12 En İyi WordPress SEO Eklentisi

Sitenizin harika içeriği olabilir ancak WordPress SEO eklentisi ile optimizasyon desteği almıyorsa değilse büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Siteniz arama sonuçlarında çıkmayacak ve sonuç olarak sitenize trafik gelme şansı büyük oranda azalacaktır.

En iyi WordPress SEO eklentisini bulmak zor olabilir. İster yeni bir WordPress sitesi kuruyor olun, ister var olan sitenizi geliştiriyor olun, bu rehberde arayışınızı kolaylaştıracak, sizle en iyi 12 WordPress SEO eklentisi listemizi ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak kullanışlı araçları paylaşacağız.

Ancak Hostinger’ın WordPress Hosting planlarının uygun olmasının yanında çok da kolay kurulduğunuz not etmek isteriz.

Hemen listemize geçelim.

12 En İyi WordPress SEO Eklentisi

Sitenizi en iyi şekilde optimize etmek için en iyi WordPress SEO eklentisini kullanmalısınız. Bu listemizde, bir değil, iki değil, tamı tamına 12 adet WordPress SEO eklentisi sunacağız!

Her biri muhteşem özelliklerle gelir.

1. Yoast SEO

En İyi WordPress SEO eklentilerinden biri olan Yoast SEO

Büyük ihtimalle Yoast SEO eklentisini daha önce duymuşsunuzdur. 5 milyon aktif yüklenme ve 4.7 yıldızla ücretsiz en popüler eklentidir. Acemiler için kullanması kolaydır ancak profesyoneller için de gelişmiş seçenekler sunmaktadır.

Yoast SEO üstelik yeni linklerinizi Google Search Console’a ve diğer arama motorlarına ufak bir işlem sonucunda ekler. Bu WordPress SEO’su için çok faydalıdır, trafiğinizi artırır. SEO-WordPress denildiğinde akla ilk gelen eklentidir.

İşte ana özellikleri:

  • Anahtar kelime optimizasyonu: kullanıcıların SEO dostu başlıklar, meta açıklamalar ve meta anahtar kelimelerle sayfalarınızı ve yazılarını optimize etmelerini sağlar.
  • Snippet: Kullanıcıların sayfalarının Google arama sonuçlarında nasıl gözükeceğine dair önizleme gösterir.
  • Okunabilirlik kontrolü: Yazınızı Flesch-Kincaid kurallarına göre analiz eder ve kolayca okunabileceğinden emin olur.
  • Gutenberg hazır: hem klasik, hem de Gutenberg editöründe kusursuzca çalışabilmektedir.
  • Devamlı güncelleme: bu eklenti iki haftada bir güncellenmektedir. Böylelikle web siteniz en güncel Google algoritmaları kullanılarak daima optimize edilecektir.

Bu ücretsiz özellikler dışında $89 gibi bir ücret ödeyerek premium hizmetini satın alabilirsiniz. Premium hizmetiyle site içi bağlantılama önerileri, içerik öngörüleri ve 7/24 desteğe bir yıllık erişim elde edersiniz.

2. All in One SEO Pack

All in One SEO Pack WordPress SEO eklentisi

Adından da anlayabileceğiniz gibi bu WordPress SEO eklentisi web sitenizi optimize etmek için her şeye sahiptir. 3 milyondan fazla aktif yüklenme sayısına ve 4.5 puana sahiptir. Genel olarak bu eklentinin sunduklarıysa:

  • Site haritası ve Google Analytics entegrasyonu
  • Kötü bot engelleyici ile web sitenizi yavaşlatabilecek bile tehlikeli botları engelleme
  • Kanonik URL fonksiyonu.
  • Kolay meta etiket otomasyonu.
  • Özellikleri ihtiyaçlarınıza göre etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için özel ayarlar.

Bu eklenti ayrıca acemi dostudur ancak arayüzünüze alışmak için zamana ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer WooCommerce bazlı bir online mağazaya sahipseniz All in One SEO Pack diğer eklentilerin aksine ücretsiz entegrasyon desteğine sahiptir. Premium versiyonu gelişmiş destek, taksonomiler için seçenekler ve SEO video materyalleri gibi ek hizmetleri içerir.

3. The SEO Framework

The Seo Framework WordPress SEO eklentisi

Freemium paketi sunan diğer SEO eklentilerinin aksine bu WordPress SEO eklentisi çoğu hizmetini ücretsiz sunar. Sizi yüklemeye itecek herhangi bir reklam veya teklif bulunmaz. Otomatik olarak başlık, açıklama, kanonik URL ve üretir ve tipik SEO fonksiyonlarını yerine getirir. En iyi kısmıysa kullanımı basittir. Eğer varsayılan özellikler yeterli değilse aşağıdaki gelişmiş özellikleri uzantıları aracılığıyla sunar:

  • gizli mod desteği.
  • bir AMP eklentisinin entegrasyonu.
  • spam yorumları izleme
  • web sitenizin SEO analizi
  • yerel SEO ayarları.

4. SEO Squirrly

Squirrly WordPress SEO eklentisi

Squirrly kullanıcı dostudur ve uzmanlığı SEO olmayanlar için tasarlanmıştır. Kendi başına bir SEO eklentisi olarak veya zaten yüklü olan bir eklentiyle birlikte çalışabilir. Bu WordPress SEO eklentisi gerçek zamanlı olarak çalışmaktadır, yani siz içeriği yazarken öneriler belirecektir. Değerli öngörüler elde etmeden önce içeriğinizi yazmayı bitirmeniz gerekmez. Squirrly diğer eklentilerle uyumludur ve herhangi bir SEO ayarını değiştirmez. Eğer eski eklentinizi Squirrly ile değiştirmeniz gerekirse telaşlanmanız gerekmez. Son olarak web sitenizin performansına ve odak anahtar kelimelerinize dair atılan tweetler üzerine haftalık rapor alırsınız.

Broken Link Checker WordPress SEO eklentisi

Hepimiz biliyoruz ki SEO yalnızca içerik ve anahtar kelimeler hakkında değildir. En iyi yöntemlere kullanıcı deneyimi de dahildir. Bununla birlikte kırık bağlantılar ve kayıp resimler SEO performansı için büyük dezavantajlardır. Google bunu web sitenizin kötü yönetildiğine dair bir işaret olarak görebilir. Broken Link Checker bu sorunu kısa sürede halledebilir. Bir listede kırık ve kayıp bağlantıları toplar. Bu listede düzenlemek ve silmek gibi eylemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca her sorun saptandığında size eposta üzerinden bildirim gelir.

6. W3 Total Cache

W3 Total Cache WordPress SEO eklentisi

Web siteniz ne kadar hızlı yüklenirse o kadar yüksek sıralamaya sahip olacaktır. Çoğu kullanıcı bunu görmezden gelir ve yavaş web siteleriyle kullanıcılara kötü kullanım deneyimi sağlar. W3 Total Cache web sitenizin önbellek işlemleri, CDN entegrasyonu vb. gibi konularla ilgilenir. Sonuç olarak sunucuya ve veritabanına yollanan veri sayısı azalır ve web sitenizin yüklenme süresi hızlanır.

7. Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps WordPress SEO eklentisi

Bu WordPress SEO eklentisi web siteniz için otomatik olarak XML site haritaları yaratır ve her defasında güncellendiklerinde arama motorlarını bilgilendirir. Basitçe, sayfalarınızın yapılarını iyileştirir, böylece WordPress siteniz daha kolay bulunur. Google bu eklentiyi birçok ortam içeriğine ve arşive sahip olan büyük web siteler ve fazla iç bağlantıya sahip olmayan yeni web siteleri için önerir. Bütün web siteler bu eklentiden fayda görür. Üstelik bu WordPress SEO eklentisi web sitenizi de yavaşlatmaz.

8. SEO Optimized Image

SEO Optimized Image WordPress SEO eklentisi

Görseller içeriklerinizi daha ilginç kılabilir ve ziyaretçi etkileşimini artırır. Görsel açıklama Google için en önemli sıralama faktörlerinden biridir. Bu WordPress SEO eklentisi hem var olan, hem de yeni güncellenmiş bütün görselleri otomatik olarak güncelleyecektir ve onlara alternatif metin ve başlık etiketleri ekler. İlave veritabanı girdileri yaratmaz, böylelikle WordPress sitenizi yavaşlatmaz. Bu eklentiyi Smush Image Compression and Optimization ile birlikte kullanırsanız siteniz daha da hızlı olacaktır.

9. WPtouch Mobile Plugin

WPtouch WordPress SEO eklentisi

İnsanlar internete farklı cihazlardan erişim sağlarlar. Bunların en popülerlerinden biriyse mobil telefonlardır. Bu yüzden web siteniz küçük ekranlardan erişildiğinde kullanıcı dostu olduğundan emin olmanız gerekir. WPtouch Mobile Plugin WordPress sitenize otomatik olarak basit ve zarif bir tema eklemenize izin verir. Yönetici paneliyle herhangi bir kod değişikliği yapmadan ayarları özelleştirebilirsiniz. Daha da önemlisiyse Google bu eklentiyi önerir.

10. AddThis

AddThis WordPress SEO eklentisi

Siteden hemen çıkma oranı ne kadar yüksekse Google’da sıralamanız o kadar düşük olacaktır. Peki ziyaretçilerin WordPress sitenizde kalmasını nasıl sağlarsınız? Birçok alakalı yazı önermek daima iyi bir fikirdir ve AddThis bu işi verimli biçimde yapar. Temel fonksiyonu sosyal medya paylaşma butonları olsa da kullanıcıların yazıyla alakalı öneriler eklemesine izin verir. Üstelik, bu eklentinin şablonlarının piyasadaki en göz alıcı şablonlardan olduğunu söyleyebiliriz.

11. Google Analytics by MonsterInsights

Google Analytics by MonsterInsight WordPress SEO eklentisi

Rakamlarla gerçekleri görmezden gelirsek hiçbir anlamları olmaz. Analitiklerle alakalı çoğu şeyin yüksek bir öğrenim eğrisine sahip olduğu doğrudur ancak bu WordPress SEO eklentisi bunu yapmayı kolaylaştırır. Google Analytics verinize WordPress kontrol panelinizden direkt olarak erişerek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ziyaretçilerinizin nereden olduklarını, hangi cihazı kullandıklarını, cinsiyetlerini, yaşlarını ve daha birçok bilgiyi gösterebilir. Bu, özellikle web siteniz için veri odaklı kararlar vermek isterseniz kullanışlıdır.

12. All in One WP Security Firewall

All in One WP Security & Firewall WordPress SEO eklentisi

WordPress genellikle güvenli bir platformdur. Ancak, web sitenizi korumak için bir adım daha ileri gitmek zararınıza değil yararınıza olacaktır. Bu WordPress SEO eklentisi kullanıcı hesabınıza, giriş bilgilerinize, veritabanlarınıza ve daha fazlasına dair güvenlik filtreleri ekleyecektir. İhtiyaçlarınıza göre giriş, orta veya ileri düzey ayarları kullanmayı seçebilirsiniz. Ne de olsa web sitenizi yavaşlatmaz ve tamamıyla ücretsizdir.

Kullanışlı SEO Araçları

WordPress SEO eklentisi listemizden beğendiğiniz eklentileri seçtiniz ancak eklentilerle ancak belirli bir yere kadar gelebilirsiniz. İyi SEO sıralamalarına sahip olmak için eklentilerden fazlasına ihtiyacınız vardır. Bunun için aşağıdaki güçlü araçları kullanarak savaş alanının yıldızı olabilirsiniz!

1. Ahrefs

Ahrefs SEO alanında bir devdir. Birçok endüstri uzmanı bu aracı sever, önerir ve hatta piyasadaki en iyi SEO aracı olarak görür. Bir SEO aracından beklenen her şeyi kapsar: Rakip Analizi, Anahtar Kelime Araştırması, Backlink Araştırması, İçerik Araştırması, Sıralama Takibi ve Web İzleme. Denetim sonuçları internetteki en büyük backlink veritabanlarından birine sahiptir. İyi öneriler elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Bu aracın aylık ücreti $99 olsa da ödeyeceğiniz ücrete değeceğinden emin olabilirsiniz.

Denemek için 7 günlüğüne 7 dolar ödeyerek tam özelliklere sahip olabilirsiniz. Ayrıca sitenizi bu eklentiye ekleyerek basit birkaç özellikten de yararlanabilirsiniz.

2. KWFinder

Ahrefs’i pahalı mı buldunuz? O halde bu araç tam size göre. Benzer fonksiyonları çok daha düşük bir fiyat aralığında ($29.08-$79.8) sunar. Kullanıcı arayüzünün piyasadaki en basit arayüzlerinden biri olduğunu söylersek yalan söylemiş olmayız. Bunun en iyi yanıysa bu aracı herkesin kolaylıkla kullanabileceğidir. Sıralama takibi, backlink analizi ve SERP analizi özellikleri dışında KWFinder ayrıca fazla rekabete sahne olmayan uzun kuyruklu anahtar kelimeleri arayabilmesiyle tanınır.

3. SEMrush

SEMrush anahtar kelime araştırması ve backlink analizi gibi temel SEO özelliklerini içerir. Ancak, bu araç genellikle rekabetçi analizi ile tanınır. Alan Adı vs Alan Adı özelliğiyle web sitenizi rakiplerinizle kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz. Ücretli vs organik trafik üzerinde açık bir karşılaştırma yapmanızı sağlar. Reklam strateji analizi ayrıca dijital pazarlama stratejilerinizi yapmakta veya optimize etmekte yardımcı olur. Bunlara ek olarak SEO Yazma Yardımcısı ile içerik pazarlama yazıları yazarken anahtar kelime önerileriyle size yardımcı olur. Bu özelliği ile $99.95‘lik aylık ücreti makul gözükmektedir.

4. Accuranker

Aracın adı Türkçe karşılıkları “Kesin” ve “Sıralayıcı” olan “Accurate” ve “Ranker” kelimelerinden oluşmaktadır. Bu aracın tam olarak olduğu şey de budur. Anahtar kelimeleri takip eder ve sıralar. İçerik pazarlamanızın nasıl olduğunu anlamak istediğinizde bu aracın gerçek gücünü görürsünüz. Birçok uzman bu aracın sürekli ve istek üzeri güncellemelerine bayılır. Bir başka deyişle, her 24 saatte düzenli rapor almanızın yanında yenileme seçeneğine tıklayarak sıralamaları istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Aracın ücreti ise aylık 600 anahtar kelimeyi izlemek için $44.95‘dir. Ne kadar öderseniz o kadar fazla anahtar kelime izleyebilirsiniz.

5. Copyscape

Harika içerik oluşturmak için işin zor kısmını yaptınız. Harika eklentiler ve araçlar için fazlasıyla para harcadınız. Ancak durup dururken birileri izniniz olmadan içeriğinizi kopyaladı ve içeriğinizi kendi çıkarları için kullanmaktalar. Eğer durum böyleyse, Copyscape kullanmayı düşünebilirsiniz. İnterneti tarar ve içeriğinizle en ufak benzerliği olan eşleşmeler olursa sizi bilgilendirir. Daha sonra ise konuyla ilgili site sahibiyle iletişime geçebilir veya yasal işlem başlatabilirsiniz.

Peki hem güçlü, hem de ücretsiz araçlar var mıdır?

Elbette! Eğer SEO’ya yeniyseniz ücretsiz araçlar harikadır. Üstelik bazı ücretsiz araçlar SEO’nuza fazlasıyla katkıda bulunabilecek harika özellikler sunmaktadır. İşte bizim seçimlerimiz:

1. Google Search Console

Bir web siteniz olduğu sürece bu aracı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bazı doğrulama kodları girmek. Bu araç web sitenizin Google SERP’deki performansını izlemenizi sağlar. Ayrıca sitenize ziyaretçi getiren aramalarla birlikte web sitenizin görüntülenme ve tıklanma sayılarını ve Google’daki pozisyonlarını analiz etmenize izin verir. Google sitenizde bir sorun bulduğunda size otomatik olarak bir eposta yollar.

2. SpyFu

Ücretli bir sürüme sahip olsa da ücretsiz sürümü acemiler için harikadır. Belirli anahtar kelimelerin her ay kaç kez arandığını gösterir. Web sitenizi organik anahtar kelimeleri, aylık tıklanmaları, reklam performansı ve daha da fazlasını izlemek de dahil kapsamlı biçimde analiz edebilirsiniz. En iyi yanlarından biriyse rakibinizin web sitesinde işlemler yapabilmenizdir. Tek yapmanız gereken alan adını girmektir. Geri kalan her şeyi SpyFu yapacak ve aradığınız bilgileri elde edeceksiniz.

3. Answer the Public

Bu araç içerik pazarlama etkinlikleriniz için hangi konuları seçmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olacaktır. Bir anahtar kelime girdikten sonra Google’ın ve Bing’in otomatik öneri özelliğine dayalı olarak anahtar kelime listeleri oluşturacaktır.

4. SEOQuake

SEOQuake oldukça farklı bir araçtır çünkü aracı sitesinden değil bir tarayıcı uzantısı üzerinden kullanırsınız. Sıkça yapılan SEO işlemlerini hafif ve verimli biçimde yapar. Sizin veya rakiplerinizin web sitesinde sayfa içi SEO denetimi yapmanıza izin verir. Daha sonra ise veriyi bir CSV dosyası olarak indirebilirsiniz.

Sonuç

Siteniz için bir WordPress SEO eklentisi seçmek tamamıyla ne türden bir işlem yapmak istediğinize bağlıdır. Bazıları fazlasıyla spesifik özelliklerine ihtiyaç duyarken bazıları duymaz. Eğer okuduğunuz bütün bu bilgi sizin için yeterince açık değilse merak etmeyin. İşte sizin için sunduğumuz önerilerin bir özetini yaptık:

Eklentiler

  • Sayfaları ve yazıları optimize etmek için: Yoast SEO
  • Yoast’a benzer ve ek olarak WooCommerce entegrasyonuna sahiptğir: All in One SEO Pack
  • Yoast’ın daha hafif versiyonu gibidir: The SEO Framework
  • Yoast’ın en kullanıcı dostu ve esnek versiyonu: Squirrly
  • WordPress sitenizi hızlandırmak istiyorsanız: W3 Total Cache
  • İndeksleme: Google XML Sitemap
  • Sitenizin mobil versiyonunu optimize etmek için: WPTouch Mobile Plugin
  • Sosyal medya butonları ve alakalı yazı önerisi eklemek için: AddThis
  • Ekstra güvenlik için: All in One WP Security and Firewall
  • Resim optimizasyonu için: SEO Optimized Image
  • Analiz için: Google Insights by MonsterInsights

Araçlar

  • Güçlü hepsi bir arada araç: Ahrefs
  • Ahrefs’in ucuz versiyonu: KWFinder
  • Rakip analizi ve yazma yardımcısı: SEMrush
  • Anahtar kelime izleme: Accuranker
  • İntihal kontrol edici: Copyscape
  • Bütün ücretsiz araçlar denemeye değerdir

İşte bu kadar. İlk olarak WordPress sitenizde ne yapmak istediğinize karar vermenizi öneririz. Kararınızı verdikten sonra en iyi WordPress SEO eklentisi ile yola devam edebilirsiniz ve keşfetmeye başlayabilirsiniz. Konu SEO’ya gelince ne kadar çalışmaya meraklıysanız, o kadar fazla bilgi edinebilirsiniz. Eğer bu konuyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa aşağıdaki yorumlar kısmında bize sorabilirsiniz! İyi şanslar!

Author
Yazar

Gökhan O.

Gökhan Hostinger’da YouTube Takım Lideri olarak çalışmakta. WordPress hakkındaki tecrübe ve bilgisini bu blogda paylaşıyor. Hostinger’ın adını YouTube içeriği üzerinden duyurmayı kendine görev edinmiştir. Hobileri arasında oyun oynamak ve futbol maçları izlemek vardır.