Para Kazandıran Bir Yemek Blogu Nasıl Açılır? 5 Adımda, Örneklerle

Para Kazandıran Bir Yemek Blogu Nasıl Açılır? 5 Adımda, Örneklerle

Türk kültüründe önemli yeri bulunan yemeği dünyaya bir yemek blogu ile tanıtmaktan daha harika bir fikir olamaz. Zaten kim enfes ve lezzetli bir yemeğe hayır diyebilir ki? Bu sebeple yemek blogu nasıl açılır öğrenmek harika bir fikirdir.

Eğer bir yemekten anlıyor ve yemek yapmayı seviyorsanız anlatacak çok sözünüz olduğunu tahmin ediyoruz.

Bir yemek blogu başlatmak büyük bir girişim olsa da, bu makale bir yemek bloguyla yemek tarifi sitesi açmak için temek her şeyi öğrenmenize yardımcı olacak.

Bir web sitesinin nasıl oluşturulacağını ve bunun için içerik oluşturulacağını ele alacağız. Ayrıca bu rehberde size bir yemek blogu beş adımda nasıl açılır öğreteceğiz:

  1. Blogunuz için en az yemekler kadar lezzetli bir isim seçin.
  2. Bir web hosting planı alın.
  3. Blogunuzun gelişimi için bir plan belirleyin.
  4. Blogunuz için bir platform seçin.
  5. Son dokunuşları ekleyin ve ilk tarifinizi yayınlayın.

Bahsedeceğimiz çokça konu ve denemek için birçok yemek bulunmaktadır. Bu yüzden de konuya geçmemiz iyi olacaktır. Hadi bir yemek blogu nasıl açılır öğrenelim!

Yemek Blogcusu Olmak

Yemek blogu yolculuğuna başlamadan önce tüm yemek blogcularının dikkat etmesi gereken iki önemli husus vardır: teknik açı ve blog fikrinin arkasındaki temel kavram.

Blog sitenizi oluşturmaya başlamadan önce öğrenmeniz gereken teknik detaylarda size yol gösterelim.

1. Web Sitenizi Oluşturmak İçin Bir Platform Seçin

Bir web sitesi açmanın ve bir yemek blogu başlatmayı öğrenmenin farklı yolları vardır:

  • İçerik yönetim sistemleri (CMS). CMS, bir web sitesi ve içeriğini oluşturmak ve değiştirmek için bir grafik kullanıcı arayüzü kullanır. WordPress, Drupal ve Joomla, mevcut en popüler CMS platformlarından bazılarıdır.
  • Site kur araçları. Bu tür platformlar, basit bir sürükle bırak arayüzü kullanarak web sitenizi oluşturmanıza ve özelleştirmenize olanak tanır. Bazı örnekler Weebly ve Hostinger Site Kur aracını içerir.
  • Kodlama. Bu, web sitenizi HTML, CSS ve JavaScript gibi çeşitli programlama dillerini kullanarak sıfırdan kodlamayı içerir. Bu seçeneği, karmaşıklığı nedeniyle web geliştirmeye yeni başlayanlar için önermiyoruz.

Yukarıdaki web sitesi oluşturma yöntemlerinden önce alan adı kaydetmeli ve web hosting almalısınız.

2. Blogunuz İçin Bir Alan Adı Seçin

Bir yemek blogu nasıl açılır konuşmaya başlamadan önce herhangi bir türden site oluşturmak için gereken geçerli olan bir şey mevcuttur. Bu, sitenizin adının ne olacağıdır.

Birçok durumda, insanlar bloglarında hayat boyu aynı ismi kullanmaktadır. Bazılarıysa site adını değiştirmeyi dener ancak bu işlem oldukça sancılı bir işlemdir. Bu yüzden, en baştan iyi bir isim bulmak ve bu isimle devam etmek en iyisi olacaktır.

Bir başka deyişle, bir isim seçmek ciddiye almanız gereken bir karardır. İşte doğru blog ve alan adını seçmek için bazı ipuçları:

  • Kısa tutun. Blogunuzun adı ne kadar kısa olursa hatırlaması da o kadar kolay olur. Doğal olarak, bu kural kanuni değildir ancak bir isim seçmekte zorlanıyorsanız en basit alternatifler daima en iyisi olacaktır.
  • Kısa çizgilerden, sayılardan ve çifte harflerden kaçının. Bunları alan adınızda kullanmak insanların alan adınızı yanlış yazma riskini azaltır.
  • .com ile alabileceğiniz alan adlarına göz atın. Konu üst düzey alan adlarına geldiğinde .com en çok bilinen ve kullanılandır. Bu yüzden de kullanılabilir bir  .com seçmek akıllıca olacaktır. Yüzlerce seçeneğiniz mevcuttur ancak denenmiş ve test edilmiş bir seçenek daima iyidir.
  • Blogunuzun ismi blogunuzun ne hakkında olduğunu belirtmeli. Örneğin yemek blogu adı olarak “Can’ın Günlüğü” veya “Kişisel Blogum” kullanamazsınız. Bu örneklerde insanlar blogunuzun reklamını yaptığınızda ne hakkında olduğunu anlayamazlar.

Yemek blogları isimleri genellikle yemekle alakalı ve paylaşmayı düşündüğünüz tarifler hakkında olmalıdır. Bu konuya örnek olarak How to Cake It ve Love & Lemons bloglarını verebiliriz.

Eğer yemek blogları için online kısa bir arama yaparsanız göreceksiniz ki kısa ve akılda kalıcı isimler zaten kullanılmaktadır. Tercihiniz hatırlanabilir ve insanların okuduklarında yemekle yemek yapmak hakkında düşünmelerini sağlayan bir isimden yana olmalıdır.

Bu noktada beğendiğiniz en azından 5-10 adet blog adı seçeneğinden oluşan bir liste oluşturmanızı tavsiye ederiz. Daha sonra ise bu alan adlarını favori web hosting hizmetiniz veya alan adı sorgulama ile kontrol edin:

Domain kullanılabilirliğini kontrol etmek.

Kullanılabilir ve beğendiğiniz bir alan bulduktan sonra tek yapmanız gereken kayıt etmektir. Alan adını kaydetmeniz için en az bir senelik ödeme yapmanız ve bazı kişisel bilgiler vermeniz gerekmektedir. Bu süre bittikten sonra yenileme seçeneğiniz mevcuttur ancak henüz bunun hakkında endişelenmeniz gerekmez!

3. Bir Web Hosting Planı Alın

Yemek blogu siteniz için hem blog adınız, hem de bir alan adınız bulunmakta. Şimdiki aşamada ise bir hosting planı satın almak, yani web sitenizin ve içeriğinin depolanacağı bir sunucu alanı için ödeme yapmak var.

Eğer web hosting nedir bilmiyorsanız biraz korkutucu gelebilir. Ancak gerçek şu ki web hosting hayal ettiğiniz kadar zor değildir.

Yapmanız gereken ilk şey tanınır bir web host bulmaktır. Bulduktan sonra sundukları hosting planlarına bir göz atın. Örnek olarak işte en sık bulunan seçenekler:

  • Paylaşımlı hosting. Bu türden planla başkalarıyla bir sunucu paylaşırsınız. Bu neredeyse daima en ucuz seçenektir ancak yemek blogu başlangıcı için idealdir.
  • Cloud hosting (Bulut Sunucu). Buna, hosting dünyasının spor arabası denebilir. Cloud hosting mümkün olan en iyi performans ve özelleştirilebilirliği sağlar ancak aynı zamanda da en pahalı seçenektir.
  • Virtual Private Server – Sanal Özel Sunucu (VPS hosting). VPS ile tamamen kendinize ait bir sanal sunucu elde edersiniz ancak bu sanal sunucu başka müşterilerin de kullandığı bir fiziksel sunucuda barındırılmaktadır. Fark şu ki tam kök erişimine ve özel kaynaklara sahip olursunuz. Ancak bu türden sunucuları yönetmek teknik uzmanlık gerektirir.

Eğer bu dünyaya yeniyseniz paylaşımlı hosting’i seçmeniz iyi olacaktır. Hatta, eğer aksini iddia edecek bir sebebiniz varsa bütün yeni bloglarınız için paylaşımlı planları kullanmanızı tavsiye ederiz. Üstelik son derece ucuz olduklarını söylerken şaka yapmıyorduk:

web sitesi fiyatları

Hostinger ile harika paylaşımlı hosting planlarına erişim sağlarsınız ve bu planlar siz aylık binlerce ziyaret almaya başlayana kadar fazlasıyla yeterli olacaktır.

Üstelik, ek bir ücret ödemeden aralıksız destek ve seçtiğiniz blog platformu için tek tıklamalı yükleyici elde edersiniz. İleride daha iyi performans sunan bir plana sorunsuzca yükseltebilir ve uzun vadede tasarruf edebilirsiniz.

4. Seçtiğiniz CMS Platformunu Kurun

Bunun için örnek olarak tek tıklamayla Otomatik Yükleyiciyi kullanarak Hostinger’a WordPress’i nasıl kuracağınıza dair adım adım bir kılavuz sunacağız:

  1. hPanel’inize giriş yapın.
  2. Hostinger kontrol panelinde Hosting‘e tıklayın. Alan adınızı bulun ve Yönet‘e tıklayın. CMS Tercih Ettiğiniz Platformu Kurun – Yönetin
  3. Web Sitesi bölümüne gidin ve Otomatik Yükleyici‘ye tıklayın.
  4. Alan adınızı seçin ve alanları gerekli bilgilerle doldurun.
  5. Yükle düğmesine tıklayın.
  6. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, e-postanıza gönderilen giriş bilgilerini kullanarak WordPress’e giriş yapın

Başka bir seçenek de WordPress’i manuel veya yerel olarak kurmaktır.

NOT: Hangi blog platformunu seçerseniz seçin, yükleme işleminin çoğunlukla aynı olacağını unutmayın.

Yemek Blogu Platformunuzu Seçin

Bir yemek blogu kurmayı öğrenmek için en önemli adımlardan biri web sitenin kendisini nasıl kuracağınızdır. Bu adım için uygulayabileceğiniz birçok yaklaşım bulunmaktadır. Örneğin, bütçeniz el veriyorsa bunu yapmak için birini işe alabilirsiniz. Ancak, özellikle de web geliştirme tecrübeniz varsa bu işlemi kendiniz yapmak isteyebilirsiniz.

Kendiniz yapmasanız bile bu işlemi basitleştirecek bir İçerik Yönetimi Sistemi (CMS) kullanarak bir site oluşturabilirsiniz. CMS’ler adından da anlayabileceğiniz gibi farklı türden içerikleri yayınlamanıza ve yönetmenize yardımcı olacak platformlardır. Bloglar konusunda CMS’ler genellikle yazılarınızı organize etmek, ayrı sayfalar oluşturmak, kullanıcıları yönetmek ve daha da fazlasını yapabilmek için gereken fonksiyonelliğe sahiptir. Seçebileceğiniz birçok CMS seçeneği bulunsa da işte üç adet en iyi alternatif:

İlk olarak WordPress‘den bahsedelim. Bu CMS, internetteki en popüler blog platformudur. Kullanması eğer bir acemiyseniz kolaydır ancak daha gelişmiş siteler kurmak için de yeterince esnektir. Bu CMS’in oldukça canlı bir topluluğu bulunmaktadır ve temalarla eklentiler (binlercesi mevcuttur) kullanarak sitenizi özelleştirebilirsiniz.

WordPress ana sayfası.

Sırada ise Joomla! var. WordPress kadar acemi dostu olmasa da öğrenmesi oldukça kolaydır. Joomla! birçok türden içerik oluşturmak için harikadır. Tek istediğiniz blog değilse iyi bir seçenek olacaktır. Bu platform ayrıca WordPress kadar olmasa da fazlasıyla özelleştirilebilirdir.

Joomla ana sayfası.

Son olarak elimize Drupal var. CMS’ler arasında daha gelişmiş çözümlerden biri olan Drupal özellikle başlangıçta zor olmasıyla tanınır. Ancak öğrenme çabanız bu platformun ne kadar ölçeklenebilir ve esnek olduğu göze alındığında boşa gitmeyecektir. Küçük bir yemek blogu için fazla olabilir ancak siteniz fazlasıyla büyüdüğünde Drupal’ı (ayrıca en güvenli CMS’lerden biridir) tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

Drupal ana sayfası.

Çoğu blogcunun WordPress’i tercihlerini WordPress’den yana yapmalarını önermekteyiz. Bu platform kullanıcı dostu ve zengin özellikler arasındaki kusursuz dengeye sahiptir.

Web hostunuzda WordPress’i yükleyin. Hazır olduğunuzda yemek blogu kurmanın son adımına geçin.

Son Dokunuşları Yapın ve İlk Tarifinizi Ekleyin

Bir yemek blogu nasıl kurulur öğrenmenin artık son adımındayız. Bu noktada kendi alan adıyla tam çalışan bir web siteye ve sitenizin nasıl ilerleyeceğine dair bir plana sahip olmanız gerekir.

Bu demektir ki vakit artık ister tarif, ister inceleme olsun ilk yazınızı oluşturma vaktidir. Ancak mutfağa koşmadan önce bloglama deneyiminizi iyileştirecek birkaç şey var. Örneğin, WordPress’in varsayılan teması kötü olmasa da daha hoş gözüken bir tema tercih edebilirsiniz:

Twenty Seventeen teması.

Şanslısınız ki yemekle alakalı birçok harika WordPress teması mevcuttur. Ücretsiz temalar için WordPress.org tema dizininde aramalısınız. Belirli türden temaları aramak için arama çubuğunu kullanabilirsiniz. Örneğin, işte yemek kelimesinin İngilizce karşılığı olan “food” kelimesini girdiğimizde elde ettiğimiz sonuç:

Bazı yemek blogu temaları.

Beğendiğiniz bir temayı yüklemeden önce kullanıcı incelemelerini okumayı unutmayın. Bir ölçüt olarak kullanıcı puanı 4 yıldızdan aşağı temaları kullanmamaya özen gösterin. Ayrıca temanın yakın zamanda güncellendiğinden ve böylece gelişimi bırakılmış bir tema kullanmadığınızdan emin olun.

Ücretsiz temaların aksine premium bir WordPress teması kullanmak isteyebilirsiniz. Ücretsizlerden kesinlikle iyi olduğunu söyleyemeyiz ancak kullanışlı bulabileceğiniz bazı ekstra özelliklere sahiptirler. Premium temaları bulabileceğiniz en iyi yerlerden biriyse ThemeForest dizinidir:

Premium WordPress teması dizini Themeforest.

Kurduğunuz yemek blogu için bir tema seçtikten sonra dikkatinizi vermeniz gereken sıradaki şey ise hem sitenizi iyileştirecek, hem de hayatınızı kolaylaştıracak olan eklentilerdir. Blogunuz yemek odaklı olduğu için WP Ultimate Recipe gibi tarif eklentilerine göz atabilirsiniz:

WP Ultimate Recipe eklentisi.

Bu türden eklentiler blog yemek tariflerinizi bir profesyonel gibi stillendirmenize olanak sağlar ve blogunuzu çok daha ciddi gösterir. Blogunuzdan ortaklık bağlantıları kullanarak para kazanmak istiyorsanız bir başka harika seçenek ise Amazon Product in a Post‘dur:

Amazon Product in a Post eklentisi.

Bu eklenti blogunuzda reklamını yapmak istediğiniz Amazon ürünlerine bağlantılar eklemenizi sağlar. Eğer sitenizi ziyaret edenler ürün almak için bu bağlantılardan birini kullanırsa Amazon ortağı olduğunuz için komisyon alırsınız.

Her halükarda biraz zaman harcamalı ve yemekle alakalı ilginizi çekebilecek diğer eklentilere de göz atmalısınız. Tıpkı temalar konusunda verdiğimiz tavsiyeleri, yani yüksek puan ve yakın zamanda güncelleme alıp almadığı konularını göz önüne alarak sitenize sadece yüksek kalitedeki eklentileri yüklediğinizden emin olun.

Blogunuzu tasarlamayı bitirdikten sonra ilk yemek tarifiniz veya incelemeniz üzerinde çalışmaya başlayın. İşte bu kadar, yemek blogu nasıl açılır öğrendiniz.

Yemek Blogunuzun Gelişimi için Bir Plan Yapın

Şu ana kadar blogunuzun kuruluşundan bahsettik. Artık tam olarak bir yemek blogu nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz.

Ancak, blogunuzu yayımlamadan önce kendinize sormanız gereken aşağıdaki gibi bazı sorular bulunmaktadır:

  • Ne türden bir içerik yayınlamak istiyorsunuz?
  • Hangi sıklıkta yeni içerik yayınlayacaksınız?
  • İşin tamamını kendiniz mi yapacaksınız veya bir kısmını başkalarına mı yaptıracaksınız? Öyleyse bütçeniz nedir?
  • Kurduğunuz yemek blogu üzerinden para kazanmak istiyor musunuz? Öyleyse nasıl yapmalısınız?

İlk soruyla başlayalım. Örneğin, belki de restoranları incelemek istiyorsunuz veya yeni tarif bulma, her aşamanın fotoğrafını çekme ve başkalarına anlatma konusunda hünerlisiniz. Ayrıca yeni yiyecekleri test etmek ve incelemek konusuna da odaklanmak isteyebilirsiniz.

Hangisini seçerseniz seçin, yapmaktan keyif aldığınız bir şey olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde kısa sürede yorulur ve kendinizde devam etmek için gereken motivasyonu bulamayabilirsiniz.

Bir fikir elde ettikten sonra en azından ilk birkaç ayda takip edebileceğiniz bir plan yaratmanız gerekmektedir. Birçok durumda, başlangıç için haftada bir ya da iki blog yazısı oluşturmanızı tavsiye ederiz.

Birçok kişi başlangıçta birçok yazı yazmaya çalışır. Eğer bunu yapabiliyorsanız, sizi tebrik ederiz. Ancak, yeni blogların bir ivme kazanması zaman almaktadır. Hedefiniz ilk günkü gibi azminizle ilk birkaç ayı atlatmaktır. Bu şekilde sitenize gerçek trafik gelmeye başladığında kurduğunuz yemek blogu sitesini ihtiyaca göre büyütebileceksiniz.

Bunu yapmak içinse işin birazını başkalarına yaptırmak isteyebilirsiniz. Örneğin, blogunuz için arada bir yazı yazmaları için bir freelancer işe alabilirsiniz.

Ancak, yemek blogu işletmek oldukça talepkâr bir niche’dir. Çoğu zaman ilk elden tecrübeye ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden bu işin üstesinden gelebilecek freelancer bulmak imkansız olmasa da zor olacaktır.

Son olarak eğer blogunuzdan en baştan para kazanmak istiyorsanız bir plana ihtiyacınız var. Bir yemek blogcusu olarak birçok seçeneğiniz mevcuttur. Örneğin, mutfak ürünlerine ortaklık bağlantıları ekleyerek birileri ürünleri almak için bu bağlantıları kullandığında küçük miktarda komisyon elde edebilirsiniz.

Ayrıca yerel restoranlar için reklam yapabilir veya karşılığında para alabileceğiniz online yemek yapma dersleri verebilirsiniz. Bunların hepsi sağlam seçeneklerdir, bu yüzden her birinin nasıl işe yarayacağına ve hangisinin sizin için en iyi olacağına dair araştırma yapmanızı öneririz.

Yemek Bloguna Başlarken

Hosting işlemini hallettikten sonra, bir yemek blogunun nasıl başlatılacağını ve bunun için içerik oluşturulacağını bulmanız gerekli. İlk olarak, ne tür bir yemek blogu başlatmak istediğinizi ve kendinizi rakiplerinizden nasıl ayıracağınızı belirleyin.

Yemek blogunuzun nişine karar verin; yani sizi ve yemek blogunuzu benzersiz kılan özel odağı. Belki de sadece tariflere odaklanmak isteyen bir gurmesiniz. Belki pişirme teknikleri ve ekipmanları hakkında yazılar yazan bir yemek pişirme blogu oluşturmak istiyorsunuz.

İlham almanız için size birkaç yemek blogu önermek isteriz. İşte yemek sitesi blogları şöyle.

1. Yemek Tarifi Blogu

Okuyucularınızın denemesi için tarifleri paylaşacağınız bir yemek blogu açabilirsiniz. Her çeşit yemeğin nasıl yapılacağına dair adım adım rehberler ve tarifler sunarak işe başlayın. Yerleşimin temiz ve iştah açıcı görünmesini sağlamak için bir tarif eklentisinden yararlanın.

Yemek tarifi blogu seçtiyseniz hedef kitleniz evlerinin rahatlığında yeni tarifler denemeye açık amatör aşçılar olmalıdır.

Yemek blogunun içeriğini zevkinize göre uyarlayın. Gerçek tarifi, tarifin geçmişiyle ilgili kişisel bir hikâye, geldiği bölge, ait olduğu kültür ile tanıtırsanız ve okurları çok bekletmeden tarife girişin.

Bir yemek tarifi blogu için Ultra ve Cookely. gibi WordPress temalarını kullanmanızı öneririz.

İşte harika görünen bir yemek blogu: örneği:

yemek blogu örneği

Pinch of Yum, tam zamanlı blog yazarı Lindsay Ostrom tarafından oluşturulan bir yemek tarifi blogudur. Yumuşak çikolata parçalı kurabiyelerden tavuklu tinga takolara kadar birçok tarif yayınlar.

Diğer yemek blogları arasından iyi düzene sahip bir yerleşimi ve görsel olarak hoş, gri ve mor vurgulu temiz beyaz bir tema kullanmasıyla ayrılır. Web sitesine girdiğinizde sizi iştah açısı yemek fotoğrafları karşılar.

İnsanlar her tarifin derecelendirmelerini kolayca görebilir. Tüm tarifler ayrıca popülerliklerine, yemek türüne, diyetine, pişirme tekniğine ve kullanılan malzemelere göre çeşitli kategorilerde titizlikle düzenlenmiştir.

Gönderilerinin tamamı, pişirme aşamalarının ve bitmiş yemeğin renkli, yüksek kaliteli resimleriyle dolu.

2. Yerel Mutfak Blogu

Belki de yerel mutfağınızı dünyayla paylaşmak isteyen bir yemekseversinizdir. Yerel mutfağınızı içeren bir blog açmak ve geliştirmek, köklerinizle bağlantı kurmanız ve kültürünüzü dünyanın dört bir köşesinden insanlara tanıtmanız için size fırsat sunar.

Ayrıca size diğer yemek bloglarından ayrılmanıza yardımcı olacak daha kişisel ve benzersiz içerik sunma fırsatı verir.

Bazı tariflerle, okurlarınıza kültürünüzle ilgili belirli yemek tarihlerini tanıtma şansı bile yakalayabilirsiniz. Hatta kültürünüzün yemekle olan ilişkisini ve özel tariflerini evrensel bir hale getirebilirsiniz.

Tema açısından, yemek blogu hedeflerinize uyacak şekilde kültürünüzü temsil eden renkleri ve desenleri birleştirin. Ancak daha tarafsız temalar istiyorsanız Cook’d Pro veya Elara. gibi bir WordPress teması seçmenizde fayda vardır.

yemek blogu örneği 2

Just One Cookbook, Namiko Hirasawa Chen tarafından oluşturulan bir Japon yemek ve tarif blogudur. Chen başlangıçta yemek blogunu tariflerinin kaydını tutmak ve Japon yemeklerinin güzelliğini arkadaşlarıyla paylaşmak için açtı.

Sitesi gerçekten çok zarif görünmekte. İnsanlar, blogda yer alan bazı Japon tariflerinin rengarenk fotoğraflarını açılış sayfasında görebilirler.

Bu blog aynı zamanda kültüre özgü desenleri içeren bir arka plan kullanarak temasını ve kültürünü muazzam bir biçimde birleştirmekte.

Blogdaki tarifler meze, içecek, kahvaltı, tatlı gibi kategorilere göre düzenlenmiştir.

Bu yemek blogu, yemek tarifleri ve yemek pişirme yazılarının yanı sıra, Japonca öğrenmek için kaynaklar içeren blog yazıları gibi Japon kültürünün diğer yönleri hakkında gönderiler de sunuyor.

3. Sağlıklı Beslenme Blogu

Belki de yiyeceklerin besin değerlerini vurgulamaya odaklanan bir yemek blogcusu olmak istiyorsunuzdur. Eğer durum buysa okurlarınıza besleyici ve lezzetli yemekler sunan bir tarif blogu açabilirsiniz.

Bu durumda, WP Recipe Maker eklentisini kullanın. Bu eklenti besin değerleriyle birlikte yemek porsiyonlarını özel olarak detaylandıran bir tarif eklentisidir.

Hedef kitleniz, sağlıklı yaşam ve doğru beslenme konusuna kafa yoran insanlar olacaktır. Takipçilerinize dengeli bir diyet sürdürmenin keyfini çıkarmalarında yardımcı olun.

Sağlıklı beslenme odaklı yemek blogları için  Organic Food ve Fitmeal gibi WordPress temalarını kullanmanızı öneririz.

yemek blogu örneği 3

Rachael Hartley Nutrition harika bir temaya sahip bir yemek blogudur.

Rachael Hartley Nutrition, Rachael Hartley adlı bir diyetisyen, beslenme terapisti ve sertifikalı sezgisel yeme danışmanı tarafından yapılmış bir web sitesidir. Yeme alışkanlıklarını geliştirerek müşterilerinin fiziksel ve zihinsel sağlığını korumalarına yardımcı olmayı taahhüt eder.

Açılış sayfası, üzerinde renkli ve sağlıklı yemekler bulunan geniş bir banner’a sahiptir. Profesyonel görünümlü beyaz ve deniz mavisi bir tema kullanır.

Yemek tariflerinin yanı sıra web sitesi sezgisel beslenme için mutfak alışverişinin nasıl yapılacağına dair çok değerli ipuçları da paylaşmakta. Hartley ayrıca beslenme koçluğu hizmetlerini bir yeme danışmanı olarak tanıtıyor.

4. Vejetaryen Yemek Blogu

Eğer bir vejetaryenseniz etsiz yemek maceralarınızı belgeleyen vejetaryen yemek blogger’larının saflarına katılmalısınız. Çeşitli sebzeler ve hayvansal malzemeler kullanılarak yapılan tarifleri paylaşmak için yeni bir blog oluşturun.

Günümüzde birçok insan, sağlık, din veya çevresel nedenlerden dolayı diyetlerinin bir parçası olarak daha az et ve daha fazla sebze tüketmeye çalışıyor. Vejetaryen olmayanlar bile vejetaryen tarifleriyle ilgilenebilirler, bu nedenle okurlarınız sadece vejetaryenlerden oluşmayacaktır.

Vejetaryen yemek blogları için Madang veya Veggie. gibi WordPress temalarını kullanmanızı öneririz.

Cookie and Kate
Cookie and Kate

Cookie and Kate, ABD’li, kendi kendini yetiştirmiş bir fotoğrafçı ve aşçı olan Kathryne Taylor tarafından açılan bir yemek bloğu. Blogunun adını sadık dostu köpeği Cookie (Kurabiye) ile paylaşmayı seçmiş.

Şu anda Kansas City’de bulunan Taylor, organik beslenmeye odaklanıyor.

Web sitesi, açık yeşil vurgularla minimalist siyah beyaz bir tema kullanmakta. Açılış sayfası, tümü vejetaryen yemeklerinin canlı fotoğraflarıyla süslenmiş en son altı gönderisini içeriyor.

Blog ayrıca tüm tarifleri farklı diyetlere, günlük öğünlere, malzemelere ve mevsimlere göre çeşitli kategorilere göre gruplayan karmaşık bir sistem kullanıyor.

5. Glutensiz Beslenme Blogu Açın

Çölyak hastalığı yaşayan bir insan, glüten tükettiğinde bağışıklık sistemi vücut dokularına saldırır. Glüten, buğday ve arpa gibi belirli tahıl tanelerinde bulunan bir grup proteini ifade eder.

Belki de bu, tüm okurlarınıza lezzetli, glütensiz yemeklerin nasıl yapılacağı hakkında bir rehber paylaşmanız için harika bir fırsattır.

Buğday alerjisi veya çölyak hastalığı gibi tıbbi bir durumu olan kişilere ek olarak, hedef kitleniz, kişisel tercihleri nedeniyle glütenden kaçınan kişiler de olacaktır.

Glutensiz bir diyet blogu için Blueberry veya Julia. gibi temaları kullanın.

The Gluten Free Blogger
The Gluten Free Blogger

The Gluten Free Blogger, çölyak hastalığı olan bir gazeteci ve blog yazarı olan Sarah Howells tarafından oluşturulmuş bir yemek blogudur. North Devon, İngiltere’de yaşar.

Çeşitli glutensiz tarifleri paylaşmanın yanı sıra seyahat, glutensiz gıda ürünleri ve çölyak ipuçları gibi çeşitli konularda da makale yazar. Tarifleri pişirme, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği gibi kategorilere ayrılmıştır.

Web sitesi minimalist bir siyah beyaz tema kullanır. Gezinme oklarıyla birlikte bir dizi yemek resmi görüntüleyen güzel bir solan slayta sahiptir. Her görüntüye bir metin kutusu eşlik eder. Blog gönderisinin başlığını, kısa bir alıntıyı ve gönderiyi görüntüle düğmesini içerir.

En altta, Howells’in renkli Instagram gönderileri ızgara biçiminde görüntülenir.

Sonuç

Yemek blogu nasıl açılır öğrenmek aslında düşündüğünüzden daha kolaydır. Elinizde bir alan adı ve hosting olduktan sonra geriye kalan tek şey bir bloglama platformu seçmek ve işe koyulmaktır. Biz, birçok türden site için çok yönlü ve özellikle yemek blogları için iyi bir seçenek olduğundan WordPress’in fazlasıyla beğenmekteyiz. Üstelik WordPress ile tarifler oluşturmanıza ve incelemeler yayınlamanıza yardımcı olacak birçok eklentiye ve temaya erişim sağlarsınız.

Yemek blogu nasıl açılır konusuna dair herhangi bir sorunuz var mı? Aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşın!

Author
Yazar

Gökhan O.

Gökhan Hostinger’da YouTube Takım Lideri olarak çalışmakta. WordPress hakkındaki tecrübe ve bilgisini bu blogda paylaşıyor. Hostinger’ın adını YouTube içeriği üzerinden duyurmayı kendine görev edinmiştir. Hobileri arasında oyun oynamak ve futbol maçları izlemek vardır.