Güvenli ve şifreli bağlantılar ile web sitenizi ve ziyaretçilerinizi koruyun. Hostinger SSL Sertifikası ile güvenilir bir marka oluşturun ve arama motoru sıralamalarınızı iyileştirin.
Hosting planlarımızdan birini satın alın ve ücretsiz SSL sertifikası edinin.
Tekil Hosting
Yeni başlayanlar için ideal
Yenilediğinizde aylık ₺49,99
Özellik Karşılaştırması
Güvenlik
Ücretsiz Özellikler
WordPress Seçenekleri
Hizmet ve Destek
Teknik Ayrıntılar
Diğer Özellikler
Kurumsal Hosting
Küçük ve orta ölçekli şirketler için
Yenilediğinizde aylık ₺149,99
Özellik Karşılaştırması
Güvenlik
Ücretsiz Özellikler
WordPress Seçenekleri
Hizmet ve Destek
Teknik Ayrıntılar
Diğer Özellikler
Ödeme şartları
Planlar peşin ödenir; taksitlere bölünmez. Görülen tutar, ürünün toplam fiyatı, planın geçerli olacağı ay sayısına bölünerek hesaplanır.
Hostinger'da ücretsiz SSL sertifikamız ücretli olanlar kadar güvenlidir. Ödeme Kartları Endüstrisi Veri Güvenliği Standartları (PCI DSS) ile uyumlu, alan adı tarafından doğrulanmış bir sertifika kullanıyoruz, bu nedenle SSL sertifikamız her tür web sitesini en iyi şekilde korur.
Güvenlik seviyesi ile ilgili, ücretsiz ve ücretli SSL sertifikaları arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisi de sitenizi ve ziyaretçilerini güvenle bağlamak için güçlü şifreleme sağlar.
Ayrıca, web sitesinin güveli olduğunu gösteren, büyük tarayıcıların adres çubuğundaki HTTPS öneki ve asma kilit simgesi gibi temel göstergeler de sağlarlar.
Ayrıca tüm sertifikaları otomatik ve ücretsiz yenileyerek kullanıcılarımıza daha fazla kolaylık sağlıyor ve tasarruf etmelerine yardımcı oluyoruz.
Sitenize SSL sertifikası ekleyerek, siz ve ziyaretçileriniz arasında paylaşılan tüm özel bilgileri yetkisiz kullanıcılardan korursunuz. Ayrıca, ücretsiz SSL sertifikası, veri koruması için endüstriyel bir standart olan 256 bit şifreleme kullanır.
Ödeme kabul eden ve ziyaretçilerin kimlik bilgileriyle işlem yapan çevrimiçi işletmeler, SSL koruması da içeren PCI Güvenlik Standartlarına uymalıdır. Bu güvenlik özelliği olmadan, web siteniz ziyaretçileri riske atar ve standartları karşılayamaz.
SSL korumasını etkinleştirdiğinizde sitenizin URL'si HTTPS ile başlayacak ve bir de adres çubuğunda asma kilit simgesi görünecektir. Bu öğeler, ziyaretçilere web sitenizin SSL kullandığını ve risksiz olduğunu gösterir, bu sayede kimlik ve ödeme bilgilerinin güvende olduğunu bilirler.
SSL sertifikası, ek bir güvenlik katmanı sağlar ve sitenin URL'sine HTTPS önekini ekler. Arama motoru için SSL, iyi bir sayfa deneyiminin hayati parçasıdır. Google bu nedenle, SSL sertifikalı web sitelerinin görünürlüklerini ve organik trafiğini artırarak, onları arama sonuçlarında daha üst sıralarda gösterir.
Bir web sitesi SSL sertifikasını başarıyla aldığında genel ve özel bir anahtar alır. Kullanıcılar web sitesine eriştiğinde, tarayıcıları güvenilir olup olmadığını doğrulamak için SSL sertifikasını ve genel anahtarı ister.
Doğrulanırsa, tarayıcı iki simetrik anahtar üretir ve bunlardan birini genel anahtarı kullanarak web sunucusuna gönderir. Sunucu anahtarı aldığında, şifresini çözmek için özel anahtarı kullanır. Bu sayede tarayıcı ve sunucu bilgi aktarmak için güvenli bir bağlantı oluşturur.
Başarılı bir SSL kurulumuna sahip web sitesinin adres çubuğunda asma kilit simgesi ve HTTPS öneki gibi göstergeler bulunur. Sertifikanın türüne bağlı olarak, site sahipleri güvenilirliği artırmak için bir tür site mührü de görüntüleyebilir.
SSL Sertifikası nasıl alınır gibi sık sorulan soruların yanıtları
SSL (Güvenli Yuva Katmanı) veya TLS (Aktarım Katmanı Güvenliği), bir web sitesi ile web tarayıcısı arasında şifreli iletişim sağlayan bir güvenlik protokolüdür. Yetkisiz kişilerin site ile ziyaretçileri arasında gelip giden verilere erişmesini veya verileri görmesini engeller.
SSL sertifikaları, web sitesinin kimliğini doğrulamak için bir sertifika yetkilisi (CA) tarafından verilir ve tarayıcıların web sitesinin güvenli olduğunu bilmesini sağlar.
Güvenlik avantajlarına ek olarak, SSL sertifikaları marka güvenini ve SEO sıralamalarını iyileştirir. Çünkü kullanıcıların ve arama motorlarının beklediği iyi güvenlik önlemlerini işaret etmeleridir.
Web sitenizin SSL sertifikasını kontrol etmek için, tarayıcının adres çubuğunda alan adınızın önünde bir asma kilit simgesi ve https:// olup olmadığını kontrol edin.
Doğrulama seviyelerine göre üç farklı SSL/TLS sertifikası vardır.
Domain üzerinden doğrulanmış sertifikalar (DV) için, sertifika yetkilisi (CA) yalnızca domain sahipliğini e-posta, telefon veya DNS kaydı yoluyla doğrulamanızı ister.
Kuruluş üzerinden doğrulanan sertifikalar (OV) orta düzeyde doğrulamaya sahiptir, bu nedenle CA genellikle kuruluşun adını, iletişim bilgilerini ve yasal durumunu doğrulayan belgeleri kontrol eder.
Son olarak, genişletilmiş doğrulama sertifikaları (EV), CA'nın tescil ettirenin konumunu, yasal durumunu ve sipariş bilgilerini doğrulamak için kapsamlı arka plan kontrolleri yapmasıyla en üst düzeyde doğrulama sunar.
SSL sertifikalarını, koruyabilecekleri web sitesi sayısına göre de ayırt edebiliriz. Tek domain sertifikaları bir alan adını ve alt dizinlerini korur, joker sertifikaları bir alan adını ve birden çok alt alan adını kapsar ve multi-domain sertifikalar birbirinden bağımsız birden çok alan adını korur.
Tüm SSL/TLS koruması türleri aynı şifreleme düzeyini sağlar. Bununla birlikte, bazı web siteleri, daha sağlam meşruiyet kanıtı sunmak veya aynı anda birden fazla alan adını güvenceye almak için daha yüksek doğrulama seviyelerine sahip sertifikalara ihtiyaç duyabilir.
Hostinger'ın hosting planlarından herhangi birini satın aldığınızda ücretsiz SSL sertifikası alırsınız. SSL/TLS sertifikalarına ek ücret ödemeden yeni bir web hosting sağlayıcısına kaydolmak isteyen web sitesi sahipleri için harika bir seçenektir.
Genellikle, yeni SSL sertifikası sadece birkaç dakika içinde aktif hale gelir. Bunu web sitesine yüklemeniz yeterlidir.
Hostinger'da sertifikanız, oluşturduğunuz tüm yeni alan adlarına otomatik olarak yüklenir. Ücretsiz SSL sertifikalarımızı yüklemekle ilgili sorularınız varsa, lütfen 7/24 Müşteri Başarı ekibimizle iletişime geçin.
SSL sertifikasını manuel olarak yenilemek için yeni bir sertifika imzalama isteği (CSR) oluşturmanız, formu doldurmanız ve en son sürümü yüklemeniz gerekir.
Hostinger'da otomatik yenileme özelliği sunduğumuzdan bunu sizin yapmanız gerekmez.
Evet öyle. Web sitesi güvenliği, Google için önemli bir sıralama faktörüdür.
Web sitenizin güvenliğini sağlayan ücretli veya ücretsiz SSL sertifikası varsa, sitenizin arama sonuçlarının en üstünde görünme şansı çok daha yüksektir.
Evet. Farklı bir SSL sağlayıcı seçerseniz, web hosting kontrol panelimiz aracılığıyla yükleyebilirsiniz.
Özel SSL sertifikası kurulum kılavuzundaki adımları takip edin ve sertifikayı hemen kolayca çalıştırın.