yaratabilirsiniz. Ayrıca deneme süreleri sunmaktadır. Premium üyelikler için farklı fiyatlama modelleri yaratabilirsiniz. Eğer premium üyeleri aylık $30 ile ücretlendirirseniz, yıllık ücret olarak onlara $200 sunabilirsiniz.

Restrict Content Pro kullanıcıların üyeliklerini iptal etmeden farklı üyelik planlarına geçmelerini mümkün kılar. Bununla birlikte anında ücretleri de güncellenecektir.

Bu eklentiyle entegre edebileceğiniz birkaç ödeme hizmetleri bulunmakta – bunlardan bazıları ise WooCommerce, PayPal ve Braintree’dir. İndirimler için ise sabit fiyat veya yüzde seçebilirsiniz.

Content Restrict Pro dört ayrı planda mevcuttur: personal, plus, professional ve ultimate. Personal ve plus planları sadece 12 tane ücretsiz eklentiye sahipken professional ve ultimate $1020 değerinde 17 adet ilave eklentiye sahiptir. Ücretsiz eklentiler indirme takibi ve güçlü bir parola uygulayıcısı gibi basit araçları indirmeyi içerir. Premium olanları alarak, ayrıca profesyonel eposta pazarlama hizmeti, üye olurken kodla doğrulama ve üyelik sona erme tarihi almış olursunuz.

Personal planı tek bir site kullanabilirken, plus planı toplamda 5 siteye izin verir. Professional ve ultimate planları ise sınırsız web sitesi sunar.

2. LearnDash

WordPress üyelik sistemi eklentisi olan LearnDash.

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi, LearnDash online dersler satmak için olan bir WordPress üyelik sistemi eklentisidir. Amerika’daki bazı en tanınmış üniversiteler online içerikleri için LearnDash kullanır. University of Florida ve University of Michigan bunlardan bazılarıdır.

WordPress üyelik sistemi eklentilerinin genellikle sahip olduğu özelliklerle birlikte, LearnDash bir online öğrenim platformunun temel fonksiyonelliklerini içermektedir. Derslerinizi tasarlamak sürükle bırak ders yaratıcısıyla çok daha rahattır. Cevap bankası seçeneğiyle kolaylıkla testler yaratabilirsiniz. Seçenekleri doldurduktan sonra LearnDash testleri otomatik olarak üretecektir.

Kullanıcıdan kullanıcıya etkileşim olanağı sunmak için LearnDash kullanıcı profilleri yaratma şansı verir. Bu profiller sadece üyelerinizin istatistiklerini içermekle kalmaz öğrenim gruplarında iletişim kurmak için de bir yol olur.

İçerik damlatma özelliği ise çoğu eklentide olandan daha değişiktir. Belirli tarihlerde erişim açmak yerine kullanıcıların kaydolmalarından sonra onlara içerik verme sürelerini ayarlayabilirsiniz.

LearnDash ile ayrıca parasallaşma konusunda daha fazla esnekliğe sahipsiniz. Varsayılan olarak, bir defaya ait veya yinelenen ödeme ve bireysel ders alımlarını da uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte özel ödeme seçeneklerine de karar verebilirsiniz.

LearnDash’in fiyatlandırması alacağınız lisans sayısına bağlı. Temel plan sadece tek bir siteyi $199’a barındırabilir. Plus paketi $229’a 10 web site barındırabilirken, pro paketi 25 lisans verir ve fiyatı $369’dır.

3. s2Member

WordPress üyelik sistemi eklentisi olan s2Member.

S2Member, ücretsiz ve premium planlar sunan harika bir WordPress üyelik sistemi eklentisidir. Ücretsiz versiyonu bir takım kusurlu özelliklere sahip olsa da kaçırmak istemeyeceğiniz bir tekliftir.

Yazıları veya sayfaları kısıtlamaya ek olarak, s2Member ayrıca yazı kategorisine göre ve yazılarınızın belirli kısımlarını kısıtlamanıza olanak sağlar. Kullanıcıların sitenizdeki medya dosyalarına erişimlerini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, ücretsiz planı göze hoş gelen pazarlama e-postaları yaratmanıza izin veren kullanımı kolay bir eposta kampanya aracı sunmaktadır.

Ancak, s2Member’ın ücretsiz planı sadece dört adet üyelik seviyesine izin vermektedir. Ayrıca size içerik damlatma ve indirim kuponları da sağlamaz. Ödeme seçenekleriniz Paypal ile kısıtlıyken premium versiyonu Stripe, Authorize.Net ve ClickBank’e sahiptir.

s2Member’ın sadece iki adet premium planı vardır. İlki tek bir site içindir ve ücreti $89’dır. Daha pahalı olanı ise $189’dır ve sınırsız sayıda web sitede kullanabilirsiniz. Ancak, mutlu olacağınız nokta ise ikisine de sadece bir defaya mahsus ödeme gerektiğidir.

4. MemberPress

WordPress üyelik sistemi eklentisi olan MemberPress.

MemberPress bir başka olağanüstü WordPress üyelik sistemi eklentisidir. Listemizdeki önceki eklentilerle ortak birçok özelliği vardır.

Konu içerik kısıtlamaya geldiğinde bu eklenti bireysel sayfalar ve yazılardan fazlasını kısıtlayabilir. Bir yazının ufak bir kısmı veya bir yazı kategorisi olsun, MemberPress görevi yerine getirebilir. Bu özellik sadece bunla kısıtlı değildir çünkü kullanıcılarınızın indirmeleri üzerine kontrole de sahip olabilirsiniz.

Eğer fiyatlandırma planlarının tüm türlerinde sınırsız üyelilk seviyeleri istiyorsanız MemberPress’e güvenebilirsiniz. Bununla birlikte belirli üyelilk seviyelerini gruplandırarak kullanıcıları yükseltmeye teşvik ederek daha da yaratıcı olabilirsiniz.

Son fakat aynı derecede önemli olarak MemberPress’i LearnDash ile entegre edebilirsiniz. Bu demek oluyor ki, üyelik eklentileri ve online ders yaratıcılarından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz!

Seçebileceğiniz üç adet plan vardır: basic, plus ve pro. 10 adet eklenti içeren $258 ücretindeki basic planı bir siteyle kullanabilirsiniz. Plus plan ise $498 ücretinde ve 5 web sitesi için kullanabileceğiniz bir lisans sunmaktayken pro olanı ise $698’dır ve 25 web sitede kullanmanıza olanak sağlar. Bu eklenti için ise ücretler yıllıktır.

5. MemberMouse

WordPress üyelik sistemi eklentisi olan Membermouse.

MemberMouse, WordPress için olan öbür premium üyelik eklentileriyle benzer gibi olsa da kendine ait bir takım eşsiz özelliklere sahip. Sınırsız üyelik seviyeleri yapabilmek dışında, yazıları veya sayfaları tek tek satmayı da tercih edebilirsiniz. Bu eklentinin ayrıca sitenizin fonksiyonelliğini kontrol etmek için bir kullanıcı olacak görüntüleyebilmenizi sağlayan bir modu da vardır.

MemberMouse yazıları, sayfaları ve kategorileri kısıtlamanıza izin verir. Ancak, kullanıcıları sadece üye oldukları tarihten sonraki olan yazıları görmelerini ayarlayabilirsiniz. Kullanıcılar hangi içeriğin kısıtlı olduğunu veya yakında mevcut olacağını gösteren bir widget’a sahiptirler.

MemberMouse’a özel olan bir başka özellik ise fiyatlandırma modellerinizi A/B testinden geçirebilmeniz. Bununla, kullanıcılarınızı daha iyi anlayabilirsiniz.

Bütün harika özelliklerine rağmen MemberMouse’un birkaç dezavantajı vardır. İlk olarak eklenti bir GPL (Genel Kamu Lisansı) yazılımı değildir; yani kodda değişiklik yapamazsınız. İkinci olarak, MemberMouse sahip olabileceğiniz kullanıcı sayısını kısıtlar.

Başlangıç paketi bin üye için $19.95’dır. Online öğrenme platformu gibi daha büyük bir topluluğa uygun olmayabileceği için, ya advanced ya da premium planı almalısınız. Advanced olanı için aylık $99 ile 50.000 kullanıcı limiti alabilirsiniz. Premium olanı ise aylık $299’dır ve sizi 100.000 üye limitine yükseltir.

Sonuç

WordPress için çok sayıda harika üyelik eklentisi bulunmakta ve bize göre listemizdekiler ise bunlardan öne çıkanlarıdır. Umuyoruz ki bu makalede size WordPress üyelik sistemi için bir eklenti seçmenizde yardımcı olabilmişizdir. Tercihiniz hangisi olacak? Aşağıdaki yorumlar sekmesinde yorumlarınızı ve önerilerinizi bizimle paylaşın!

Author
Yazar

Gökhan O.

Gökhan Hostinger’da YouTube Takım Lideri olarak çalışmakta. WordPress hakkındaki tecrübe ve bilgisini bu blogda paylaşıyor. Hostinger’ın adını YouTube içeriği üzerinden duyurmayı kendine görev edinmiştir. Hobileri arasında oyun oynamak ve futbol maçları izlemek vardır.