Uzaktan Çalışma için En İyi 18 Proje Yönetim Yazılımı

COVID-19 salgınından dolayı ABD’deki şirketlerin %48’i ya karantinaya girmektedir ya da sınırlarını kapatmaktadır. Bu durum diğer insanlarla doğrudan teması sınırlamak için evde kalıp evden çalışmayı her zamankinden daha önemli hale getirmiştir.

Bu zor zamanlarda evden çalışırken kafanız karışabilir ve strese girebilirsiniz. Ama hiç korkmayın! İş arkadaşlarınızla iş birliği yapmanıza ve uzaktan çalışmaya kolaylaştırmaya yardımcı olacak araçlar bulunmaktadır.

İşte sizin için oluşturduğumuz en iyi proje yönetim yazılımı listesi.

1. Slack – Dünyanın dört bir köşesindeki ekipleri bir araya getirir

Slack web sitesinin ana sayfası

Slack işletmeler ve takımlar için en popüler proje yönetim yazılımları arasında yerini almaktadır. Anında mesajlaşmaya sahiptir ve projeleriniz veya ekipler için gizli ve herkese açık kanallar oluşturabilirsiniz.

Birçok seçenek ve ayar olduğundan arayüzüne alışmak biraz uzun sürebilir ancak genellikle kanallarınızın ve sohbet sütununun bulunduğu sol kenar çubuğunu kullanacaksınız. Eğer bir yazı başlığını, kullanıcıyı veya kanal detaylarını görmek isterseniz üçüncü bir sütun ortaya çıkacaktır.

Yollamak istediğiniz mesajlar için metne bağlantı eklemek, blok alıntısı haline getirmek ve kod formatı gibi ayarlar mevcuttur. Üstelik, sohbet mesajları düzenlenebilirdir.

Ayrıca bilgisayarınızdan veya Google Drive’dan görseller, belgeler ve videolar gibi dosyalar paylaşabilir veya iş arkadaşlarınızla sesli veya videolu sohbet ve ekran paylaşımı yapabilirsiniz.

İşte Slack kullanmanın avantajları:

  • Masaüstüweb ve mobil sürümleri bulunmaktadır
  • GmailGoogle CalendarOffice 365Trello, ve 2000+ uygulama entegrasyonu
  • Aranabilir, yıldızlanabilir veya iğnelenebilir mesajlar
  • Bildirimleri ihtiyacınıza göre kişiselleştirebilme
  • İş akışı kurucusuyla rutininizi ve iletişiminizi otomatikleştirebilme
  • İki aşamalı doğrulama ve SAML bazlı tek giriş (SSO) ile bilgilerinizi ve verileri koruyabilme

Ücretsiz sürümü başlamanız için yeterli olacaktır. Ancak, eğer ekstra güvenlik önlemlerine, daha fazla depolamaya, grup aramalarına, desteğe ve diğer ekstra özelliklere ihtiyacınız olursa ücretli planlarından birini almanız gerekecektir. Standart ve Plus planlar kişi başına/aylık $6.79 ve $12.76‘dır.

2. Trello

Trello ana sayfası

Bir proje yönetim yazılımı olan Trello, en iyilerden biridir. Panolar üzerine yerleştirilmiş listelerde görev kartları fikriyle çalışmaktadır. Sürükle ve bırak özelliğiyle yapacağınız bütün işlemler kolay olacaktır.

Panonuza kullanıcı adları, e-postaları veya bir davet bağlantısıyla kolaylıkla iş arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz. Ayrıca özelekiporganizasyon ve herkese açık gibi pano görünebilirliği seçenekleri de bulunmaktadır. Panoların arkaplanını ve renklerini kişiselleştirmek de mümkündür.

Kartlar bir ekip arkadaşına atanabilir, etiketlenebilir, yapılacaklar listesine, son tarihlere ve eklere sahip olabilir. Üstelik, ekstra özellikler ve DropboxGoogle DriveSlack ve benzeri gibi uzantılar ekleyebilirsiniz.

Trello’yu kullanmanın avantajlarıysa:

  • Kullanıma hazır şablon seçenekleri
  • Kullanımı kolay arayüz
  • iOs ve Android için mobil uygulamalar
  • Dahili otomasyonlu iş akışı Butler
  • Ücretsiz planı için bile iki aşamalı doğrulama mevcut olması

Eğer ücretsiz üye olursanız sınırsız kişisel panolar, kartlar ve listeler elde edersiniz. Ancak ekstra güvenlik ve buna ek olarak ekip panolarıyla ekstra özellikler isteyecek olursanız premium planlardan birine abone olmanız gerekecektir.

Business Class planı kişi başına/aylık $9.99‘dır. Enterprise planı içinse kullanıcı sayısına göre ücret $5.92 ile $20.83 arasında değişmektedir.

3. GitHub

GitHub ana sayfası

GitHub daha çok ağırlıklı sürüm kontrolüne (değişiklik takibi) adanmış bir git depo barındırma hizmetidir. Ayrıca programcılar arasında kullanılan en popüler proje yönetim yazılımları arasında yerini almaktadır.

Ancak programcı olmayanlar da bu aracı görevleri yönetmek ve verimliliklerini ölçmek için kullanabilirler. Projeler tek bir yerde güncellenebilir ve transparandır. Yöneticiler aşamalarını kolaylıkla takip edebilirler.

Ekibiniz için issue (problem) açabilir ve onları farklı proje panolarına ve destelerine çekebilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişiler kendilerini bir issue (problem) için sorumlu yapabilir, yorum, bağlantı ve kod ekleyebilir veya issue’yi (problemi) kapatabilirler.

Diğer avantajlarıysa:

  • Sınırsız gizli ve herkese açık depolar
  • Etkinlik trendlerini ve verilerini görüntüleyen depo içgörüsü
  • Wikilerdönüm noktaları ve sayfalar
  • Otomatik güvenlik güncellemeleri

Ekipler için GitHub kullanıcı/ay başına $9′dır ve ilk 5 kullanıcı $25 ödemeniz gerekir. Bu pakete iki aşamalı doğrulama, takım sohbetleri, organizasyon, takım yönetimi ve rol bazlı erişim kontrolü de dahildir.

Github’u daha iyi anlamak için Github Nedir? rehberimize bakabilirsiniz!

4. NextCloud

NextCloud'un ana sayfası

NextCloud ekstra güvenliğe ihtiyaç duyan şirketler için ideal bir kendi kendine barındırılan platformdur. Veri kendi sunucunuzda barındırılacağından sızıntılar ve diğer güvenlik riskleri minimuma indirgenmiş olacaktır.

Bu proje yönetim yazılımı ile takviminizidosyalarınızıe-postalarınızıkişilerinizietkinliklerinizi ve ortam yüklemelerini tek bir yerde yönetebilirsiniz. Ekip üyelerinizle belge oluşturmak, paylaşmak, yorum bırakmak ve düzenlemek de mümkündür.

Tıpkı Trello gibi görev kartları ekleyebileceğiniz ve bunlara ekip üyelerinizi atayabileceğiniz yerleşik görev panosu da bulunmaktadır. Sohbet ve video arama özellikleri de entegre edilmiştir. Online bir görüşme sırasında kolaylıkla not alabilirsiniz.

NextCloud’un diğer iyi noktalarıysa:

  • Açık kaynaklı olması
  • Sade ve içgüdüsel kullanıcı arayüzü
  • Aynı görevleri otomatikleştirme
  • Fonksiyonellikleri uygulamalar ile artırılabilir
  • Masaüstü ve mobil sürümleri de mevcuttur

Eğer NextCloud kullanmayı düşünüyorsanız Hostinger’ın Cloud Hosting sunucusunda aylık $7.45 gibi bir fiyata barındırabilirsiniz.

5. Google Dökümanlar

Google Dökümanlar ana sayfası

Google Dökümanlar en popüler online proje yönetim yazılımlarından biridir. Ekiplerin belge oluşturmasına, düzenlemesine ve paylaşmasına izin verir. Arayüzündüyse tıpkı bütün metin editörleri gibi üstte araç çubuğu ve dökümanın kendisi bulunmaktadır.

Düzenlemeler önerebilir, yorum bırakabilir ve ekip üyelerini etiketleyebilirsiniz. E-posta bildirimleri onlara otomatik olarak yollanır, böylelikle onlara her defasında bildirmenize gerek kalmaz.

Dökümanları bir bağlantı veya e-posta aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Yaratıcı veya yönetici olarak dosyayı sadece görüntülebilir olarak ayarlayabilir, insanların yorum yapmasına veya düzenlemesine izin verebilirsiniz.

Özelliklerini SEMrush ve Grammarly gibi uzantılarla geliştirilebilirdir.

İşte Google Dökümanlar kullanmanın avantajları:

  • Düzenleme tarihine ve gerçek zamanlı düzenlemeye sahiptir
  • Çevrimdışı modunda kullanılabilirdir
  • Google Sesle Yazma‘yı destekler
  • iOs ve Android‘de indirebilirsiniz

Bu proje yazılımı yönetimi hem ücretsiz, hem de kullanımı kolaydır. Üstelik, içerik üretimi odaklı projeler için harikadır.

6. Google E-Tablolar

Google E-Tablolar giriş sayfası

Google E-Tablolar, Google Dökümanlar ile aynı temel özelliklerine sahiptir. Online e-tablolar oluşturabilir, düzenleyebilir ve ekip üyelerinizle dosyalar paylaşabilirsiniz.

Değişiklikleriniz otomatik olarak kaydedilir ve değişiklik geçmişleri tarihe ve kimin değişiklik yaptığına göre sıralanır. Tabloları çevrimdışı olarak düzenleyebilirsiniz. Yeniden online olduğunuzda yaptığınız değişiklikler otomatik olarak senkronize olacaktır.

Proje yönetim yazılımı olarak ve de hedef takip etmek için  kullanabileceğiniz esnek ve güçlü bir araçtır. Ancak fonksiyonlarını nasıl kullanacağınıza dair halihazırda teknik bilginiz olması yararınıza olacaktır.

Google E-Dökümanların diğer avantajlarıysa:

  • Bütçeler, takvimler vb. için hazır şablonlar mevcuttur
  • Geniş dahili fonksiyon koleksiyonu
  • Mobil sürümleri mevcuttur
  • Google Formlar ve Google Dökümanlar entegrasyonu

Bu ücretsiz online proje yönetim yazılımı göründüğünden fazlasıdır. Fonksiyonları Google Analytics ve Lucidchart gibi uzantıları geliştirebilir.

7. Monday

Monday.com'un ana sayfası

Monday, anından mesajlaşma ve görev panolarına dayalı çalışan bir proje yönetim yazılımıdır. Proje oluşturmayı ve bitirmeyi içinde bulunan herkes için anlaşılabilir kılan sade ve görsel açıdan güzel gözüken bir arayüze sahiptir.

Hazır özelleştirilebilir şablonlar ve sürükle ve bırak özelliği proje iş akışınızı oluşturmanızı kolaylaştıracaktır. Markalama açısından panolara, panolardan kullanıcı profillerine bütün alanları özelleştirebilirsiniz.

Görevler ve projeler zaman ve son tarihle takip edilebilmektedir. Ayrıca tekrarlanan aktiviteler için otomasyon da bulunmaktadır. Ekip arkadaşlarınızla onlara atadığınız görevlerde bulunan anında mesajlaşma özelliğini kullanarak iletişime geçebilirsiniz.

Monday.com’un avantajlarıysa:

  • 14 günlük ücretsiz deneme30 günde para iade garantisi
  • Yeni kullanıcılar için video rehberler
  • Mobil uygulamalar
  • Fonksiyonelliğini artırmak için GmailSlackGoogle TakvimGitHub vb. gibi birçok entegrasyon imkanı
  • Çizelge ve zaman cetvellerinde görüntülenen içgörü ve raporlar

Monday güvenlik önlemleri için TLS şifrelemesi ve AES kullanmaktadır ve iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz.

Premium planlar için fiyatlar kullanıcı sayısına göre değişmektedir. Temel planı ise kullanıcı/ay başına $39-$999 arasında değişmektedir.

8. Asana

Asana ana sayfası

Görsel açıdan güzel ve freemium versiyonu bu proje yönetim yazılımı en çok kullanılan online araçlardan biridir. Çalışmayı çok kolay hale getiren sürükle ve bırak özelliğine sahiptir.

Panoları yapılacaklar listesi ve görev atamaları için çok kullanışlıdır. Bu Bir görev birden çok panoda olabilir. Zaman çizelgesi projede katedilen aşamayı takip etmek için harika bir yoldur. Takvimi ise bütün işlerinizi organize etmek için yardımcı olacaktır.

İş yükü ise ekip üyelerinizin fazla çalışıp çalışmadığını görmek için kullanabileceğiniz istatistiksel bir özelliktir. Portföy ise şirketinizin nasıl işlediğini takip edebileceğiniz bir genel merkez gibidir.

Bu araçla görevleriniz ve projeleriniz için mevcut gerçek zamanlı iletişime dair bildirimleri açarak e-posta kullanımını ortadan kaldırabilirsiniz.

İşte bu aracın diğer avantajları:

  • SOC 2 Type II sertifikalı
  • TableauOffice 365SlackPower BI vb. gibi uygulamaların entegrasyonu
  • Çoklu çalışma alanları
  • Android ve iOS için mobil sürümleri mevcuttur
  • Çalışmayı kolaylaştırmak, zaman kazanmak ve hataları azaltmak için Otomasyon kullanılabilir

Ücretsiz versiyonu maksimum 15 kişiyle birlikte çalışmanıza izin verir. Ücretli planlarıysa 30 günlük ücretsiz denemeye sahiptir ancak kart bilgilerinizi girmek zorundasınız.

Premium planı kullanıcı/ay başına $10.99 iken Business planı ise $24.99’dır. Ücretli planlarla gelişmiş proje yönetim araçları, raporlama ve öncelikli destek alırsınız.

9. Basecamp

Basecamp ana sayfası

Bu araç ise hepsi bir arada birlikte çalışma ve iletişim sunan proje yönetim yazılımıdır. İşinizi içinde kişiler, görevler, dosyalar ve tartışmalar bulunan farklı projelere bölebilir.

Anonslar için bir mesaj panosu, grup sohbeti ve programcı gibi araçlar iş akışınızla size yardım edecektir. Zaman takibi ve e-postaları yapılacaklar listesine dönüştürmek gibi özelliklere sahiptir.

Basecamp’in diğer özellikleriyse:

  • Ekip arkadaşlarınıza check-inler ve otomasyonlu yinelenen sorular
  • Adı değiştirilebilen veya devre dışı bırakabilen araçlar
  • Özelleştirilebilir bildirim seçenekleri
  • Müdürler için etkinlik görüntüleme kontrol paneli ve bireyler için görev menüsü

Basecamp Kişisel ücretsizdir ancak sınırlı özelliklere sahiptir. Hafif ve kişisel kullanım, freelancerlar ve öğrenciler için kullanışlıdır. Üç proje, 1 GB alan ve 20 üyeye sahip olabilirsiniz.

Sınırsız projeler, müşteriler, kullanıcılar, şablonlar, 500 GB depolamaşirket genel merkezi ve öncelikli destek için Business planına yükseltmeniz gerekecektir. Aylık olarak $99 ödemeniz gerekecektir.

10. Microsoft Teams

Microsoft Teams proje yönetim yazılımı ana sayfası

Office 365’e entegre edilmiş Microsoft Teams grupça mesajlaşmayı video toplantılarla, dosya depolamayla ve eklerle birleştirmiştir. Ekip üyeleri WordExcelOneNoteSharepoint ve diğer Microsoft hizmetlerinden çeşitli dosyalarla çalışabilmektedir.

Bu proje yönetim yazılımı hakkındaki en iyi şeylerden biriyse onu istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyor olmanızdır. Farklı ekiplere özel sohbet odaları, sıkça erişilen bilgiler ve uygulamalar için özel sekmeler oluşturulabilmektedir. Eğer sıfırdan başlamak istemiyorsanız hazır şablonları kullanabilirsiniz.

Ayrıca ekibinizin dışındaki kişilerin toplantılara katılması veya belirli dosyaları görüntüleyebilmesi için ziyaretçi erişimi ayarları da mevcuttur.

Microsoft Teams’i kullanmanın avantajlarıysa:

  • Güvenlik için çok aşamalı doğrulama
  • İngilizce bilmeyenler için satır içi mesaj çevirisi
  • Çeşitli fonksiyonlara sahip 24 asistan botu
  • Farklı görevler için kısayol olarak çalışan komutlar
  • WindowsMacLinuxAndroid ve iOS olmak üzere bütün cihazlarda kullanılabilmektedir

Microsoft Teams’i kullanabilmek için Office 365’e üye olmanız gerekir. İşletme paketi aylık veya kullanıcı başına $8.25‘dir. İşletme Premium içinse kullanıcı/ay başına $12.50 gibi bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bir aylık ücretsiz deneme alabilirsiniz.

11. GoToMeeting

GoToMeeting'in ana sayfası

Eğer işletmeniz fazlasıyla video konferans odaklıysa GoToMeeting en iyi online proje yönetim yazılımlarından biridir. Üstelik katılımcılar bir toplantıya katılmak için bir hesaba gerek duymaz.

Bu araçla HD ve yüksek ses kalitesinde online toplantılar düzenleyebilirsiniz. Ekip üyeleri toplantılara konferans hattını aramak veya Call Me (Beni Ara) özelliğiyle telefonu yanıtlayarak katılabilir. Ekran paylaşma özelliği de ayrıca bulunmaktadır.

GoToMeeting’i kullanmanın diğer avantajlarıysa:

  • Süre sınırı olmadan sınırsız sayıda toplantı düzenleyebilme
  • Düzenli toplantılar için değişmez bir bağlantı oluşturabilme
  • Veriler risk bazlı doğrulama, SOC2 sertifikalı veri merkezleri, SSL ve AES-265 Bit şifrelemesiyle güvendedir.
  • Android ve iOS mobil uygulamalarına kullanarak toplantı oluşturabilme veya katılabilme
  • 14 günlük ücretsiz deneme ve web veya telefon üzerinden 7/24 müşteri desteği

Aylık $12‘lık Profesyonel planı yukarıdaki özellikler de dahil toplantı organize edebilmek için ihtiyacınız olan bütün araçlara sahiptir. Ancak, sadece 150 katılımcıyı barındırabilirsiniz.

Eğer ekibiniz daha büyükse (maksimum 250) ve Cloud kaydı, transkriptler ve uzantı entegrasyonları gibi ek özelliklere ihtiyacınız varsa yükseltmeniz gerekecektir. İşletme planı ise aylık $16 gibi bir fiyata sahiptir.

12. Google Hangouts

Google Hangouts proje yönetimi yazılımı

G Suite ekosisteminin bir üyesi olan Google Hangouts evden çalıştığınız zamanlarda fazlasıyla kullanışlı olacak bir proje yönetim yazılımıdır. Ekibiniz için bir mesaj grubu oluşturabilir veya sesli/video aramalar yapabilirsiniz. Online konferanslar için harikadır.

Farklı ekipler ve projeler için farklı sohbet grupları oluşturabilirsiniz. Üstelik, sohbet tarihleri online olarak kaydedilebilmektedir. Böylelikle istediğiniz zaman onları kontrol edebilir veya inceleyebilirsiniz.

Arayüzü ise oldukça açık, sade ve temizdir. Toplantılar ve tartışmalar ayarlamak oldukça kolay olacaktır çünkü Google Takvim ve Gmail ile entegredir.

Avantajlardan bazıları ise:

  • Ücretsiz ve kullanımı kolaydır
  • Ekran paylaşama özelliği mevcuttur
  • Toplantılar kaydedilebilirdir
  • Android ve iOS‘ta mevcuttur

Sonuç olarak Google Hangouts uzaktan çalışan ekip üyeleri arasındaki iletişim için oldukça kullanışlı bir araçtır. Genellikle hiçbir sorun yaşamazsınız ve web konferansları oluşturmak için gerekli özelliklere sahiptir.

13. Skype KurumsalSkype Kurumsal proje yönetimi yazılımı

Skype for Business en popüler proje yönetim yazılımları listesi arasında yerini alan araçlardan biridir ve Microsoft Office 365’in bir parçasıdır. Toplamda Skype Kurumsal üyesi olmayanlar da dahil 250 katılımcıya kadar barındırabilirsiniz.

Web Planlayıcı özelliği hızlıca toplantı ayarlamanıza ve etkili biçimde yönetmenize izin verir. Ekip üyeleriniz konferanslara tek bir tıklamayla veya takvim hatırlatıcıları üzerinden katılabilir.

Sunucu için de herkesi veya bireysel katılımcıları susturma veya herhangi bir üyenin videosunu engelleme gibi kontroller mevcuttur.

Bunun dışında Grup Sohbeti çoklu ekip sohbetleri oluşturmanıza izin verir. Dosya paylaşımı mümkündür ve sohbetler kaydedildiğinden dolayı onları istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz. Sohbet odalarının gizliliği de ayarlanabilmektedir.

İşte Skype Kurumsal’ı kullanmanın diğer avantajları:

  • Outlook üzerinden toplantı oluşturabilme
  • Ekran paylaşabilmePowerPoint ve Excel tabloları kullanabilme
  • HD kalitesinde ses ve görüntü
  • Sanal beyaz tahtaanket oluşturucu ve Soru&Cevap gibi konferans araçları
  • Konferansın videoses veya oturumları paylaşma gibi çeşitli kısımları sunucular tarafından kaydedilebilir
  • Bütün veriler TLS şifrelemesi ve AES ile korunmaktadır

Skype Kurumsal bir iletişim aracından ötedir. Denemenizi şiddetle öneriyoruz.

14. Coggle

Coggle online proje yönetim yazılımı

Eğer ekip iş birliğine izin veren bir online zihin haritası aracı arıyorsanız Coggle aradığınız çözümdür. Toplantılar esnasında veya içerik üretirken not almak için kullanılabilir. Üstelik, ekip arkadaşlarınızı ekleyebilir ve diyagramlarınızı düzenleyebilirsiniz.

Bu araçla güçlü ve esnek zihin haritaları oluşturabilirsiniz. Birden çok başlama noktası ekleyebilir, döngüler oluşturmak için dallara katılabilir ve diyagram dışında metinler ve görseller yerleştirebilirsiniz.

Coggle’in en güçlü noktalarından bazılarıysa:

  • Kurulumu hızlıdır ve arayüzünde istediğinizi kolaylıkla bulabilirsiniz
  • Sınırsız herkese açık diyagramlar ve görsel yüklemesi sağlar
  • Bütün geçmiş görüntülenebilir ve geri alınabilirdir
  • Diyagramlar PDF veya PNG dosyalarına dönüştürülebilir
  • Diyagramları MM ve metin dosyalarına içeri veya dışarı aktarabilirsiniz

Ücretsiz versiyonuyla üç adet özel diyagram, paylaşılan klasörler, 1600 ikon ve otomatik düzenlenen dallar elde edebilirsiniz. Eğer stil ve yolun tam kontrolünü, çevrimdışı düzenlemeyi ve bununla birlikte sınırsız özel diyagram istiyorsanız aylık $5 olan Awesome planını alabilirsiniz.

15. Draw.io

Draw.io proje takip programı

Draw.io ise bir başka güçlü online diyagram çizim aracıdır. Bir proje yönetim yazılımı olarak kullanılabilmesi için Google Drive, GitHub, Trello ve Dropbox ile entegre edilebilir. Diyagramları yayınlayabilir, bir bağlantı oluşturabilir ve iş arkadaşlarınızla düzenleme yetkisi vererek paylaşabilirsinz.

Zengin fonksiyonelliği sayesinde akış çizelgesi, iş ağı diyagramları, veri grafikleri vb. gibi farklı türden birçok diyagram oluşturabilirsiniz. Tıpkı e-tablolar gibi çoklu sayfa seçeneği bulunmaktadır. Böylelikle eğer projeniz birden fazla diyagrama ihtiyaç duyarsa yeni dosyalar açmanıza gerek kalmayacaktır.

Ayrıca Draw.io’nun MicrosoftLinuxMacintosh ve Google Chrome uzantısı şeklinde bulunan masaüstü uygulamalarını indirerek çevrimdışı kullanımı da mümkündür.

Draw.io’nun diğer avantajları ise:

  • 30’dan fazla dile çevirilmiştir
  • Arayüzü ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilirdir
  • Sürükle ve bırak özelliğini kullanmaktadır
  • Geniş şekil ve şablon koleksiyonu

Bu aracı kullanması tamamıyla ücretsizdir ve açık kaynaklıdır. Eğer proje iş akışınızı görüntülemek için hızlı bir çözüme ihtiyacınız varsa fazlasıyla kullanışlıdır.

16. TickTick

TickTick ana sayfası

TickTick diğer ekip üyelerinizle birlikte proje listeleri oluşturmanıza izin veren bir proje yönetim yazılımıdır. İstediğiniz ekip üyelerine görev verebilir, öncelik seviyesi ve hatırlayıcılar belirleyebilirsiniz.

Üstelik bütün platformlarda mevcuttur. Windows, Mac, Android, iOS, Apple Watch, Chrome ve Firefox uzantıları, ve bunlara ek olarak Outlook eklentileri de buna dahildir.

TickTick’in başka avantajları ise:

  • Mobil bileşenlerSiri ve Quick Ball ayarları mevcuttur
  • E-postalardaki yapılacaklar listelerini birkaç tıklamayla görevlere çevirebilme
  • Zaman ve görev takibinde size yardımcı olması için başarı skoru vardır
  • İş verimliliği istatistikleri üretir ve böylelikle iş akışınızı gözden geçirebilirsiniz
  • Beyaz arkaplan sesli Pomodoro Tekniği kronometresine sahiptir

Kullanımı ücretsizdir. Ancak ekstra fonksiyonelliğe ihtiyacınız olursa premium planına yıllık $27.99 karşılığında üye olabilirsiniz. Tam takvim erişimine ve ayarlarına, daha fazla liste ve göreve sahip olacak ve bunlara ek olarak ise aşama ve paylaşılmış proje takibi yapabileceksiniz.

17. Google Drive

Google Drive online proje yönetimi yazılımı

G Suite’in bir parçası olan Google Drive bulut bazlı bir depolama yönetimi hizmetidir. Ekip üyelerinin özellikle de Google DökümanlarE-Tablolar ve Slaytlar‘dan dosya depolamasına, düzenlemesine, paylaşmasına ve erişmesine izin verir.

Şirketinizin verilerini takip edebilirsiniz. Ek olarak, yöneticiler olarak üye ekleyip silmenize ve belirli dosyalara özel yetkiler vermenize olanak sağlar.

Google Drive ayrıca birçok cihazda dosyanızı senkronize edebilir ve üstelik WindowsMac, Android ve iOS için online çalışabilme imkanı olan uygulamaları da bulunmaktadır. Böylelikle, ekibiniz iş dosyalarına herhangi bir yerde ve zamanda erişebilecektir.

Ücretsiz Kişisel planı size 15 GB depolama sunarken G Suite Basit planı ise kullanıcı/ay başına $4.20‘dır ve 30 GB depolama sunar. Drive Ticari içinse aktif kullanıcı/ay başına ücret $8‘dır.

Bunun dışındaysa işte Google Drive’ın diğer avantajları:

  • 100 dosya türünden fazlasıyla uyumludur
  • Üyeler ayrılsa bile dosyalar ekip alanlarında kalacaktır
  • Veriler Data Loss Prevention (Veri Kaybı Önleme) (DLP) ve Google Vault gibi gelişmiş araçlarla korunmaktadır
  • Öncelikli arama özelliği makine öğrenimini kullanarak dosyaları çok daha hızlı bulmanızı sağlar
  • Bütün şirket verilerinizi sabit diskinize indirme riskini ortadan kaldırır

Dosyalarınız Google Drive ile güvenle depolanacağından veri kaybı yaşamaktan korkmayacak veya dosyaları yedeklemek zorunda kalmayacaksınız. Google Drive online iş birliği konusunda kesinlikle gerekli bir araçtır.

18. Dropbox Business

Dropbox Business proje yönetim programı

Dropbox Business sadece dosyalarınızı depolama ve onlara erişim sağlamak için bir araç değil ayrıca bir ekip yönetimi aracı da olabilir. Google G Suite ve Microsoft Office gibi farklı platformlardan dosyalar da tek bir yerde toplanabilir.

Ekip etkinliklerini izlemek ve paylaşılan bağlantıları düzenlemek kolaydır ve değişiklik olduğu zaman bildirim alırsınız. Dropbox Showcase özelliği dosyalarınızı düzenli bir biçimde görüntülemenize izin verir ve dosyalarınızla kimin etkileşime geçtiğini görebilirsiniz.

Fonksiyonlarını SlackZoomOffice 365Trello ve çok daha fazla aracı entegre ederek genişletebilirsiniz. Bilgisayarınızdan ve telefonunuzdan erişim sağlamak da mümkündür ve buna ek olarak yaptığınız değişiklikler hesabınızda senkronize olacaktır.

Bir başka iyi yanıysa SSL/TLS koruması ve 256-bit AES ile verilerinizin ve dosyalarınızın korunuyor olmasıdır.

Standart paket ay/kullanıcı başına üç kullanıcıyla birlikte 12.50$‘a mal olacaktır. Eğer daha fazla depolama alanına ihtiyacınız olursa 5TB depolama alanı, kullanımı kolay paylaşım ve iş birliği araçlarına da sahip olacaksınız.

Dropbox Business ile yapabilecekleriniz:

  • Kredi kartı bilgilerine ihtiyaç olmadan ücretsiz 30 günlük deneme
  • Akilli içerik önerileri ve yıldızlanan klasörlerle sıkça erişilen dosyalara/uygulamalara gidebilme
  • 180 güne kadar dosya geri alabilme ve sürüm tarihini görüntüleyebilme
  • Süresi dolan ve şifreyle korunan bağlantılar gibi paylaşma izinlerini özelleştirebilme
  • Tek bir yönetici girişiyle birden çok Dropbox ekibini yönetebilme.

Dropbox Business ekibinizin üretkenliğini ve verilerini yönetebilmeniz için en iyi 18 proje yönetim yazılımı listemizdeki güçlü araçlardan biridir.

Sonuç

Online proje yönetimi, mevcut yazılımlar sayesinde zor veya stresli olmak zorunda değil. Bu araçlar bu zor zamanlarda görevlerinizi kolaylıkla yönetmenize, ekip üyeleriyle iletişime geçmenize ve üretkenliği takip etmenize yardımcı olurlar.

Hadi en iyi 18 proje yönetim yazılımı listemizin son kez bir özetine göz atalım:

  • Slack – hem kurum içi, hem de uzaktan çalışanlar için en popüler proje yönetim programları arasındadır.
  • Trello – sürükle ve bırak fonksiyonlu pano ve kart bazlı proje yönetim programı.
  • GitHub – temel olarak yazılımcıların birlikte çalışması için geliştirilmiş sürüm kontrolü odaklı bir git deposudur.
  • NextCloud – kendi barındırdığınız proje takip programı.
  • Google Dökümanlar – Google’ın sunduğu proje yönetim programlarından biri.
  • Google E-Tablolar – Veri depolamak veya takım yönetimi yapmak için kullanılabilen Google’ın güçlü e-tablo aracı.
  • Monday.com – Pano ve mesaja dayalı proje takip programı.
  • Asana – görsel açıdan güzel gözüken ve sezgisel bir proje yönetim  programı.
  • Basecamp – projeleri ve ekipleri yönetmek için freemium versiyonlu hepsi bir arada araç takımı.
  • Microsoft Teams – Office 365 içinde bulunan güçlü bir proje yönetim yazılımı ve iletişim aracı.
  • GoToMeeting – bir premium video konferans platformu.
  • Google Hangouts – Google’dan ücretsiz yazılı, sesli ve görüntülü iletişim aracı.
  • Skype for Business – Office 365’in bir parçası olan güçlü bir video konferans yazılımı.
  • Coggle – online iş birliğine izin veren zihin haritası oluşturucu.
  • Draw.io – diğer proje yönetim programları ile birlikte kullanılabilen diyagram oluşturucu.
  • TickTick – bütün platformlarda mevcut bir proje yönetim programı.
  • Google Drive – Google’ın ekip dosyalarını izlemek için kullanılabilen bulut bazlı depolama yönetimi hizmeti.
  • Dropbox Business – ekipler için akıllı ve özellik zengini çalışma alanı.

Hepsini deneyebilir ve en beğendiğiniz aracı kullanmaya başlayabilirsiniz! Güvende kalın ve bu zor zamanlarda dahi verimliliğinizden taviz vermeyin!

Author
Yazar

Merve O.

Merve, Hostinger'da SEO - Pazarlama Asistanı olarak çalıştı. Günümüzde çevirmen olarak yolcuğuna devam etmekte. Birkaç site kurma deneyiminin ardından acemi yolculuğunu profesyonelliğe taşımaktan ve Hostinger'ın bir parçası olmaktan mutlu.